Duitsland ligt in het centrum van Europa. Het biedt ons tal van fantastische toeristische bestemmingen samen met prachtige locaties in de buurt. Bezoekers van over de hele wereld reizen naar Duitsland vanwege de bekende architecturale structuren en natuurlijke schoonheid. Het is een beetje moeilijk voor reizigers om Duitsland opnieuw te begrijpen, maar geïnteresseerde ontdekkingsreizigers zullen er altijd hun weg doorheen vinden.

duitsland toeristische plaatsen

Populaire toeristische plaatsen om te bezoeken in Duitsland:

1. Kasteel Neuschwanstein:

Kasteel Neuschwanstein beste plaatsen om te bezoeken in Duitsland

Neuschwanstein is een exclusief voorbeeld van een sprookjeskasteel. Het is gelegen op een ruige heuvel in de buurt van Fussen, in het zuidwesten van Beieren. Het wordt geïdealiseerd als een symbool van romantische architectuur en een tragisch verhaal dat geen antwoord had. De kastelen van Doornroosje in de Disneyland parken zijn hierop geïnspireerd. Het kasteel werd opgericht door koning Ludwig II van Beieren, die op mysterieuze wijze had geweten dat hij gek was geworden toen het kasteel bijna voltooid was, in 1886 en na een paar dagen stierf. Toeristen zijn verbaasd om zo’n schoonheid te zien met een prachtige achtergrond.

2. Brandenburger Tor:

Brandenburger Tor duitsland toeristische attracties

De Brandenburger Tor is de enige poort die bewaard is gebleven in Berlijn. Het symboliseert de hereniging van Oost- en West-Berlijn. Het was gebouwd in de 18e eeuw en is ook de toegang tot Unter den Linden, de prominente boulevard van lindebomen. Dit leidde ooit rechtstreeks naar het paleis van de Pruisische vorsten.

3. Europapark:

Europa Park beroemde plaatsen in Duitsland

Europa-Park in Rust is een prachtig park, gelegen in het zuidwesten van Duitsland tussen Freiburg en Offenburg. Het is een pretpark dat bestaat uit verschillende gedurfde attracties, wat het een behoorlijk avontuurlijke reis zou maken. Europa-Park is het grootste themapark in de Duitstalige landen en een van de weinige die in de winter geopend is.

4. Heidelberg-stad:

Heidelberg Stad

Heidelberg, in de Neckar-riviervallei, is een van de meest populaire toeristische trekpleisters van Duitsland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad bijna volledig verwoest door bombardementen die de meeste binnensteden van Duitsland verwoestten. Heidelberg heeft zijn barokke charme van smalle straatjes, pittoreske huizen behouden en heeft zijn bekende kasteel van Heidelberg, dat de toeristen terugbrengt naar het leven dat mensen eeuwen geleden leefden.

5. Berlijnse Muur:

Berlijnse Muur duitsland toeristische plekken

De Berlijnse Muur die werd gebouwd van 1961 tot 1989 leidde tot de deling van de stad in tweeën. De Berlin Wall Trail is een route voor wandelaars en fietsers en is opgedeeld in 14 secties. De informatiepanelen vertellen de geschiedenis van de muur. De East Side Gallery is een recente introductie, een muur in het achterland, geschilderd door kunstenaars uit 21 landen, 1990.

6. Holstentor:

Holstentor Duitsland plaatsen om te bezoeken

Er zijn nog twee poorten in Lübeck en Holstentor is er een van. Het was gebouwd in 1464 en is nu als museum open voor bezoekers. Het heeft twee ronde torens en een gewelfde ingang waardoor het een symbool van de stad is.

7. Berlijns museumeiland:

Museumsinsel van Berlijn

Het Museumsinsel van Berlijn staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van ‘s werelds meest gerenommeerde musea en herbergt een aantal onschatbare culturele schatten. Sommige galerijen hier zijn het Museum van de Oude Wereld, het Nieuwe Museum, de Oude Nationale Galerij, het Bode Museum en het Pergamum Museum, waar de bezoeker rondgaat en meer te weten komt over de kunst en cultuur van de beschaving van de Mesopotamiërs, uit Egypte, Griekenland, Rome, enz.

