Япония е остров от Източна Азия и е популярна туристическа дестинация. Туристите, от една страна, се връщат към историята, поради храмове и паметници, а от друга страна виждат как науката и технологиите отвеждат света в друго измерение с места като Токийската кула.

1. Императорски дворец в Токио:

tokyo-imperial-palace_japan-tourist-places

Покойниците на японските крале все още живеят в императорския дворец. Старият дворец е разрушен от войни, но по -късно архитектите са направили друг дворец с подобен дизайн. Дворецът функционира като административен център и музей, който показва японската история и изкуство, а на входа има красива градина. Посетителите се допускат само ако са резервирали предварително.

2. Храм Тодайджи:

todaiji-temple_japan-tourist-places

Храм Тодайджи, разположен в Нара, е най -голямата дървена сграда в света, която има и най -голямата статуя на Господ Буда в света. Мястото също е подвиг за инженерството. Той е заобиколен от красиви градини и диви животни, а училището по будизъм на име Кегон присъства тук. Те предлагат история на будизма и артефакти от японската култура. Това е най -доброто туристическо място в Япония.

3. Връх Фуджи:

mount-fuji_japan-туристически места

Планината Фуджи е най -високата планина в Япония и е на около 3776 метра. Има вулкан с форма на симетричен конус; за последно избухна на 1707-08. Формата на вулкана действа като символ и често се вижда в картини и изкуства на Япония. Това също прави това място известно като културен обект вместо природен. Изследванията показват, че около двеста хиляди туристи посещават тази планина всяка година и сред тях 30% са чужденци, това също в международен план. Това е невероятната японска туристическа дестинация.

4. Великият Буда на Камакура:

велики Буда-на-kamakura_japan-туристически места

Великият Буда на Камакура е статуя на открито, която представлява Амида Буда. Паметникът е от 13 -ти век и тежи около 93 тона, с височина 13,35 метра. Източници разкриват, че статуята е на открито, защото храмът около нея е излетял в цунами през петнадесети век.

5. Паркът на маймуните Jigokudani:

jigokudani-monkey-park_japan-tourist-places

Паркът на маймуните Jigokudani, разположен в Нагано, е известен район с горещи извори. Името означава Адската долина и е било кръстено от древните хора, защото има стръмни скали и пара, които произлизат от множество извори. Басейнът във входа на парка привлича много маймуни през зимата, които се стоплят в горещия извор.

6. Замъкът Химеджи:

Замъкът Химеджи, Япония

Замъкът Химеджи е създаден за защита на региона от врагове и е оцелял при бомбардировките през Втората световна война. Той е бил реновиран многократно през вековете, което показва различни проекти на архитектури в различните времена.

7. Мемориал на мира в Хирошима:

hiroshima-peace-memorial_japan-tourist-places

Мемориалът на мира в Хирошима е почит в чест на всички, загубили живота си при взрива в Хирошима на 6 август 1945 г. Мястото е разположено сред парк и има купол Генбаку, който е единственият район, останал недокоснат след бомбата е била хвърлена и това е да накара туристите да се замислят колко ценен е човешкият живот.

8. Токио Дисниленд:

tokyo-disneyland_japan-tourist-places

Туристите с деца биха искали да посетят Disney Resort в Токио. Това е увеселителен парк и се намира в Chiba. Той е специално лицензиран от The Walt Disney Company.

9. Токийската кула:

tokyo-tower_japan-туристически места

Токийската кула показва напредъка на технологиите. Той е вдъхновен от Айфеловата кула и е втората най -висока изкуствена конструкция в Япония. Посетителите могат да видят околните места от голяма височина. Това е прекрасната забележителност в Япония.

10. Храм „Златен павилион“:

golden-pavilion-temple_japan-tourist-places

Храмът на Златния павилион е построен в Киото през 1397 г. Това е вила за пенсионери за шогун и поради неговите желания; той беше превърнат в храм след смъртта му. Двата етажа отгоре са покрити със златен лист.