Манали, в Химачал Прадеш е популярна хълмова станция, сгушена в долината на река Биас. Той е част от област Кулу и има умерено население. Всяка година го посещават десетки туристи, които изпитват нужда да прекарат известно време сред хълмовете, за да се възстановят и просто да се отпуснат. Известният проход Каракорум се намира много близо до този град.

Красиви туристически места в Манали, които да посетите:

Ето няколко от най -добрите и известни туристически места за посещение в Манали, които определено ще ви дадат чудесно време за цялото ви пътуване.

1. Езерото Чандратал:

chandratal-lake_manali-туристически места

Езерото Чандратал, известно още като Beas kund, е място с голямо историческо значение. Смята се, че големият мъдрец Вяса е живял близо до това езеро, откъдето произхожда свещената река Биас, и се е къпал ежедневно във водите на този кунд. Много туристи идват чак до Манали, само за да се къпят във водите на това езеро.

2. Проходът Чандрахани:

chandrakhani-pass_manali-tourist-places

Този пропуск се използва най -вече за преходи. Най -доброто време за посещение е от май до октомври. След октомври става малко прекалено студено за обикновените мъже. Проходът предлага панорамна гледка към околните планини. Той свързва долината Малана с долината Кулу. Много туристи, които остават в Манали, прекарат целия път през прохода до малкото село Малана.

3. Язовир Пандо:

pandoh-dam_manali-туристически места

Хидроелектрически язовир с генератор на енергия, построен на река Бис, язовир Пандо е едно от най-красивите съоръжения, създадени от човека тук. Язовирът се управлява от управителния съвет на Bhakra Beas и се издига на височина 76 км над морското равнище. Въпреки че не е точно в Манали, този язовир се намира по пътя от Кулу до Манали. Този язовир е едно от най -красивите туристически места за посещение в манали, което може да забавлява с музикалния си плаващ звук.

4. Пропуск Rohtang:

rohtang-pass_manali-tourist-places

Проходът Рохтанг е един от известните проходи в планините на Хималаите. Нито един турист, посетил Манали, не пропуска този пропуск! Този път, свързващ Кулу със съседните долини, прави отлично място за пикник. Този проход понякога е покрит със сняг дори през лятото! Невероятните гледки към покритите със сняг върхове, които изпитвате, стоейки тук, ще ви накарат да си поемете дъх, понякога буквално. това е едно от най -добрите места за посещение на манали.

5. Долина Соланг или снежна точка:

solang-valley-or-snow-point_manali-tourist-places

Долината Соланг е разположена близо до Манали, между село Соланг и кунд Беас. Долината привлича туристи по различни причини. За няколко религиозни туристи долината е важна поради светилището на Господ Шива, в което се помещава, за други авантюристични – забавлението на долината, защото предлага отлични приключенски дейности като парашутизъм, кънки/ски, зорбинг и парапланеризъм!

6. Мол път:

mall-road_manali-tourist-places

Mall road е най -често срещаното място в Манали. Това е като типичен претъпкан базар, където се охлаждате и пазарувате за сувенири! Забързаните оживени, наклонени платна, наклонени от двете страни на сергии, представят цветна картина. В магазините обаче се търгуват много, така че не се откъсвайте! Но дори и без да се пазарите, можете да си купите няколко евтини дрънки като вълнени шапки, ръкавици, палантини и т.н..

7. Големият хималайски национален парк:

големи-хималайски-национален-парк_манали-туристически места

Големият хималайски национален парк или паркът Jawaharlal Nehru приютява някои много редки видове диви животни. Околните планини дават на парка невероятна естествена гледка, която допринася за половината от примамката му. Паркът има къси водопади и потоци и езера и няколко различни животни, които живеят в естественото си местообитание. Това е едно от най -добрите туристически места в манали за посещение, което може да даде страхотно изживяване.

8. Храм Биджли Махадев:

bijli-mahadev-temple_manali-tourist-places

Храмът Биджли Махадев е посветен на Господ Шива и е разположен на висок хълм. Това позволява на храма да предлага великолепна гледка към околните пейзажи. Докато дълбоките капки по краищата на пътищата му замаяват някои туристи, той оставя останалите без дъх.

9. Ванищски бани:

vashisht-baths_manali-tourist-places

Вашишт е малко място, разположено на брега на река Рави. Това място е известно с многобройните си природни извори. Туристите, посещаващи Манали, почти винаги предприемат кратко пътуване до Вашишт, за да се къпят във водите на тези „кундове“. Това е още едно от най -посещаваните туристически места в манали, което ще ви прави щастливи през целия ден.

