Намира се в топлите води на Индийския океан, точно до южния край на Индия; Шри Ланка е призната за „Перлата на Индийския океан“. Тази страна е най -известна със своите крайбрежни райони, живописна красота, модни места и туристически атракции. Ако планирате пътуване до Шри Ланка, ние сме измислили малък пътеводител, който със сигурност ще ви помогне да посетите всички най -добри места в страната за кратък период от време. Тук са показани 9 известни туристически места в Шри Ланка, които да посетите.

Най -популярните туристически места в Шри Ланка:

1. Коломбо:

Най -добрите места за посещение в Коломбо в Шри Ланка

Коломбо е столицата на Шри Ланка. Това е популярна дестинация за туристи и има някои от най -добрите атракции в цяла Азия. За да назовем някои, трябва да споменем градините Гордън, католическата църква „Свети Антъни“, базара на Петах, часовниковата кула на викторианския фар и много други.

2. Канди:

Канди туристически атракции в Шри Ланка

Красивият град Шри Ланка стои като представяне на своята богата история и култура. Храмът на зъба е много популярен тук сред будистките поклонници и посетители. Други забележителни места са Каджугама, дом за слонове в Pinnewala, езерото Канди и Кралския дворец.

3. Негомбо:

negombo Шри Ланка места за пътуване

Плажът Негембо е един от най -големите търговски центрове в Шри Ланка. Това е идеалното място да откриете и изследвате живописна красота и вкусната и пищна кухня на страната. Той има страхотна мрежа от канали, архитектура и рибни пазари и привлича хиляди туристи всяка година. Идването на това място със сигурност ще бъде забавно преживяване.

4. Дамбула:

Дамбула известни места в Шри Ланка

Дамбула е мястото, където ще научите за културата на Шри Ланка. Той е най -известен със своите впечатляващи храмове и великолепни структури. Петте пещери тук също са доста добре известни. Всеки от тях е посветен на индуски Бог и външният вид е толкова привлекателен, зашеметяващ и богат.

5. Бентота:

Бентота красиво място на Шри Ланка

Плажът Бентота е известен със своята великолепна и романтична обстановка, луксозните си хотели, курорти и спокойната и приятелска атмосфера. Ако случайно сте любител на спорта, това място е идеално за вас. Плажът Бентота предлага чудесни дейности като гмуркане с шнорхел, водни ски, дълбоководен риболов и сърф. Също така спиращите дъха и живописни плажове със сигурност ще ви накарат да се влюбите от пръв поглед.

6. Храмът Рамешварам:

историческо място на Рамешварам в Шри Ланка

Храмът Рамешварам в Шри Ланка е славна гледка. Той се намира на остров Памбан и има голяма религиозна стойност сред индусите. Околностите на храма са очарователни, тъй като той се намира близо до морето, от източната страна. Той има някои от най -красивите светилища, които някога ще видите, а обстановката тук е приятна, спокойна и много спокойна.

7. Галле:

разглеждане на забележителности в Гале в Шри Ланка

Гале се намира в южния регион на Шри Ланка и привлича туристи от цялата страна. Той има страхотни църкви и музеи, които можете да посетите, а също и най -ценният и престижен форт Гале, който е ключова атракция за хората от десетилетия.

8. Нувара Елия:

nuwara eliya красиви места за посещение в Шри Ланка

Nuwara Eliya е много очарователно и живописно място в Шри Ланка, най -известно със своя мек и приятен климат. Открит е през 1828 г. от сър Едуард Барнс и има страхотни паркове, клубове и фабрики, които хората да посещават. Вашето пътуване до Шри Ланка би било непълно без това.

9. Плаж Унаватуна:

плаж Унаватуна

Унаватуна е най -добрият плаж на Шри Ланка. Перфектният бял пясък, примамливите чисти води ще ви накарат да се почувствате спокойни и свежи. Ходенето боси на този плаж рано сутрин е едно от най -добрите неща, които можете да направите тук. Също така не забравяйте да се отдадете на някои забележителни морски дарове от Шри Ланка.