Камбоджа е една от най -големите държави в света. Той се намира на Индокитайския полуостров и има някои от най -добрите атракции по отношение на култура, архитектура, живописна красота и плажове. Те са известни и със своите езера, градини, водопади и джунгли и служат като едно от онези места, които са идеални за всички любители на природата, изследователи и приключения. В случай, че планирате да отидете на хубава дълга ваканция в Камбоджа, ние включихме някои от туристическите места в Камбоджа, които със сигурност трябва да посетите.

Туристически места в Камбоджа:

Тук ще намерите някои от известните места в Камбоджа, които да посетите със снимки.

Сиануквил:

Камбоджа-туристически места

Сиануквил е важен пристанищен град и морски курорт, разположен в Тайландския залив. Известен е още като Кампонг Сом и е един от онези красиви плажове, където можете да се насладите и да се отпуснете със семейството и приятелите си. Искрящите води, бели пясъци и живописна красота със сигурност ще направят вашата почивка заслужена.

Сребърна пагода:

сребро-pagoda_cambodia-туристически места

Сребърната пагода на Камбоджа се намира в Кралския дворец. Най -добрите атракции тук са утвърдените златни и скъпоценни статуи на Буда. Вътрешните стени на двора са украсени с цветна и детайлна стенопис, принадлежаща към мита за Рамаяна. Идването на това място със сигурност ще ви помогне да разберете културата и религията на Камбоджа. Това е едно от най -добрите места за посещение в Камбоджа.

Гара Bokor Hill:

bokor-hill-station_cambodia-tourist-places

Станцията Bokor Hill е създадена през 1920 г. от французите. Два пъти са изоставяни и е известно, че ви създават много зловещо усещане. Въпреки че пътят е затворен за по -нататъшно строителство от 2008 г., все пак можете да посетите това място, като се свържете с местни туристически агенти.

Ко Кер:

koh-ker_cambodia-туристически места

Кох Кер е столицата на старата кхмерска империя. Той има някои от най -добрите структури, сгради и скулптури, които могат да се видят и е наистина красива гледка. Това място отразява традициите, обичаите и архитектурата на Камбоджа и е идеално за проучване и приключенски цели.

Крати:

kratie_cambodia-туристически места

Kratie е много малък и спокоен град, който се намира на брега на река Меконг. Той е пълен със сгради, построени от французите. Това място е подходящо за всички любители на делфините Irrawaddy, които също намаляват много бавно. Очевидно в този регион сега са открити около шестдесет и шест до осемдесет и шест делфина.

Ангкор:

angkor_cambodia-tourist-places

Ангкор е едно от най -зрелищните и древни места в Камбоджа. Той има няколко религиозни храма и паметници, които абсолютно ще ви развълнуват. Известният храм Ангкор Ват и храмът Байон определено трябва да бъдат посетени. Идването на това място трябва да бъде много забавно, тъй като наистина ще откриете и научите повече за камбоджанската култура.

Banteay Srei:

Туристически места Banteay Srei_Cambodia

Banteay Srei е храм, разположен на около 25 километра от комплекса Ангкор. Той е построен в червен пясъчник през 967 г. пр. Н. Е. И има някои от най -добрите и добре оформени стенни резби, които все още се виждат и ясно се виждат днес. Това е най -важният храм на Ангкор и има хиляди посетители всяка година.

Преа Вихеар:

preah-vihear_cambodia-tourist-places

Preah Vihear е известен и престижен храм на кхмерската империя, разположен на границата на Тайланд и Камбоджа. Построен е някъде през дванадесети век и е посветен на бог Шива. Preah Vihear is not също е тема на териториален спор между Тайланд и Камбоджа от доста години.

Tonle Sap:

tonle-sap_cambodia-tourist-places

Tonle Sap е най -голямото сладководно езеро, разположено в Камбоджа и е известно, че се разширява със сезоните. Това е дом на много виетнамски и чамски семейства, които живеят в плаващите села около езерото.