Bomen zijn de meest essentiële levende component in onze natuur. Bomen helpen het evenwicht in het ecosysteem te behouden. Ze maken de omgeving weelderig en groen en zorgen voor voldoende verkoeling in de omgeving. Helaas is de snelheid waarmee ze worden gekapt nogal alarmerend en triest. Sommige gigantische bomen zijn echter moeilijk te vergeten of niet op te merken. Bekijk enkele van de verschillende soorten bomen in India.

Wat is een boom:

Volgens de botanische wetenschappen wordt een vaste plant met uitgerekte stengel, of stam, die de takken en bladeren ondersteunt, een boom genoemd. De definitie omvat houtachtige planten met secundaire groei in de vorm van hout, waarbij planten boven een bepaalde hoogte worden gekweekt.

Iedereen houdt van de natuur! Het belangrijkste kenmerk van elke boom is hoe verschillend ze van elkaar zijn, en bomen of planten met vergelijkbare eigenschappen worden ingedeeld in families. Sommige planten fuseren met andere planten om een ​​aantal problemen op te lossen. Classificatie van bomen kan worden gedaan op basis van een willekeurig aantal variabelen.

  • Classificeer ze op basis van hun biologische klasse: Angiosperm en Gymnosperm.
  • Je kunt ze indelen op basis van de bladeren: Bladverliezend en Wintergroen.
  • Classificatie op basis van de schors.

Verschillende soorten bomen en hun voordelen

Classificatie van bomen:

Er zijn veel manieren waarop je verschillende soorten bomen kunt hebben.

1. Op basis van de bladeren:

Er zijn twee subcategorieën wanneer u bomen identificeert op basis van bladeren, en ze zijn bladverliezend en groenblijvend.

Loofbomen:

Het verwijst naar de bomen die seizoensgebonden bladeren afwerpen, en de meeste loofbomen zijn bladverliezend. Het heeft een hoge fotosynthesesnelheid vanwege de vorm en de rangschikking van de bladpatronen. Afvallende bladeren bereiden ze voor op de winter en hebben een goede waterconservering. Omdat er seizoensverlies is, worden deze bomen beïnvloed door winterse weersomstandigheden.

Voorbeelden: Sommige van de modellen voor loofbomen zijn Oak, Maple en Elm.

Groenblijvende bomen:

Deze bomen zijn precies het tegenovergestelde van loofbomen. De bladeren blijven het hele jaar aan de boom, omdat er geen seizoensverlies is. Naarmate deze bomen ouder worden, worden oude bladeren vervangen door nieuwe groei. Veel tropische regenwouden worden als groenblijvende planten beschouwd, omdat ze de voorkeur geven aan warme, gematigde klimaten.

Voorbeelden: Hemlock, Cycads en Eucalyptus zijn enkele voorbeelden van groenblijvende bomen.

2. Op basis van het zaad:

Er zijn twee manieren waarop u bomen kunt categoriseren op basis van granen. Het zijn angiospermen en gymnospermen.

Bedektzadigen:

Het type bomen dat bloeit, wordt vaak angiospermen genoemd. De zaden van deze planten zijn ingekapseld in een eierstok, die meestal een vrucht is. Dit zijn typisch seizoensgebonden planten waarvan het voortplantingssysteem zich in bloemen bevindt en unisexueel of biseksueel kan zijn. Angiospermen zijn afhankelijk van dieren om zich voort te planten.

Voorbeelden: Appel, mango, guave zijn enkele voorbeelden van angiospermen.

Gymnospermen:

De bomen zonder bloemen of vruchten met blootgestelde zaden die geen enkele bescherming hebben en die op bladeren, schubben of kegels te vinden zijn. De productie van endosperm vindt plaats vóór de bevruchting en is unisexueel. Gymnospermen zijn meestal afhankelijk van windbestuiving voor reproductie en zijn zachthoutplanten.

Voorbeelden: Enkele voorbeelden van naaktzadigen zijn dennen, sparren en bont.

