Пури е едно от онези редки места в Индия, където ще имате златната възможност за туризъм, както и за поклонение. Пълно е с известни хотели, ресторанти и екзотични туристически атракции. Ако планирате пътуване до Пури, не забравяйте да се обърнете към местата за посещение в пури, посочени в следващите параграфи.

Места за посещение в Пури:

Нека да разгледаме някои от най -добрите туристически места със снимки.

1. Пури Бийч:

чисти туристически места

Плажът Пури е много дълъг и тих. Тук ще намерите редица подредени сергии, където можете да си купите най -добрите торби от юта, завеси за стени и други красиви продукти. Храмовете в близост до плажа също са доста атрактивни и си струва да посетите. Като цяло плажът е прекрасно място за намиране на мир и спокойствие.

2. Храмът Джаганнатх:

jagannath-temple_puri-tourist-places

Храмът Джаганнатх е построен през 12 век и е едно от най -древните места, които ще намерите в Одиша. Той е посветен на Господ Кришна и се посещава от стотици хора всеки ден. Вътрешните стени на този храм са украсени с различни картини и картини, които изобразяват различните етапи от живота на Кришна. Това място е гордостта на Одиша и определено трябва да бъде посетено веднъж.

3. Езеро Чилика:

chilika-lake_puri-tourist-places

Езерото Чилика е най -голямото езеро със солена вода в Азия. Той се намира близо до Бенгалския залив и е уникално място за посещение. Тук ще намерите някои от най -екзотичните птици, събрани през зимните месеци. Сините води, ясното небе, мекото време и приятната атмосфера със сигурност ще ви накарат да се влюбите в Пури.

4. Храм Сакши Гопал:

sakshi-gopal-temple_puri-tourist-places

Храмът Sakshi Gopal в Пури е подобен на храма Jagannath. Този храм е доста популярен и всяка година има голям брой посетители. Той е посветен на Господ Кришна и неговата съпруга Радха. Мястото е спокойно и тихо, а архитектурата е абсолютно блестяща. Идването на това място наистина ще бъде едно прекрасно преживяване.

5. Сваргадуар:

swargadwar_puri-туристически места

Swargadwar е свързан с доста митични истории. Намира се близо до морския бряг и е свято място за посещение. Смята се, че хората, които отминат на това място, ще постигнат директно спасение и ще отидат на небето. Смята се също, че известният вайшнавски светец също се е слял в морето, разположено наблизо. Това е известно туристическо място за пречистване, не пропускайте това място, когато посетите.

6. Храмът Гундича:

gundicha-temple_puri-tourist-places

Храмът Гундича е построен през 16 век и се намира в северозападната част на храма Джаганнатх. Той е посветен на Господ Вишну и е известен със своята Рат Ятра. Храмът е едно от най -известните и утвърдени места в Пури и е посещаван от няколко души всеки ден. Когато дойдете в Пури, не забравяйте да посетите храма Гундича.

7. Музей на занаятите в Сударшан:

sudarshan-craft-museum_puri-tourist-places

Музеят на занаятите в Сударшан е създаден през 1977 г. Тук ще намерите някои от най -известните и артистични произведения, на които очите ви са виждали. В рамките на музея има и будистки храм, библиотека и дори работилница. Отиването на това място определено си заслужава.

8. Храм Вимала:

vimala-temple_puri-tourist-places

Храмът Вимала в Пури е построен през 10 век и е посвещение на богинята Шакти, която е друго въплъщение на Парвати. Структурата на този храм е великолепна, а архитектурата е абсолютно забележителна. Той е с огромни размери и е претъпкан през цялата година.

9. Храм Локнат:

loknath-temple_puri-tourist-places

Loknath е построен през 11 век и е посвещение на Бог Шива. Външният вид на този храм е безупречен и е едно от най -прекрасните и свещени места, които ще намерите в Пури.

Това бяха едни от най -известните туристически места в пури. Сега, спрете да отлагате вкъщи и станете и тръгнете да пътувате по тези страхотни места в пури.