Ако станция на хълм може да бъде перфектен анекдот за интензивната и луда лятна жега, тогава Nainital трябва да се счита за първата ви опция. Идването на това място през летните месеци ще бъде идеално и ако се надявате скоро да дойдете тук, прочетете следните описания, за да знаете кои места да посетите в найнитал.

Красиви туристически места Nainital, които да посетите:

Найнитал е прекрасно туристическо място за посещение в Индия. Има толкова много интересни места за разглеждане на забележителности. По -долу споменахме 19 най -добри и приказни туристически места за посещение в Найнитал.

1. Езерото Три Риши Саровар:

Туристически места за посещение в Nainital

Езерото Три риши е първото място, което трябва да посетите по време на пътуването си до Найнитал. Това сладководно тяло е толкова фино, чисто и спокойно. Ако искате да изпитате мир и спокойствие, трябва да опитате с лодка по спокойните и нежни води на езерото Найнитал. Това наистина ще ви подмлади отвътре. Това е едно от най -добрите туристически места за посещение в найнитал, което прави вашето пътуване радостно.

2. Езеро Сатал:

sattal-lake_nainital-tourist-places

Сатал е мястото, където можете да откриете най -доброто от красотата на природата. Името му е получено от седемте езера, които са групирани тук много близо едно до друго. Седемте езера са Пана Тал, Пурна Тал, Сита Тал, Рам Тал, Лаксман Тал, Нал-Дамянти Тал и Сукха Тал. Гледката към езерото е великолепна от разстояние и това е едно от местата, които не можете да пропуснете по време на ваканционното си пътуване до Найнитал.

3. Пт. Г.Б. Панталонен зоопарк на висока надморска височина:

pt-g-b-pant-high-altitude-zoo_nainital-tourist-places

Зоологическата градина Nainital е доста любима сред всички местни жители и посетители на Nainital. Разполага с голяма и уникална колекция от животни, някои от които са сибирски тигър, котка от палмова цивета, снежен леопард, папагали, сребърни фазани, лаещи елени и хималайска черна мечка.

4. Горахал:

ghorakhal_nainital-tourist-places

Думата Ghorakhal означава езерце с вода за коне. Намира се в квартал Найнитал в Утаракханд. Известен също като Храмът Голу Девта, той наистина е много известен. Гледката е много живописна, тъй като ще видите хиляди камбани, обграждащи цялата площ на храма.

5. Връх Найна:

naina-peak_nainital-tourist-places

Връх Найна е най -високият връх на Найнитал. Намира се на около 6 километра от този красив град и може да се стигне само с преход или конна езда. Това място е толкова романтично и прекрасно, че със сигурност бихте искали да дойдете отново тук. Панорамните гледки, живописната красота и заснежените Хималаи ви осигуряват отлична и фантастична гледка отдалеч.

6. Седалката на Дороти:

dorothys-seat_nainital-tourist-places

Seat of Nainital на Дороти е посветен на Дороти Кели. Тя е построена в нейна памет от съпруга й, след като тя загина в самолетна катастрофа. Тъй като това беше любимото място на Дороти, това конкретно място беше избрано. Изградена е и каменна зидария, която помага на съпруга й да й отдаде заслужената почит и чест. Известен е още като Tiffin Top, тъй като това е идеално място за пикници, често използвано по времето на британския радж.

7. Храм Найна Деви:

naina-devi-temple_nainital-tourist-places

Храмът Найна Деви е съществено и важно място за поклонение на индусите. Той привлича хиляди туристи всяка година и продължава да го прави. Той е посветен на Маа Найна Деви, въпреки че има и идоли на Кали Деви и лорд Ганеша. Храмът е заобиколен от високи зелени дървета, което дава на това място много живописна и панорамна гледка.

8. Църквата „Свети Йоан“:

st-john-wilderness-church_nainital-tourist-places

Църквата Свети Йоан в Найнитал е построена през 1847 г. Тя е основна туристическа атракция и има хиляди посетители всяка година. Месингов мемориал се съхранява и в памет на тези, които за съжаление са загубили живота си при свлачището.