Soorten bomen in India met afbeeldingen en namen:

Hier zijn de top 25 soorten bomen die je misschien zeker is opgevallen.

1. Banyanboom:

1. Banyanboom:

Banyanbomen worden meestal gezien in verschillende regio’s van het land en zijn de nationale boom van India die op een speciaal type grond groeit. De oudste Banyan-boom is aanwezig in Kolkata. Dit enorme type boom heeft uitgebreide takken om hem te ondersteunen, met een hoogte van meer dan 21 m. Bladeren zijn 10-20 cm lang. Bladeren worden in India als bord gebruikt. Hout wordt gebruikt voor het maken van meubels, deuren, enz. Blad, zaden en schors zijn nuttig voor verschillende ziekten en aandoeningen.

2. Neemboom:

2.Neem boom

De meest voorkomende en populaire boom van waarschijnlijk elk huishouden is de neemboom met heldere bladeren en tot een hoogte van 30 voet. Een rechte en ruwe stam wordt gezien in neembomen. Elk deel van de neembomen is essentieel voor verschillende doeleinden. Ze worden gebruikt om waterpokken te behandelen en worden in verschillende medicijnen gebruikt. Hout wordt in Zuid-India ook gebruikt voor het maken van meubels. Neem kan worden gebruikt als meststof voor verschillende planten.

3. Peepal-boom:

3. Peepal-boom

Het is een snelgroeiende boom met hartvormige bladeren met een grote kroon. In de maanden maart en april laat hij zijn bladeren vallen. Peepal tree wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, als oordruppel, geneest wonden, wortelschors reinigt zweren, voorkomt tandvleesaandoeningen, urineproblemen, de vrucht is nuttig bij astma en nog veel meer. De bladeren worden ook gebruikt als decoratieve items.

4. Aloë Vera-boom:

4. Aloë Vera-boom

Aloë Vera plant groeit meestal tot een hoogte van ongeveer 12 tot 16 inch. Het heeft dikke en vlezige bladeren met scherpe randen, maar heeft geen stengel. Lange bladeren zijn voornamelijk driehoekig van binnen en bevatten de aloë vera-gel. Het groeit op zandgrond op een zonnige locatie, maar moet regelmatig worden bewaterd. Aloë Vera is nuttig voor het haar om roos en het jeukende effect te verwijderen. Hoewel ze essentieel zijn in cosmetische producten, zijn ze even belangrijk voor de voedingsindustrie.

5. Tulsi-plant:

5. Tulsi-plant

Tulsi-plant wordt in India beschouwd als een heilige en religieuze plant. Hoogte bereikt ongeveer 75 cm tot 90 cm. De bladeren zijn rond ovaal van vorm en bevatten essentiële oliën. Het heeft een hoge medicinale waarde. Het biedt verlichting bij koorts, verkoudheid en hoesten, effectief tegen slapeloosheid, indigestie, enz..

6. Amla-fabriek:

6. Amla-plant

Amlaki ‘is de begrip die heel vaak wordt gebruikt voor amla. Dit type boom is een middelgrote bladverliezende plant met een hoogte van ongeveer 8-18 meter. Uitlopende takken en kromme stam zijn de opvallende kenmerken van deze plant. Gevederde en lineair langwerpige bladeren ruiken meestal naar citroen. Bij extreme hitte wikkelt en splijt het. Amla is zeer rijk aan vitamine C en wordt daarom gebruikt bij verkoudheid. Dit verbetert de immuniteit van ons lichaam en is nuttig voor gezond haar. Afgezien daarvan wordt amla gebruikt in shampoo en veel voedingsmiddelen zoals gelei, augurk, enz..

7. Eucalyptus:

7. Eucalyptus

De bladeren van deze groenblijvende boomsoort zijn 6-12 inch lang en 1-2 inch breed als ze volwassen zijn. Hoogte is bijna ongeveer 300 voet of meer. Prominente schors verschijnt naarmate deze ouder wordt. Fruit zit in een capsule. Een van de belangrijkste toepassingen van dit soort boom is multiplex voor de vervaardiging van papier en de palen worden ook gebruikt voor de bouw van huizen. Het verlaagt ook het suikergehalte in het bloed en zuivert het. Het werkt antiseptisch en biedt ook een remedie voor astmapatiënten.