10. Храмът Hidimba Devi:

hidimba-devi-temple_manali-tourist-places

Храмът Хадимба Деви е разположен на хълм, заобиколен от кедрови гори и е построен през 1553 г. Той е направен в памет на Раксаса Хидимба, съпруга на Бхима, един от Пандавите. Той е построен върху огромна скала, която е била почитана като образ на божество. Той има удивителен дизайн, включващ резбовани дървени врати, три квадратни покрива, покрити с дървени керемиди и четвърти покрив с форма на месингов конус. Невероятно място за посещение и почитане на красотата на древната индийска архитектура. На няколко километра се намира друг храм, посветен на Гатоткач, син на Бхима и Хидимба, който също трябва да бъде посетен веднъж, за да се насладите на това красиво религиозно място.

11. Жогински водопад:

jogini -alls_manali-tourist-places

Едно от най -красивите места за посещение в Кулу Манали е водопадът Джогини. Този красив водопад се намира в близост до Jogini Devi Mandir, при село Вашищ. Това е водопад с поток, който се спуска, за да се присъедини към река Beas в долината Kullu. Това е свещено място в името на богинята Джогини. Това е красиво и спокойно село, което трябва да се посети поне веднъж, за да се оцени красотата на това свещено място. Ако имате глад за приключението, това място е задължително да посетите, тъй като можете да правите преходи и други дейности, които ще ви помогнат да се насладите до сърце. Това трябва да бъде задължително посещение за любителите на природата и фото фанатиците.

12. Неру Кунд:

nehru-kund_manali-туристически места

Едно от най -популярните туристически места в Манали е Неру Кунд, разположен на 5 км по националната магистрала до Лех, в Кулу. Това място е добро за любителите на природата и тези, които са любители на фотографията. Това място е кръстено на първия премиер на Индия, т.е. Джавахарлал Неру. Това място е пълно с хора, които имат огромна любов към естествената красота. Това е естествен извор, който произхожда от езерото Brighu, което се намира високо в планините. Както подсказва името, се смята, че Джавахарлал Неру е пил вода от този естествен извор, когато е пребивавал на това място. Заобиколен от зеленина, това красиво място Неру Кунд е едно от най -добрите забележителности в Манали.

13. Дворецът Султанпур:

raja-rupi-kullu_manali-tourist-places

Това е едно от красивите места за разглеждане в Манали. Той съдържа красиви миниатюрни картини, направени в чудесна комбинация от пахарски и колониален стил, базирани на различни теми. Тези картини изобразяват селски произход на местните хора от Кулу и Манали. По -рано този дворец е бил известен като Двореца Рупи, който е разрушен при земетресение. По -късно е реконструиран с помощта на останките и след това е наречен Дворецът Султанпур. Това е задължително посещение за хората, които обичат да се възхищават на красотата на древна Индия и картините.

14. Маникаран Гурудвара:

manikaran-gurudwara_manali-tourist-places

Маникаран е красиво място, разположено в долината Парвати на река Парвати в Кулу. Това е красив център за поклонение и привлича много индуси и сикхи. В Маникаран присъства красива Гурудвара, която трябва да бъде посетена поне веднъж. Това е фантастична комбинация от мир и красота. Горещият извор, храната с прасад и престоят на такова красиво и спокойно място е задължително да изисква еднократно добро преживяване. Водата от горещия извор се счита за благоприятна и се смята, че притежава лечебни сили и други лечебни свойства. Това е наистина страхотно място за душевен мир, тъй като е наистина красиво и се намира на хубаво място. Ако посетите Kullu Manali, трябва да посетите поне едно посещение на това красиво място.

15. Гулаба:

gulaba_manali-туристически места

Това е красиво място, разположено в близост до Rohtang Pass Road в Манали. Това е прекрасно място за разглеждане на забележителности и особено невероятно за любителите на природата. Докато посещавате тази красива станция на хълм, едно от най -добрите места, които трябва да посетите, е Гулаба и ценете това красиво място заради неговата страхотност и спокойствие. Това живописно място е добро облекчение за очите и е било обожавано заради привлекателната си естествена красота и магическа аура. Пътят към Гулаба се отваря само през лятото. Гледката към красивите натоварени със сняг планини, красивата река Beas и малките тревни площи добавят към района допълнителна красота и чар. Това място е кръстено на Раджа Гулаб Сингх от Кашмир, който е поставял лагерите си на това красиво място. Това е невероятно живописно място за посещение веднъж в Манали.

Това бяха някои от най -добрите неща за правене в Манали и Най -доброто време за посещение на Манали е през цялата година, с изключение на месеците на мусоните. Манали е не по -малко от рай за пътешествениците. Ако обичате да се скитате, Манали трябва да бъде в списъка ви за посещение (P.S. Списък за посещение СКОРО!). Забавлявайте се и се насладете на красотата на Манали.