Майсур е градът на историята и културата. Тук ще намерите голямо разнообразие от храмове, гробници, дворци, художествени галерии и градини. Това място е най -известно със своята живописна красота и прекрасни туристически атракции. Ако скоро ще пътувате до Южна Индия, не можете да си позволите да пропуснете Майсур. Така направихме кратък пътеводител за местата на Майсур, които да посетите.

Красиви туристически места в Майсур, които да посетите със снимки:

Има толкова много туристически места в Майсур в щата Карнатака с цел разглеждане на забележителности. Тук в тази статия сме дали списък с най -добрите туристически места в Майсур, които да посетите, заедно със снимки.

1. Дворец и художествена галерия Джаганмохан:

Туристически места за посещение в Майсур

Дворецът и художествената галерия Джаганмохан е една от най -старите сгради на Майсур. Той е на около 150 години. Построен е от краля на Майсур и е едно от най -красивите места, които ще видите тук. По -рано е била къщата на кралското семейство, но сега се използва за екскурзии и туристически цели.

2. Дворец Майсур:

mysore-palace_mysore-туристически места

Дворецът Майсур е великолепна сграда, разположена в сърцето на Майсур. Архитектурата тук е блестяща и картините са поразителни. Той е построен в индо-сарацински стил и има просторни зали вътре. Това място е наистина прекрасно. Това е едно от най -добрите туристически места за посещение в Майсур.

3. Градините Бриндаван:

brindavan-garden_mysore-туристически места

Градините Brindavan на Майсур е отлична туристическа атракция и е една от най -атрактивните и прекрасни градини, които ще видите тук. Той е построен отвъд река Кавъри и ви предлага живописна красота. Построен е по време на режима на Кришнараджа Водеяр и тази градина определено е най -доброто туристическо място за посещение в Майсур.

4. Водопад Балмури:

balmuri -alls_mysore-туристически места

Водопадът Балмури се намира на около 11 километра от резервата за птици Ranganathittu и е едно от най -добрите места за пикник в Майсур. Водопадът тук е омайващ и винаги ще намерите хора, които се забавляват, играейки във водите тук. Това е изкуствена конструкция и всяка година има много посетители.

5. Зоопарк Майсур:

mysore-zoo_mysore-туристически места

Когато дойдете в зоопарка Майсур, ще откриете прекрасна и отлична колекция от диви животни. Намира се в хълмовете Чамунди и е прекрасно място, където можете да изследвате и откривате животните на Майсур. Тук ще намерите и езеро, което допринася за очарованието на зоологическата градина. Това е едно от най -добрите места за разглеждане в Майсур, което може да ви направи щастливи, когато видите дивите животни директно и почти.

6. Църквата „Света Филомена“:

st-philomenas-church_mysore-tourist-places

Църквата „Света Филомена“ е създадена през 1933 г. Тя е посвещение на Света Филомена и е построена в неоготически стил. Интериорът на тази църква е прекрасен, а околната среда е много спокойна и спокойна. Идването на това място със сигурност ще ви накара да се почувствате леки и удобни.

7. Соманатапура:

somanathapura_mysore-туристически места

Somnathpur се намира близо до границата между Карнатака и Керала. Това е малко селце и се намира на брега на река Кавъри. Това е живописно и прекрасно място за посещение по време на ваканциите. Това е идеално място за всички любители на природата и екологията, тъй като средата тук е толкова естествена и лека. Това е едно от най -красивите и естествени места за посещение около Майсур.

8. Храм Мелкоте:

melkote-temple_mysore-туристически места

Храмът Мелкоте е известен религиозен обект, разположен в Майсур. Той гледа към река Кавъри и е разположен на върха на скалист хълм. Външният вид на този храм е абсолютно красив и има много посетители, които идват тук всеки ден. Тук има няколко Каляни, които можете да видите, а също и архитектурата, която е абсолютно невероятна. Идването тук ще бъде страхотно преживяване.

9. Гумбаз:

gumbaz_mysore-туристически места

Майсур е добре известен с великия войн Типу Султан. Той беше гордостта на Южна Индия и беше вдъхновение за много воини и войници. Ако искате да посетите мемориала на Типу Султан, трябва да дойдете в Гумбаз. Той е построен върху повдигната платформа и има гробници на различни благородници и вождове. Идването тук със сигурност ще бъде прекрасно преживяване.

