Мъсури е признат за „кралицата на хълмовете“ и е идеално място за ваканции и меден месец. Той се намира на хълмовете Garhwal и наистина е очарователно място. Ако сте човек с приключения и обичате да ходите на преходи, Mussoorie е идеалната дестинация за вас. В случай, че планирате да отидете на пътуване до Mussoorie, трябва да се обърнете към следния списък с места за вашето планиране и екскурзия.

Красиви туристически места на Mussoorie, които да посетите със снимки:

Има толкова много страхотни места за посещение в мусори за разглеждане на забележителности. По -долу сме дали списък с 15 прекрасни туристически места в мусори заедно със снимки, които ще ви помогнат да промените настроението си от скучно, за да се насладите.

1. Kempty Falls:

Места за посещение в Mussoorie

Водопадът Kempty се намира на 15 километра от Mussoorie. Той остава отворен за обществеността от месеците март до юли и е едно от най -живописните и прекрасни места, които ще намерите в Мъсури и около него. Първоначално тук е имало чаени партита през британската ера. Така името „Camp Tea“ по -късно е превърнато в Empty. Това място наистина е красота!

2. Езерото Мусури:

mussoorie-lake_mussoorie-туристически места

Езерото Mussoorie се намира на пътя Dehradun на около 6 километра от Mussoorie. Това не е просто известно място за пикник, но е известно и със своите съоръжения за гребане с педали. Езерото ви предлага и някои атрактивни гледки като живописната и очарователна долина Doon. Идването на езерото Мусури със сигурност ще бъде забавно преживяване. Това е едно от перфектните туристически места в близост до Мусори, което може да даде прекрасно водно каране.

3. Църквата Mussoorie Christ:

mussoorie-christ-church_mussoorie-tourist-places

Христовата църква в Мусури е построена през 1836 г. в готически стил. Това е една от най -древните църкви в Хималаите и всяка година има голям брой туристи и посетители. Интериорът на това място е абсолютно изискан, тъй като е украсен с приноса на други известни личности. Вашето пътуване до Мъсури ще има смисъл, след като дойдете тук.

4. Джарипани есен:

jharipani-fall_mussoorie-tourist-places

Падането на Jharipani е един от известните и големи водопади на Jharipani, който се намира около mussoorie. Намира се на около 8 километра от Mussoorie и може да се достигне с превозни средства. Това е идеалното място за къпане, пикник и прекарване на време със семейството и приятелите си. Никога не забравяте това невероятно туристическо място в мусори, след като го посетите.

5. Депо Хил:

depot-hill_mussoorie-туристически места

Депо Хил е най -високият връх на Мъсури. Това място ви предлага някои от най -прекрасните и великолепни гледки. Това е най -старото място в цялото Мусури и е добре известно със своето меко време, ясно небе и спокойна природа. Вашето пътуване до Мъсури ще бъде непълно без това.

6. Общинска градина:

municipal-garden_mussoorie-tourist-places

Чували ли сте за това едно от най -интересните и прекрасни места за посещение в мусори. Общинските градини се намират на около 3 километра от Mussoorie и могат да бъдат достигнати с автомобили, рикши или пони. Той има изкуствено езеро, екзотични цветя и растения, заобикалящи градината и дори съоръжения за гребане. Ако искате да намерите мир и спокойствие, определено трябва да дойдете в Общинските градини.

7. Ван Четна Кендра:

van-chetna-kendra_mussoorie-туристически места

Vat Chetna Kendra е красиво място, което е заобиколено от вечнозелени борови дървета и храсти. Това е добре известно място за пикник и може да се стигне с превозно средство или пеша. Тук ще намерите и някои от уникалните диви животни на Мъсури, като Канкар и Хималайски паун.

8. Пистолет Хил:

gun-hill_mussoorie-туристически места

Пистолетният хълм е вторият по височина връх на Хималаите и ви предлага едни от най -красивите и зашеметяващи гледки към Хималайските вериги. Можете да стигнете до това място, като ходите пеша и с превозно средство. Със сигурност тук ще бъде едно прекрасно преживяване. Това е едно от най -вълнуващите туристически места, които можете да видите в близост до Мусори.