8. Oktoberfest:

Oktoberfest moet plaatsen in Duitsland bezoeken

Het Oktoberfest is het grootste Volksfest. Hiervoor krijgt München jaarlijks ruim 6 miljoen bezoekers. Het Oktoberfest begint eind september en duurt tot het eerste weekend van oktober. Dit is een belangrijk onderdeel van de Beierse cultuur en wordt sinds 1810 regelmatig gebruikt. Bezoekers genieten van een grote verscheidenheid aan traditionele gerechten.

9. Sanssouci-paleis:

Sanssouci Palace beste toeristische plaatsen in Duitsland

De stad Potsdam heeft prachtige landschappen, waaronder uitgestrekte parken, majestueuze met bomen omzoomde lanen en ongeveer 150 gebouwen die in de loop van 200 jaar zijn gebouwd, van de 18e tot de 20e eeuw, die allemaal samen een uitstekende culturele schat vormen. De Sanssouci is de meest bezochte constructie en biedt een adembenemend uitzicht en laat alle bezoekers gebiologeerd achter.

10. Lindau:

Lindau plaatsen om te bezoeken in Duitsland in de zomer

De historische stad is een vrij populaire toeristische attractie. Het is gelegen nabij de kruising van de Oostenrijkse, Duitse en Zwitserse grens in het oostelijke deel van het Bodenmeer. De stad is door een brug en spoorlijn met het vasteland verbonden en is nu zeer dichtbevolkt. Het geeft de toeristen een middeleeuws tintje door zijn gebouwen en architecturen.

11. Frauenkirche:

Frauenkirche

De Frauenkirche in Dresden is een Lutherse kerk van Onze-Lieve-Vrouw. Het werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De kerk was gereconstrueerd op basis van de originele ideeën van de vorige kerk en werd heropend in 2005. Er is een gouden kruis voor de koepel van de kerk die was gegeven door de stad Coventry.

12. Mount Zugspitze:

Berg Zugspitze

De Zugspitze is een van de bekendste bergtoppen in de Alpen. Het meet 2.962 meter en is de hoogste berg van Duitsland. Bezoekers komen hier van over de hele wereld om een ​​glimp op te vangen van het prachtige uitzicht.

13. Romantische Rijn:

Romantische Rijn

De rivier de Rijn baant zich een weg door steile met wijngaarden bedekte heuvels en is bedekt met talloze kastelen en verwoestingen, en komt uit bij het beste deel van deze plek, de Romantische Rijn. De rivier was ooit een vitale handelsroute naar Midden-Europa sinds de oudheid en een reeks kleine steden is langs de oevers ontstaan. Op de cruise stappen kan een koesterende ervaring zijn.

14. Rugen-kliffen:

Rugen Cliffs

De Rugen Cliffs liggen in het Jasmund National Park dat in het noordoosten van Rugen Island ligt. Ze hebben te maken gehad met constante erosie. Hoog boven de Oostzee staat een steile toren. Hij is 118 meter hoog en staat bekend als de koningsstoel. Dit is het mooiste deel van de kliffen en geeft een geweldig pittoresk beeld. Je kunt ook een ongestoord bos zien net achter de kliffen. Dit maakt deel uit van een nationaal park.

15. Woonpaleis Wurburg:

Residentiepaleis Wurburg

Resident Palace Würzburg wordt beschouwd als een van de meest prominente Europese architectuur in Duitsland. Het werd opgericht tussen 1740 en 1770 en werd tussen 1765 en 1780 verfraaid door de prachtige tuinen, het is een voorbeeld van een glinsterend tijdperk en is een van de meest spectaculaire koninklijke paleizen in Europa