Bruiloften in India zijn een feest om naar te kijken. Ze variëren sterk tussen culturen, religie, regio en kasten. Met India dat doordrenkt is van een rijke traditionele en culturele geschiedenis, met veel religie en kaste, zou het geen verrassing moeten zijn, de verschillende soorten huwelijken. Hoewel ze allemaal verschillen in de manier waarop ze het ritueel uitvoeren en de huwelijksknoop leggen, is één ding dat ten grondslag ligt aan het hele idee hetzelfde, van binding en eenheid. Het is een belofte gemaakt door de bruidegom en de bruid om samen te blijven tot de dood wegvalt, een belofte gedaan in de aanwezigheid van honderden naaste en dierbaren en de almachtige. Hoewel de gemeenschappen vooruitgang hebben geboekt in de manier waarop ze leven, houden ze echter nog steeds stevig vast aan hun traditionele overtuigingen. Maar nee! niet allemaal. Kijk eens waar we het over hebben.

Bruiloft in India – De soorten ervan:

Huwelijken in elke cultuur verschillen op verschillende manieren van elkaar. Sommige zijn ronduit eenvoudig, terwijl andere een pracht en praal zijn. In India is dit heel gewoon. Er zijn verschillende soorten huwelijken die variëren in tijd en geld. Lees hieronder de soorten huwelijken die mensen nu zijn aangegaan.

1. Burgerlijk Huwelijk:

Dit is de grootste vooruitgang in de Indiase samenleving. Burgerlijke huwelijken worden voltrokken door een regeringsfunctionaris, zonder enige religieuze ceremonie. De voorwaarden van het burgerlijk huwelijk zullen echter van land tot land verschillen. Sommigen zullen eisen dat de bruid en bruidegom eerst religieus trouwen, dat wordt erkend door de staat en zich vervolgens registreren. Burgerlijk huwelijk in India, staat toe om met iedereen te trouwen en ook weg te blijven van religieuze ceremonies als ze dat willen.

2. Religieus huwelijk:

In tegenstelling tot het burgerlijk huwelijk staat het kerkelijk huwelijk. Dit is de meest voorkomende in India.

A. Het wordt meestal in de tempel uitgevoerd als je een hindoe bent. De bruiloft wordt overgedragen door de priester die hymnen zingt die het huwelijk zullen voltrekken. Het is ook bekend dat de hindoes daarvoor auditoria huren.

B. in een kerk als je christen bent. De Vader van de kerk voert de ceremonie uit met de naasten en dierbaren die de stoelen van de kerk bezetten. Hij vraagt ​​gewoonlijk de bruid en bruidegom om hun toestemming, voordat hij hen man en vrouw uitspreekt.

C. in een moskee, als je moslim bent. De imam van de kerk zal de bruid en bruidegom tot man en vrouw verklaren en zo de bruiloft voltrekken.

Deze is diep geworteld in het geloof en alle activiteiten en ceremonies worden uitgevoerd volgens het heilige boek of waarin ze geloven. Het huwelijk wordt bijgewoond door naasten en dierbaren en is min of meer groots en uitgebreid gedaan.

3. Rechterlijk huwelijk:

Rechtshuwelijken worden voltrokken op grond van de Bijzondere Huwelijkswet. 1954. Het huwelijk wordt gesloten tussen twee partijen, ongeacht hun kaste, geloofsovertuiging, huidskleur of religie. Het belangrijkste verschil is dat het huwelijk voor de rechtbank de traditionele en religieuze ceremonies afschaft en dat de partijen rechtstreeks bij de magistraat een huwelijksakte en hun registratie van het huwelijk aanvragen.

Hoewel dit de belangrijkste soorten huwelijken kunnen zijn, zijn er ook veel soorten, afhankelijk van de cultuur waartoe u behoort.

1. Het Zuid-huwelijk:

Het Zuid-huwelijk is degene die verschillende culturen in zich heeft. Het hindoeïsme wordt gekenmerkt door een reeks kasten en elk van hen heeft zijn eigen manier om ze uit te werken.

een. De Tamil-bruiloften: De brahmaanse bruiloften worden gekenmerkt door de aanwezigheid van rijke rituelen en een driedaagse ceremonie. Ze zijn uitgebreid en de lucht rond het huwelijk resoneert hymnes en gezangen. De overdadige verspreiding van voedsel is iets om naar uit te kijken.

B. De Malayali-bruiloft:

De volgende van de soort is de Malayali-bruiloft die veel helderheid uitstraalt met verschillende tinten goud en andere levendige kleuren. Hun huwelijken zijn kort en duren niet langer dan een dag. Het feest is een heerlijk genot om te proberen, inclusief een lokale delicatesse en keuken.

C. Bengaalse bruiloften:

Bengaalse bruiloften duren ook ongeveer vier tot vijf dagen en zijn rijk aan ceremonies en rituelen. De aanblik is een visuele traktatie met een toevloed van felle kleuren en vrolijkheid. Ze gebeuren laat in de nacht. Hun eten is een feest van verschillende soorten vis die worden gekookt met lokale kruiden.

NS. Marwari-bruiloften:

Ze zijn uitgebreid en een stap hoger. De bruiloft en de ceremonies na het huwelijk zijn uitgebreid en vrij groots. Ze worden gekenmerkt door extravagante sieraden, zowel voor de bruid als voor de bruidegom. Ze bieden een verscheidenheid aan eten en de verspreiding is te uitgebreid zonder dat daar een compromis wordt gesloten?.

2. Jain-bruiloften:

Jain-huwelijken staan ​​bekend om hun liefdadigheids- en filantropische werken. De familie van de bruid en de bruidegom bieden voedsel en donaties aan de armen na hun gebed in hun tempel. Sommige families bieden de behoeftigen kleding aan naar hun keuze. Jain-bruiloften volgen de ‘zeven stappen’ rond het vuur, die zowel de bruid als de bruidegom samen nemen. Zodra dit is voltooid, worden ze uitgesproken als man en vrouw.

3. Boeddhistische bruiloften:

Boeddhistische bruiloften zijn waarschijnlijk een van de bruiloften die de betekenis van het woord ‘eenvoud’ serieus nemen. De bruiloft heeft slechts enkele kleine rituelen en gebeden. Er komen geen extravagante sieraden aan te pas, en ook niet te veel geld. De tempels hebben een vergunning om de bruidegom en de bruid als man en vrouw te certificeren en dat is alles over de bruiloft. Er volgt geen feest.

4. Kashmiri-bruiloften:

Kashmiri-bruiloften zijn uniek en mooi. De bruidegom wordt uitbundig ontvangen. Na het ritueel wordt de bruid hartelijk welkom geheten in haar nieuwe huis. Er is ook een ceremoniële schoonmaak van het huis van de bruidegom en de bruid. Ze hebben ook een reeks religieuze rituelen die religieus worden gevolgd.

Bruiloften zijn een wezenlijk onderdeel van onze traditie en cultuur. Hoewel wij als Indiërs veel vooruitgang hebben geboekt, waarderen we nog steeds onze tradities en cultuur die onze traditionele wortels laten zien. De praktijken zijn diep geworteld in de geschiedenis en elk ritueel heeft een verhaal te vertellen. Het weddenschapsgedeelte over ze allemaal is de schoonheid en hoe gevarieerd de praktijken van verenigen wordt geportretteerd.