Тайланд е една от най -популярните и красиви туристически дестинации в цял Тайланд. Това място е не само екзотично, но има и множество места, които можете да посетите. Живописните плажове и богатият начин на живот и култура на тайландците са това, което прави тази страна толкова невероятна. Това не е само мястото, където можете да се насладите и да празнувате със семейството, но и да изследвате красотата и забележителните черти на Тайланд.

Винаги можете да посетите северния регион на Тайланд, който е ограден с планини и огромна флора и фауна. Или може да посетите градовете и да се насладите на някои от най -възхитителните салати с юфка. Можете дори да пазарувате с приятел и да си купите невероятни продукти на достъпни цени или просто да отидете в тайландския спа център и да се отпуснете през целия ден. Наистина, това място ви предлага възможност за цял живот. За да научите повече за Тайланд, вижте тази статия, която ви дава десет причини, поради които трябва да дойдете тук.

Невероятни туристически места в Тайланд, които да посетите:

Тази статия обяснява красотата на прекрасните туристически места заедно със снимки. По -долу сме дали списък на 15 -те най -добри туристически места в Тайланд, които да посетите за разглеждане на забележителности.

1. Банкок:

Туристически места в Банкок, които да посетите в Тайланд

Изпълнен с тропически плажове, луксозни молове, разкошни кралски дворци, древни руини, богато украсени храмове и някои от най -бляскавите нощни клубове в света, Банкок е място, което задължително трябва да посетите за любителите на пътуванията. Банкок, който обикновено е в началото на маршрутите на много посетители, е модерен град, който има богато културно наследство. Има 5 основни причини, поради които трябва да посетите Банкок. Те са: културата, храната, плажовете, пазаруването и нощният живот.

Банкок е столицата на Тайланд и почти всички пътници ще преминат през този красив град, когато пристигнат тук първи. Това място е най -популярната туристическа дестинация в целия Тайланд. Въпреки че Банкок е спечелил лоша репутация поради замърсяването на въздуха и проблемите с движението, все пак можете да дойдете тук на почивка, защото има много повече за това. Това е разнообразие от будистки храмове, които можете да посетите, както и зрелищни търговски центрове и уникални дейности, на които можете да се отдадете.

2. Пукет:

phuket_thailand-tourist-places

Друга туристическа дестинация в Тайланд е Пукет. Това място има едни от най -красивите плажове, които някога ще видите в цяла Азия. Наистина, това място е забележително. Живописната красота и живописните гледки ще ви изумят и ще направят пътуването ви незабравимо. Не се притеснявайте за настаняването, защото курортите тук са отлични, а хората са еднакво гостоприемни. Златните курсове от световна класа, шоутата на Simon Cabaret и Phuket Fantasea са нещо, което не искате да пропуснете.

3. Патая:

pattaya_thailand-туристически места

Патая е морски курорт, разположен много близо до прекрасния град Банкок. Можете да дойдете тук по всяко време на годината и все пак да изпитате великолепното и огромно разширяване на морското богатство, което това място може да предложи. Но за Патая можете да откриете повече от плажовете. Да, говоря за забавния и ентусиазиран нощен живот. Бирените барове и клубове тук са много и имат други заведения, където туристите могат да се смесят с красиво изглеждащи тайландски дами, работещи там. Повечето туристи искат да прекарат повече време тук. И те могат да кажат, че това е едно от най -добрите туристически места в Тайланд за посещение.

4. Самуи:

samui_thailand-туристически места

Самуи е красив тропически остров, който се намира на източния бряг на Тайланд. Плажовете тук са великолепни и вероятно най -добрите, които някога ще намерите. Най -популярните плажове тук са плажовете Кох Самуи и Чавенг. Плажът Ламай и Биг Буда са известни и заради хипнотизиращата си красота и мекото време. Тук в Тайланд можете да намерите прекрасни курорти и хотели, а нощният живот тук е невероятен. Не забравяйте да вземете чаша бира в местен бар с приятелите си. Сигурен съм, че ще си струва.

5. Чианг Май:

chiang-mai_thailand-туристически места

Друга туристическа дестинация в Тайланд, която трябва да споменем, е Чианг Май. Това място ще ви даде напълно различно преживяване на цяло ниво. Той е за тези, които биха искали да посетят богатата култура и племенните племена на Чианг Май. Можете да отидете на езда на слонове, преходи, рафтинг и да се насладите на естествената красота и прекрасните места, които ви предлага това място. Най -доброто време за посещение на това място е по време на тайландския новогодишен фестивал. Всеки ден има редица полети от Банкок до Чианг Май. Така че, когато дойдете тук, не забравяйте да резервирате билетите си. Това е едно от най -претъпканите туристически места в Тайланд, които можете да видите.

