Град Джайсалмер е еднакво предпочитан като туристическа дестинация както от индийците, така и от чуждестранните туристи, които посещават красивия щат Раджастан. Това, което го отличава наистина е фактът, че се намира точно в сърцето на голямата пустиня Тар и предлага едни от най -добрите пустинни сафарита в света. В допълнение към приключенията и спорта, градът също е пълен с история със стари дворци и крепости, изтъкнати като свидетелство за майсторството на занаятчиите, които са ги построили. За тези, които искат да опитат Джайсалмер, ето начало на някои от най -добрите туристически атракции.

Красиви туристически места в Джайсалмер, които да посетите:

Стратегиите казваха, че Джайсалмер има толкова много туристически места за разглеждане на забележителности. Тази статия ще ви насочи към 15 прекрасни туристически места за посещение в Джайсалмер, които могат да направят пътуването ви толкова щастливо.

1. Форт Джайсалмер:

jaisalmer-fort_jaisalmer-tourist-places

Твърди се, че крепостта е една от най -големите туристически крепости в света. Построена е през 12 век от владетеля на раджапутския бхати Рао Джайсал, на когото е кръстена. Крепостта, която сега стои в центъра на могъщата пустиня Тар, е видяла много битки през своето време. Известна още като „Златната крепост“ заради фасадата от пясъчник в златист цвят, крепостта е една от най -посещаваните заради своя чар и вечна красота.

2. Фестивал на пустинята Джайсалмер:

jaisalmer-desert-festival_jaisalmer-tourist-places

Посещението в Джайсалмер включва известния пустинен фестивал, който се провежда всяка година през месец февруари. Фестивалът на пустинята е горда демонстрация на богатата култура на Раджастан, демонстрирана в феерия от народни танци, куклени представления и редица други празници. Състезания с камили и състезания, вариращи от най-дългите мустаци до въжета между местните жители и туристите, си заслужават, докато топлината на хората от Раджастан ще ви остави със спомени, които да съхранявате за цял живот.

3. Сам пясъчни дюни:

sam-sand-dunes_jaisalmer-tourist-places

Посещението на голямата Пустинята ще бъде непълно, без да яздите пясъчните дюни. Дюните Sam Sand са обширен участък от великолепни дюни, които могат да бъдат прекосени на камиларски гръб. Камилското сафари ви отвежда дълбоко в сърцето на пустинята, където можете да се насладите на моменти на уединение. С настъпването на нощта огън с колеги туристи сред селската музика и танци на Раджастан носи също толкова удоволствие. Това е най -доброто туристическо място за посещение в Джайсалмер.

4. Патун Ки Хавели:

patwon-ki-haveli_jaisalmer-tourist-places

Впечатляващият пететажен Haveli е най-големият в Джайсалмер. Неговото архитектурно великолепие може да се похвали с древните времена, когато Раджастан беше суверен. Външността на Haveli е сложно изработена в декоративни работи. Съобщава се, че Haveli, построен от известния търговец Гуман Чанд Патва, е завършен в рамките на 50 години. Въпреки че Haveli е превзет от някои правителствени служби, паметникът все още остава туристическа атракция.

5. Вяс Чатри:

vyas-chhatri_jaisalmer-tourist-places

Vyas Chhatri е възпоменание за мъдрец Vyas, известен с това, че завърши 300 000 дълга епопея на Махабхарата. Вяс Чхатри, който предлага несравнима гледка към град Джайсалмер, също се смята за едно от най -добрите туристически места в Джайсалмер, откъдето човек може да улови великолепна гледка към залязващото слънце на хоризонта. Перфектна дестинация за посещение и прекарване на мързелива вечер. Това са древните туристически места за посещение в Джайсалмер.

6. Художествена галерия Silk Route:

копринен маршрут-арт-галерия_jaisalmer-туристически места

Ако търсите традиционни ръчни произведения на Раджастан, тогава се отбийте в Художествената галерия на Silk Route, където се продават едни от най -добрите произведения на изкуството за килими и килими. Самите собственици на галерии са приятелски настроени до степен да ви дадат представа за културата на мястото и за марката и вида на изложените произведения на изкуството. Това е и едно от най -посещаваните туристически места в Джайсалмер.

7. Езерото Гадисар:

gadisar-lake_jaisalmer-tourist-places

Това е едно от най -известните и невероятни туристически места за посещение в Джайсалмер, което е идеалното място да прекарате вечерта на вашето пътуване. Езерото Gadisar, което е изкуствено езеро, е заобиколено от красотата на ghats и chhatr и храмове, които създават атмосфера на пълен мир и релакс. Разходка с лодка по езерото е задължителна за всеки, който посети тук.