8. Mahonie:

8. Mahonie

Mahonie wordt gebruikt als samentrekkend middel voor wond verkregen uit de schors. Dit wordt gebruikt als een remedie bij ziekten zoals bloedarmoede, koorts, dysenterie, andere. Meubels, boot, kist, muziekinstrumenten zijn over het algemeen gemaakt van het hout van mahonie. Indiase mahoniebomen worden meestal in heel India gevonden. Ze hebben een symmetrisch ronde kroon die tot 30-40 voet hoog kan worden.

9. Indisch palissander:

9. Indisch palissander

Het rozenhout is een boomsoort die afwisselend in rijen staat tot een hoogte van ongeveer 25 m en een diameter heeft van ongeveer 3 m. Dit rozenhout is een bladverliezende boom die recht groeit. Bloemen zijn van witte en roze kleuren. De vrucht is bruin gekleurd en is zeer droog en hard. Kroondeel is ovaal van vorm. Deze boom werkt als brandhout. Het wordt gebruikt bij het maken van meubels, multiplex, muziekinstrumenten, enz. Het is een remedie voor de behandeling van acne en helpt de vette en droge huid in evenwicht te brengen. De rozenhoutolie stimuleert de groei van een nieuwe cel.

10. Tulpenboom:

10. Tulpenboom

Indian Tulip wordt gevonden in lager droog tot nat bos. De hoogte van de Indiase tulpenboom is meestal meer dan 40 voet. De bloemen zijn komvormig en de bladeren zijn hartvormig. Deze groenblijvende boom groeit zeer snel. De hoofdtakken van de tulpenboom groeien recht naar binnen met dikke bast. Naarmate de boom ouder wordt, wordt hij dunner, hoewel hij jong was. Bloemen, vruchten en de jonge bladeren zijn eetbaar. Hout wordt gebruikt voor het maken van papier, peddels en ook voor het maken van gommen en oliën. Bladeren worden ook gebruikt voor gezwollen gewrichten.

11. Zoutboom:

11. Sal boom

Sal-bomen is een zeldzame boomsoort die voornamelijk voorkomt in de oostelijke regio’s van India, zoals Bengalen, Assam en anderen. Het is een onderbladverliezende boom tot 30 m hoogte. Deze Sal boom heeft een stoere structuur en leerachtige bladeren. Ze worden nooit helemaal bladloos. Medicijnen als samentrekkend middel worden van de hars ontvangen en ook gegeven bij ziekten zoals dysenterie en diarree. Ook gebruikt als zalf bij huidziekte en voetcrème. Aangedreven zaden worden in principe gebruikt voor gebitsproblemen. Inheemse volkeren gebruiken bladeren voor het maken van kommen, manden, schotels, enz. De zoutboter die uit de zaden wordt gehaald, is eetbaar.

12. Kurkboom:

12. Kurkboom

In India groeit de kurkboom vooral in Centraal-India. Deze hoge bladverliezende boom kan tot wel 25 meter hoog worden. De bloemen zijn wit buisvormig en bestaan ​​uit geur. Het karakteristieke hiervan is dat de bloem ‘s nachts groeit en ‘s ochtends vanzelf weer afstoot. De kurkachtige bast en sterke stam worden voornamelijk gebruikt vanwege de geneeskrachtige waarde. Het is een remedie voor long- en hoestziekten.

13. Kurkumaboom:

13. Kurkumaboom

De andere veelgebruikte naam, in de volksmond gebruikt, is Haldi. Het wordt ook wel Indiase saffraan genoemd en wordt veel verbouwd in India. De stengel van de kurkumaplant is erg kort, namelijk 60-90 cm. Bloemen zijn geel-wit en roze. Het is zeer antiseptisch en wordt daarom gebruikt voor inwendige verwondingen, wonden, puistjes, enz. Het werkt als een remedie tegen verkoudheid en hoest en wordt ook gegeven bij geelzucht.