9. Раникхет:

ranikhet_nainital-tourist-places

Раникхет е прост и красив град, където ще намерите храмове, овощни градини и много места за радост. Известен е още като английска поляна на кралицата и има голямо историческо значение. Вашето пътуване до Найнитал ще бъде непълно, докато не посетите това място, защото то е едно от най -добрите найнитални места за посещение.

10. Светилище за птици Килбъри:

kilbury-bird-sanctuary_nainital-tourist-places

Светилището за птици Килбъри е сред най -добрите места за посещение в Найнитал. Той е на 2000 метра над морското равнище и е дом на над 240 различни вида птици. Той също е много живописен и има няколко други атракции наоколо като светилището за дивата природа Sonanadi и Pangot.

11. Найнитал Езеро:

nainital-lake_nainital-туристически места

Известно като езерото Найни, то е спасителна линия за Найнитал и едно от най -добрите туристически места за посещение. Той предлага много дейности на туристите като разходка с лодка. Разходката около езерото със сигурност ще премахне целия ви стрес. Ако планирате да посетите Nainital, не забравяйте да пропуснете това прекрасно място.

12. Khurpa Taal:

khurpa-taal_nainital-tourist-places

Освободен от всякакви замърсявания, той се намира на височина 1600 метра над морското равнище. Той е известен със своето възхитително езеро. Много лично и специално място. Спокойствието е гарантирано. Повечето туристически пътешественици и водачи предлагат това място като едно от най -посещаваните места в найнитал.

13. Тифинов топ:

tiffin-top_nainital-tourist-places

Тифиновият връх е добре позната гледка, на средна височина от 2292 над морското равнище и едно от многото места за посещение на Найнитал. Той разкрива спиращи дъха гледки към Хималайските планини и околните хълмове. Това е едно от местата, които гарантират напълно впечатление на посетителите.

14. Еко пещерни градини:

еко-пещери-градини_национални-туристически места

Винаги изпълнени с туристи, еко пещерните градини са мрежа от пещери. Това е едно от най -значимите места за посещение в Найнитал. Пълен с паркове и градини, това е място, което ще накара малките деца никога да не искат да напускат. Той също така предлага някои фантастични гледни точки, което го прави идеално място за щракване върху много снимки.

15. Храмът Муктешвар:

mukteshwar-temple_nainital-tourist-places

Този храм е известен със своята архитектура. Говори се, че архитектите на този храм започват нова ера на архитектурата, като построяват този великолепен храм. Той е един от най -старите храмове и е построен през 9 век. Храмът е изграден в много блокове, всеки изпълнен с блестяща архитектура.

16. Национален парк Джим Корбет:

jim-corbett-national-park_nainital-tourist-places

Сега това е място за любителите на природата и търсещите приключения. Националният парк Джим Корбет е едно от най -добрите места за посещение в Найнитал. Можете да отидете на сафари за диви животни и да видите животни в естественото им местообитание. Можете също така да отседнете в курорти сред гората и да участвате в забавни дейности. Ако имате късмет, ще видите дори някои тигри! Сега не е ли толкова вълнуващо?

17. Kainchi Dham:

kainchi-dham_nainital-tourist-places

Каинчи дхам привлича стотици хора всеки ден. Разположен на височина 1400 метра, той привлича поклонници от всички части на света. Шри Ним Кароли Баба Махараджи джи създава мястото през 1962 г. и оттогава се поддържа много добре.

18. Краища на земите:

land-end_nainital-tourist-places

Както подсказва името, такава е гледката от тази точка, че наистина ще почувствате, че земята е приключила. Гледката е невероятно невероятна и е задължително място за посещение в Найнитал. Това е една от най -красивите атракции в найнитал за разглеждане на забележителности.

19. Снежна гледка:

snow-view-point_nainital-tourist-places

Убийствена гледка, напълно заобиколена от покрити със сняг върхове. Това е невероятно място да седнете, да се отпуснете и да убиете известно време. Може би дори щракнете върху няколко снимки! Едно от най -приятните туристически места, които можете да видите в найнитал, е гледката към снега.

Найнитал, хималайският курортен град е зает от природни забележителности и има лесен климат през цялата година. Тези известни туристически места правят Nainital абсолютно задължително посещение на хълмовата станция на Индия. Затова опаковайте чантите си и пътувайте до всички тези невероятни туристически места в найнитал, за да се забавлявате в живота си!