8. Пустинен културен център Джайсалмер:

пустиня-културен център-jaisalmer_jaisalmer-туристически места

Ако искате да се запознаете с богатите културни обичаи и традиции на Джайсалмер по време на престоя си, тогава Културният център на пустинята е мястото, където трябва да се отправите. Историята на Раджастан и Джайсалмер по -специално е изведена на преден план чрез голяма колекция от артефакти, ръкописи и завладяващи куклени представления.

9. Джайнски храмове:

jain-temples_jaisalmer-tourist-places

Джайнските храмове, посветени на 16 -ия Тиртханкар, Шантинат и 23 -ти Тиртханкар, Паршванат, са почит към предишната слава на Джайсламерс, когато джайнската общност формира живота и кръвта на града. Старите храмове, разположени сред руини, ще ви пренесат в различен свят. Това е едно от отличните туристически места на Джайсалмер, което ще даде мир и щастие.

10. Бада Баг:

bada-bagh_jaisalmer-tourist-places

Бада Баг, което означава „огромна градина“, е едно от забележителните забележителности на Джайсалмер. Построен е от Махаравал Джайт Сингх през 16 век. Бада Баг преди е бил използван като паметник за кремация на благородниците и съответните им семейства. Въпреки че мястото е изолирано, предлага зашеметяваща гледка към околностите. Доларите със затвора определено трябва да посетят Бада Баг по време на изгрев и залез слънце, за да уловят спиращата дъха гледка в камерите им. Това са невероятните туристически места за посещение в Джайсалмер.

11. Музеят на наследството на Тар:

thar-heritage-museum_jaisalmer-tourist-places

Музеят на наследството на Тар е централно разположен, което го прави едно от най -добрите места за разглеждане в Джайсалмер. Музеят е основан от Лаксми Нараян Хатри и дава на посетителите представа за историята, архитектурата, изкуството и културата на великия индийски десерт. Докато посещавате музея, можете да видите морските вкаменелости, датиращи милиони години назад, които свидетелстват за превръщането на морето в настоящия десерт Тар. Музеят на наследството на Тар съхранява някои от отличителните орнаменти на кораба, древни ръкописи, оръжия и редки монети на Джайсалмер. Мястото е почерпка за историците.

12. Дворец Мандир:

mandir-palace_jaisalmer-туристически места

Дворецът Мандир със своите богато украсени балдахини, балкони и сложно издълбани екрани идеално изобразява отличната изработка на ерата Раджпутана. Това е едно от най-търсените забележителности на Джайсалмер. Дворецът Мандир е построен между 9 – 10 век и е служил като резиденция на владетелите на Джайсалмер повече от 200 години. В двореца Мандир има и висока структура от пясъчник, известна като „Badal Vilas“.

13. Салим Джи Ки Хавели:

salim-ji-ki-haveli_jaisalmer-tourist-places

Salim Ji KI Haveli е пример за отличителна архитектура в стил Rajputana. Това е едно от най -добрите туристически места за посещение в Джайсалмер. Произходът на Салим Джи Ки Хавели датира от 17 -ти век и притежава очарователен силует, който е изработен с 38 отличителни балкона. Разширеният сводест покрив на този Haveli прилича на паун, което го прави рядка и завладяваща гледка. Така че, когато пътувате до Джайсалмер, тръгнете да изследвате Салим Джи Ки Хавели, забележителност на града. Това е прекрасното туристическо място за посещение в Джайсалмер.

14. Национален парк Пустиня:

пустиня-национален-парк_jaisalmer-туристически места

Национален парк Desert е най -добрият парк сред най -големите паркове в страната. Тъй като пустините се превръщат в неприветливо място за оцеляване на флората и фауната, тук можете да забележите само видове, които оцеляват в тежките климатични условия на пустинните райони. Националният парк Desert обаче също е дом на прелетни птици, които се стичат до това място в голям брой. Резервирайте джип сафари, за да видите гледката към изчезналите езера в тази дестинация и да се насладите на красотата на неопитомени и великолепни пейзажи.

15. Залезна точка на Vyas Chhatri:

vyas-chhatri-sunset-point_jaisalmer-tourist-places

Vyas Chhatri се намира близо до Джайсалмер на север от крепостта и е бил луд в чест на Свети Vyasa, великият брамински мъдрец, който е написал най -големия индуски епос, Mahabharata. Разположен сред пясъчните дюни, той е перфектен пример за характерния архитектурен стил на Раджастани. Това място е било използвано и за кремация на пушкарански брамини и в него се помещават няколко кенотафи или празни гробници, направени в тяхна чест. Тези кенотафи са известни като чатрис, тъй като приличат на чадър. Посетете Vyas Chhatri вечер, за да се насладите на завладяваща гледка на залязващото слънце на хоризонта.

Джайсалмер е претъпкан с туристи през цялата година, но идеалното време за посещение на това туристическо място е от месеците септември до март. Планирайте почивката си по начин, по който имате достатъчно време да разгледате и научите за тези 15 отличителни и забележителни туристически места на Джайсалмер за разглеждане на забележителности.