14. Teakboom:

14. Teakboom

De teakbomen zijn erg hoog met een hoogte van ongeveer 30 meter en zijn groenblijvend. De grotere bladeren zijn even groot als tabaksbomen. De bloemen zijn wit tot blauwachtig gekleurd en de vrucht is papierachtig en lichtbruin van kleur. Ze hebben normaal gesproken een ongelijkmatige textuur door recht te groeien en hebben een lichte glans. Teak wordt veel gebruikt bij het maken van meubels, boten, deuren en ramen van een huis. De bast wordt als zeer nuttig beschouwd voor hoofdpijn, maagproblemen, koorts en spijsvertering.

15. Zwarte wilg:

15. Zwarte wilg

Zwarte wilg is een van de soorten van de wilg. Een andere naam die wordt gebruikt voor zwarte wilg is ‘moeraswilg’. De bitter smakende wortels werden vroeger gebruikt als alternatief voor kinine. Salicylzuur dat lijkt op de samengestelde aspirine is aanwezig. Ze worden gebruikt voor de behandeling van verkoudheid en hoesten, koorts en hoofdpijn.

16. De esdoornboom:

16. De esdoorn

Esdoorn is een veel voorkomende struik. Er zijn maar liefst 125 soorten esdoorns die in de natuur voorkomen. De belangrijkste soorten esdoorns zijn suikeresdoorn, rode esdoorn, zilveren esdoorn, Japanse esdoorn, Noorse esdoorn en paperbark esdoorn. De bomen zijn loofbomen, wat betekent dat ze bij elke herfst hun bladeren verliezen, maar er zijn er ook die de bladeren niet laten vallen. De Canadese vlag toont een esdoornblad erop. Het wordt gebruikt als een kunst van bonsai en wordt veel gebruikt als sierboom vanwege de verschillende levendige kleuren.

17. De eikenboom:

17. De eik

Oaktree valt onder de groep bloeiende planten. Er zijn verschillende soorten eiken in de natuur aanwezig. Het heeft eenvoudig spiraalvormige bladeren. Sommige bladeren hebben gelobde randen en andere hebben gekartelde bladeren of hebben gladde randen. De bast van de witte eik wordt meestal gedroogd en gebruikt voor medische doeleinden. Manuscriptinkten werden eeuwenlang gemaakt van eikengallen. De schors van kurkeik wordt gebruikt als flessenstop. Het hout van deze boom wordt gebruikt als waardevol hout.

18. Komkommerboom:

18. Komkommerboom

Komkommer wordt in de volksmond gebruikt als een voedselproduct en is wereldwijd bekend onder verschillende namen. Het is een bladverliezende boom waarvan de bladeren langwerpig van vorm zijn en aan de onderzijde naar beneden lopen. De bladeren hebben fijne en gladde randen. Het bevindt zich onder de magnolia-groep, maar in tegenstelling tot de magnolia zijn bloemen in komkommerbomen niet opzichtig. Deze boom verwijst in feite naar onrijp fruit. Ze zorgen voor perfecte schaduw maar niet wenselijk om deze straatboom te planten. Groeien vaak in diep vochtige grond met een licht zuur karakter.

19. Zwarte walnoot:

19. Zwarte walnoot

De zwarte walnoten worden meestal commercieel gebruikt. Dit type boom is ook een soort van een loofboom. Bomen worden vaak gekweekt voor walnoten en fruit. Aan de andere kant hebben deze bomen een hoog medisch belang. Er is veel vraag naar verbeterde kwaliteit van hout en noten in verschillende delen van de wereld. Zwarte walnoot is soms ongewenst omdat het vroeger gras en planten schaadde. Bladeren hebben veel blaadjes met de grootste blaadjes in het midden en die een puntige lange punt en ronde basis hebben. De vrucht heeft een halfvlezige schil die in de maanden oktober en november valt. De rijpende vruchten worden gezien tijdens het herfstseizoen.