10. Хилми Чамунди:

chamundi-hills_mysore-туристически места

Майсур е предимно земя на кралски особи и сред безбройните дворци на града Chamundi Hills предлагат преживяване и посещение, което е единствено по рода си. Хълмът Чамунди е едно от най -добрите туристически места в Майсур и много туристи от цялата страна идват да отдадат почитта си към Чамунди Деви. Chamundi Hills е известен най -вече с храма на върха на хълма, който първоначално е построен през 11 век. Храмът е реновиран в известно туристическо място.

Основната атракция за туристите е молитвата по време на фестивала Dasara, който се провежда всяка година през октомври. Храмът е построен по времето на династията Удеяр и е имал особено значение за хората от династията.

11. Лалита Махал:

lalitha-mahal_mysore-туристически места

Lalitha Mahal е много близо до голяма туристическа атракция в хълмовете Mysore- Chamundi. Този великолепен паметник е вторият по големина дворец в Майсур. Първоначално е построен за вицекрал на Индия, преди да бъде превърнат в кралска къща за гости. Лалита Махал е рожба на Махараджа Кришнараджа Водеяр IV. Архитектурата е силно вдъхновена от катедралата Свети Павел в Лондон и други архитектурни чудеса на Европа.

12. Каранджи езеро:

karanji-lake_mysore-туристически места

Освен голямата доза роялти, която градът може да предложи, Майсур е много известен с дивата природа и е център на природата. Думата Karanji на родния език означава „фонтан“- езерото Karanji е едно от многото туристически места за посещение в Mysore. Намира се в подножието на хълмовете Чамунди и е построен от един от великите крале на Майсур. Това е най -голямото езеро в щата Карнатака. Живописната красота на езерото е огромна атракция за туристи, които обичат да наблюдават птици, тъй като е известно, че много различни птици посещават това езеро.

13. Железопътен музей:

железопътни-музей_мишори-туристически места

Музей в Майсур се откроява от кралската аура, която обхваща цялото място. Железопътният музей е много различен вид музей за посещение и е едно от най -добрите места за разглеждане в Майсур. Индия има само два железопътни музея, единият в Ню Делхи, а другият в Майсур. Разходката из този музей е като образователна обиколка, която просветлява за раждането и постепенното развитие на локомотивите в Индия. Този музей показва древни локомотиви, които до момента са в добра форма и все още се използват от правителството.

14. Заповед за птици Ranganathittu:

ranganathittu-bird-sanctuary_mysore-tourist-places

Това светилище за птици илюстрира естествената красота на Майсур. Ранганатиту е едно от местата за разглеждане в Майсур и кара човек да се чувства близо до природата. Красотата и спокойствието на мястото спира дъха. Ranganathittu е много популярен сред любителите на птици и тези, които се занимават с наблюдение на птици като спорт. Това е и едно от най -големите резервати за птици в Южна Индия. Това е едно от най -старите езера в Майсур. Построен е през 1864 г., за да осигури вода с цел напояване на земя извън града.

15. Езеро Куккарахали:

kukkarahalli-lake_mysore-туристически места

Езерото привлича повече от сто различни птици през цялата година и празник за всеки, който обича птици и наблюдение на птици. От всички места за посещение в Майсур, това е място, където изкуствено езеро живее в перфектна хармония с птици, повечето от които са водни. Някои от птиците, които посещават това езеро, са евразийските лъжици, ориенталските дартъри, черните коронени нощни чапли и много други. Езерото Kukkarahalli е популярно място за разглеждане на места и има условия за хората да седнат до езерото и да се отпуснат, да медитират и да се свържат с майката природа. Също така е много известен сред хората, които се отдават на сутрешни и вечерни разходки.

Това бяха някои от най -добрите неща за правене в Майсур, а зимният сезон се счита за най -доброто време за посещение на Майсур. Съберете си куфарите, резервирайте билетите си и посетете тези невероятни места, които просто не можете да си позволите да пропуснете. В крайна сметка живеем само веднъж!