6. Храмът на Изумрудения Буда:

храм-на-изумруда-buddha_thailand-туристически места

Както всички знаем, Тайланд е будистка страна и хората тук са много отдадени на своята вяра и религия. Поради такава преданост са построени толкова много будистки храмове. Но един, който оглавява класацията, е Храмът на Изумрудения Буда. Ако не сте виждали това, значи сте пропуснали нещо специално. Всички важни въпроси на кралското семейство се провеждат в този храм. Той има красиво архитектурно изкуство, което ще направи пътуването ви толкова по -запомнящо се.

7. Големият дворец:

the-grand-palace_thailand-tourist-places

Построен през 1782 г., великият дворец, който представлява комплекс от красиви сгради в сърцето на Банкок, е основна туристическа атракция. Дворецът, който по -рано беше официалната резиденция на кралете на Сиам, сега се използва само за официални цели и е отворен за посетители. Големият дворец е домът на Wat Phra Kaew, който е най -свещеният храм в Тайланд, който задържа Phra Kaew Morakot (Изумрудения Буда), свещеният образ на Буда, който е щателно издълбан от един блок смарагд.

8. Къщата на Джим Томпсън:

the-jim-thompson-house_thailand-tourist-places

Къщата на Джим Томпсън, музей в Банкок, който представлява комплекс от различни стари тайландски структури, събрани от всички части на Тайланд през 50 -те и 60 -те години на миналия век от американския бизнесмен Джим Томпсън, също е културна атракция, която определено си заслужава да бъде посетена.

9. Дамноен Садуак:

damnoen-saduak_thailand-tourist-places

Както всички знаем, Тайланд е известен със своите плаващи пазари. Най -известният от всички плаващи пазари, Damnoen Saduak, който обикновено е най -добре рано сутринта преди пристигането на тълпите и горещината на деня, продължава да предлага автентичен тайландски плаващ пазар. Това е едно от най -добрите туристически места за посещение в Тайланд с малки лодки на местния пазар.

10. Пазар Чатучак:

chatuchak-market_thailand-tourist-places

Разположен на около 32 декара, пазарът Chatuchak, който се намираше близо до Банкок, предлага може би най -вълнуващото, хаотично и оживено пазаруване, което може да се има навсякъде по света. На този пазар можете да се натъкнете на всичко – от винилови плочи и мъниста до брони и живи морски кончета. Невъзможното наистина е възможно тук.

11. Площад Индра:

indra-square_thailand-tourist-places

Площад Indra или пазар Indra е популярен, уважаван търговски център на закрито, който има повече от 300 търговски обекта на едро и дребно. Тъй като всички артикули се предлагат на цени на едро, хората се стичат тук, за да купуват продукти с най -високо качество на ниски цени. Това е едно от най -добрите местни туристически места за посещение в Тайланд, което предлага повече пазаруване по време на вашето пътуване.

12. Alcazar:

alcazar_thailand-туристически места

Обикновено известен като Alcazar Cabaret, alcazar първоначално е създаден на 8 ноември 1981 г. В днешно време „Alcazar“ е световно известен и си е спечелил репутацията на най -доброто кабаре -шоу в Тайланд. Това е едно от най -историческите места за посещение в Тайланд, което ще каже с вас „Уау“.

13. Коралов остров:

coral-island_thailand-tourist-places

Кратко пътуване с лодка на запад от Патая ще ви отведе до красивите плажове на Koh Larn или Coral Island, които предлагат освежаваща промяна в темпото от оптимистичната динамика на плажовете в Патая и ще направят перфектно еднодневно пътуване. Този плаж, който преди е бил рибарско селище, може да се похвали с кристално сини води, които са изпълнени с изобилие от морски и коралов живот. Слънчевите бани на този плаж могат да ви дадат това перфектно златисто, от което искате.

14. Hat Yai:

hat-yai_thailand-туристически места

Хат Яй, който е най -големият град в провинция Сонгкла, е четвъртият по големина град в Тайланд. Той е посещаван от пътници, преминаващи през и от Малайзия, което му придава космополитно усещане, уникално за него. Това е добре известен център за равели, медицински център и убежище за пазаруване на тайландците. това е изключително популярно туристическо място за малайзийци и сингапурци.

15. Ват Арун:

wat-arun_thailand-tourist-places

Wat Arun, известен като Wat Chaeng, се намира на западния бряг на река Чао Прая. Това е един от най -зашеметяващите храмове в Банкок, както заради местоположението си край реката, така и поради факта, че дизайнът му е много различен от този на другите храмове в Банкок. Ват Арун е едно от най -красивите туристически места за посещение в Тайланд, което може да даде прекрасно преживяване. Ват Арун или храмът на зората е частично изграден от ярко декорирани кули и стои величествено над красивите води на река Чао Прая.

Wat Arun се намира почти точно срещу Wat Pho, като по този начин е много лесно да се стигне до него. Входът до храма е 100 бата и е отворен всеки ден от 08:30 до 17:30.

Тайланд е една от най -добрите туристически дестинации в света. Със сигурност трябва да посетите, дори и да не сте запален пътешественик. Разбира се, тези туристически места в Тайланд просто ви дадоха още една причина да посетите мястото!