Бутан е красива страна и е признат за туристически рай. Неговите зелени долини, заснежени планини, живописна красота и будистки манастири очароваха всеки пътешественик, посетил това великолепно място. В страната има толкова много интересни туристически места и има някои от основните забележителности в света.

9 топ туристически места за посещение в Бутан:

В случай, че планирате почивка в Бутан, ето малко кратка информация относно красивите места на туризма в Бутан.

1. Паро:

туристически места в паробутан

Паро е малко селце, разположено в Бутан. Това е едно от най -красивите места, които някога ще видите. В него се помещават два музея и има няколко исторически паметници, реликви и структура, които отразяват културата и традицията на Бутан. Паро има само един базар, ресторант и хотел. Това място обаче определено си заслужава да бъде посетено заради своята естествена и живописна красота.

2. Храм Phajoding:

Места за посещение в храма Phajoding в бутан

Тъй като знаем колко богата и просперираща е културата на Бутан, със сигурност не можем да пропуснем най -добрите храмове в тази страна. Храмът Phajoding е един от тях. Построен е през 15 -ти век от светец на име Шача Ричен, разположен на височина около 12, 138 фута. Храмът е заобиколен от смесени иглолистни гори, които му придават много привлекателен вид.

3. Phuentsholing:

Места за посещение на бутан с фенушолинг

Phuentsholing е град, разположен близо до индийския град Jaigaon. Тук ще намерите някои от най -добрите будистки манастири. Картините тук са абсолютно невероятни и в случай, че се надявате да научите и откриете бутанската култура и произход, Phuentsholing е правилното място за посещение. Затова опаковайте чантите си и си резервирайте полет до Бутан. Това е най -доброто туристическо място в Бутан за посещение.

4. Тхимпху:

Най -добрите места за посещение в Тхимпху в Бутан

Тхимпху е столицата на Бутан и наистина великолепно място. Той е чист, зелен и спокоен и е заобиколен от високи планини и долини. Тази застроена площ приютява около 20 000 души и е едно от най -добрите туристически места в Бутан. Идването тук със сигурност няма да причини съжаление.

5. Храмът Zangto Pelri:

Храмът Zango Pelri бутан известни места

Храмът Zangto Pelri е красота. Разположен в центъра на Phuentsholing, този храм стои като знак за скромното жилище на великия Гуру Ринпоче. Той има страхотни картини, които отразяват живота на Буда, а също и някои блестящи статуи, които наистина изглеждат чудесно и невероятно.

6. Trashigang:

Туристическо място в бутан в Ташиган

Трашиганг е голям град, разположен в открита долина на Бутан. Времето тук е страхотно, хората и кухнята също. Тук са се осъществили и някои международни проекти, а тук могат да се видят и някои чужди лица от Запада. Той има много храмове и реликви и е изключително стар, но добре поддържан град.

7. Тронга:

Туристически атракции на Tongsa butan

Тронса е много населен град, разположен в красивата страна Бутан. Неговите пейзажи, култура и атмосфера са толкова невероятни, че ще бъдете хипнотизирани от красотата му. Това е центърът на нацията и ви предлага едни от най -добрите ястия на Бутан. Посещението на това място ще бъде много забавно, тъй като ще станете свидетели на натоварения живот на хората, живеещи тук.

8. Пунаха:

Красиви места в Бунак в Бутан

Пунаха е най -плодородната долина в страната. Има умерен климат, оризови лехи и страхотни пейзажи. Това място е било и дом на много известни духовни водачи на Бутан. Той е на 4430 фута над морското равнище и е едно от туристическите места в Бутан, които със сигурност трябва да посетите.

9. Ташичо дзонг:

Туристическа дестинация Татан в Бутан

Ташичо дзонг е признат за офис на много крале, министри и различни организации. Той е бил и дом на духовни и религиозни водачи и е чудесно място за посещение през летния сезон.