Трапезарията не е просто обикновена зона за хранене, тя изпълнява и важна социална функция в дома. Това е централно място за срещи на семейството, където можете да прекарвате време заедно в мир и да обменяте идеи. Най -новите тенденции в обзавеждането често включват отворен план за живеене, където трапезарията, кухнята и холът образуват хармонична единица, което от своя страна гарантира повече комфорт на живот и достатъчно пространство. Но дори и в по -малки апартаменти можете да създадете приятна и уютна трапезария, където да се чувствате много комфортно. Разбира се, вашият собствен вкус и лични предпочитания играят най -важната роля. Независимо от това, има няколко съвета и трикове, които трябва да следвате, които ще бъдат много полезни при създаването на малки стаи. По този начин всяка стая може да се трансформира в светла, просторна стая с малко усилия. Как работи това? Много лесно. Ето няколко съвета за вас.

обзавеждане на трапезария трапезна маса столове светло дърво килим сизал бели завеси

Цветен дизайн на малки помещения

По принцип винаги се прилага основното правило – светлите и неутрални цветове оптически разширяват малката стая и я правят да изглежда по -просторна. Разбира се, можете да изберете и бели стени или да използвате хармонична двойка цветове като бяло-сиво или тюркоазено-кремаво. Ако харесвате ярки цветове, можете да интегрирате няколко свежи цветни пръски в обзавеждането на трапезарията с подложки за седалки, възглавници, декорации за прозорци или масажи. Такива акценти обикновено привличат вниманието и изведнъж стаята изглежда много по-голяма.

Обзавеждане на трапезария маса за хранене тапицирани столове бял полилей дървен скрин

Подходящи мебели и достатъчно място за съхранение

Също така трябва да изберете по-светли нюанси на мебелите в малката трапезария. Маса за хранене със столове или дори с Пейки от светло масивно дърво определено е добър избор. Разбира се, можете да изберете вариант на сгъваема мебел, което ви дава допълнителна свобода на движение. Нюансите от естествено дърво и бялото са подходящи и за бюфета или скрина в трапезарията, което също осигурява допълнително място за съхранение и място за рафтове.

трапезария обзавеждане трапезна маса пейка светло дърво полилей сизалов килим

Дневна светлина и изкуствено осветление

Осигурете приятни условия на осветление в трапезарията. Благодарение на прозрачните завеси и фини завеси на вратите Не само, че в стаята се влива достатъчно дневна светлина, но и дразнещите комари и мухи се държат далеч. Когато става дума за изкуствено осветление, има т.нар "Острови на светлина" страхотна идея. Това не само прави стаята да изглежда по -широка, но и много по -домашна. Стилна висулка над масата за хранене осигурява допълнителна светлина при хранене и създава уютна атмосфера вечер. Важното е, че трябва да съответствате максимално на размера и дизайна на лампата с този на масата за хранене.

обзавеждане на трапезария столове маса столове кухня обзавеждане кухненски остров модерно осветление

Не на последно място, не забравяйте стенните огледала! Тези са верни "Илюзионист" Както е известно, те отразяват светлината и създават оптична шир и нови перспективи в стаята. Големи огледала могат да бъдат прикрепени към стената, сякаш са врата, която действа като отворен план. По -малките огледала за стена, от друга страна, могат да бъдат стратегически поставени на желаните места. По този начин можете оптично да разширите и осветите стаята, както желаете.

Напълнете се и се осмелете! Приятно мислене и настройка!

Обзавеждане на трапезария маса за хранене овални дървени столове дървени подови дъски полилеи