9. Камилски гръб:

camel-back_mussoorie-tourist-places

Този път е получил името си най -вече заради голямата скала, разположена на пътя тук, която прилича на камилски гръб. Тук ще намерите гъсти дървета от деодар и също ще станете свидетели на прекрасните и богати залези, ако дойдете в точното време. Времето е меко и атмосферата е спокойна и спокойна.

10. Приключенски парк Mussoorie:

mussoorie-adventure-park_mussoorie-tourist-places

Време е за приключение в едно от най -известните туристически места в Мъсури. Това място е предназначено да се забавлява и да се отпусне с приятели и семейство. Приключенският парк Mussoorie предлага различно вълнуващо изживяване за търсещите приключения като каране на небе, пресичане на долината, рапел и т.н., заедно с няколко разходки за деца. Това е най-доброто място за пикници и семейни събирания.

11. Краят на облака:

облаци-end_mussoorie-туристически места

„Такса, Fi, Fo Fum“, звъни ли това на звънец? Ако да, заведете децата си да посетят двореца на гиганта над облаците в края на облака. Името е идеално за това място, тъй като е място, базирано в края на Mussoorie и всъщност можете да видите облаците под вас. Това място има страхотна атмосфера и атмосфера през цялата година, миризмата на мократа кал и росата по лицето ви ще донесат неизразимо удоволствие на сърцето ви и със сигурност ще посетите това място за пореден път. Като едно от екстатичните места за посещение в Mussoorie, това място ще гарантира, че няма да се върнете разочаровани. Дори пътеката за посещение на това красиво място е омагьосваща и малко уморителна, тъй като ви прекарва през простор на гъста гора и бъдете сигурни, че пътуването ще бъде толкова забавно, колкото и дестинацията.

12. Щастлива долина:

happy-valley_mussoorie-туристически места

Посещението в Щастливата долина със сигурност ще донесе доволна усмивка на лицето ви, тъй като това място е заобиколено от градини, имения и храмове. Това място не ви предлага никакви приключения, нито ще внесе студ в гръбнака ви, по -скоро това място е за хора, които обичат да се усамотяват, които ценят спокойната и спокойна аура на едно място. Посещението на това място ще накара ума ви да се замисли и ще изпрати въображението ви на нови висоти. Поради тази причина това място е най -подходящо за поети, писатели и художници.

13. Хатипаон и парково имение:

hathipaon-and-park-estate_mussoorie-tourist-places

Hathipaon and Park Estate е чудесно място за туристи и туристи. Той е заобиколен от планини, обвити в буйна зелена растителност и предлага екзотична и изключителна гледка към долината Дун. След като посетите това място, това ще бъде страхотно и обогатяващо преживяване и бъдете сигурни, че ще се загубите в магическата красота на природата.

14. Лагер в джунглата Tiger View:

tiger-view-jungle-camp_mussoorie-tourist-places

За любителите на дивата природа и изследователите на гори Tiger View Jungle Camp ви предлага невероятен шанс да забележите тигри и да ги застреляте (очевидно от камера). Ще видите тигри в техните естествени местообитания. За разлика от други лагери и светилища за диви животни, горският департамент предлага съоръжения за къмпинг, а също и сафари в джунглата, така че ако сте сигурни, че няма да намокрите гащите си, чувайки ръмжене посред нощ, докато къмпингувате, това е едно от най -добрите Mussoorie забележителности за вас.

15. Тапован:

Моята красива картина

Според хиндуистката митология, гуру Дроначаря претърпял покаяние в Тапован. Така че посещението на дестинация Tapovan ще бъде подобно на посещение на център за поклонници. Tapovan се намира в близост до река Ганг и също е заобиколен от буйна зелена растителност и ще се окаже чудесно място за любителите на природата.

Като заключение, като се имат предвид всички гореспоменати туристически места на Мусури и причините да ги посетите, Мусури е задължително посещение за всички туристи, които отиват в Утаракханд. Дори туристическите места в близост до Мусури си заслужават да бъдат посетени. С две думи, ако искате добре прекарана почивка за сумата, която ще похарчите, не забравяйте да посетите туристически места в Мусури и да видите всички славни места, които тя съдържа.