[Bekijk meer: Soorten vogels in India met namen]

20. Ceder:

20. Ceder

De bovenstaande boomafbeelding toont een witte cederboom die een groenblijvende boom is. De cederboom staat vooral bekend als Cederhout. Deze boom heeft een conische vorm met een vertakte stam en heeft platte bladeren. Deze boom werkt als medicijn bij verkoudheid, griep en koorts. Bladeren van de cederboom worden gebruikt om thee te maken die rijk is aan vitamine C.

21. Beukenboom:

21. Beukenboom

Deze foto toont een oudere beuk met beukennootjes. De noten en bladeren van beuken zijn eetbaar. Het kan ook worden gebruikt voor brandhout en fungeren als een zeer goede bron. Deze boom is erg groot naarmate hij groeit, maar het hout van deze boom is niet zo sterk genoeg. Als gevolg hiervan blijken grote beuken uit elkaar te vallen. In het voorjaar komen er nieuwe beukenbladeren uit de knoppen die gegeten kunnen worden en anders smaken. Deze kunnen rauw worden gegeten, maar het gekookte item heeft een grotere voedingswaarde.

22. Appelboom:

22. Appelboom

Appel wordt als vrucht op grote schaal geteeld en gekweekt over de hele wereld. Deze soorten bomen groeien als een loofboom. Ze groeien voornamelijk uit de zaden, maar kunnen ook worden gekweekt met behulp van een entproces door de kleine geënte porties te planten. Appel is zeer rijk aan vitamines en mineralen. De bast van de wortel van deze boom wordt gebruikt bij koorts. Appels worden gebakken die kunnen worden gegeten voor een zere keel. Regelmatig een appel eten regelt de stofwisseling van het lichaam en helpt bij een goede nachtrust. Appelcider heeft geneeskrachtige eigenschappen en is algemeen verkrijgbaar op de markt en werkt als een antibioticum.

[Bekijk meer: Soorten koffiedrank]

23. Hazel:

23. Hazelaar

Hazelboom biedt eetbare noten en daarom is het een veel voorkomende boom van bermen. Het is een struiktype dat over het algemeen meerdere stengels heeft. De bladeren van hazelaar zijn langwerpig van vorm die eruitziet als een racket met een ruwe textuur. Vruchten van deze boom kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd. Het groeit normaal gesproken op een rechte en onbelemmerde manier. Het heeft ook een mooie structuur als de bladeren groeien en een goede structuur aannemen. Sommige van zijn toepassingen zijn bij het maken van kampgadgets, sterke rechte palen en haringen.

24. Gewone es:

24. Gewone as

Dit is bijna de hoogste boom van alle bomen. Het gebruik van deze boom is bekend uit de oudheid. Het wordt gebruikt om bogen te maken in boog-pijl, gewoon uitstekend voor brandhout en ook gebruikt voor veel verschillende gereedschappen en handgrepen. De es heeft een relatief grotere diameter in vergelijking met de andere bomen. Het heeft zaden die zijn afgeplat in zijn uiterlijk en dichte clusters vormen. Elke ondertakken van de boom bestaat meestal uit een groot aantal tegenover elkaar liggende blaadjes, wat het belangrijkste kenmerk van deze boom is.

25. Meidoorn:

25. Meidoorn

Meidoorn is een boom die veel wordt gebruikt in landelijke gebieden om hekken te maken. Uit de naam kan worden begrepen dat het een netelig en stekelig karakter heeft. De boom heeft in de tweede helft van de zomermaanden karakteristieke rode heldere bessen. Diep gelobde bladeren zijn het onderscheidende kenmerk van deze boom. Deze boom heeft verschillende toepassingen zoals hij wordt gebruikt voor brandhout; doornen worden gebruikt voor het voorkomen van vishaken en hekken voor vee en ook de bladeren, bloemen en bessen zijn eetbaar gebruikt om te overleven.

[Bekijk meer: Kustypes in relatie]

Is het niet fascinerend hoe er verschillende soorten bomen zijn en hoe elk bijdraagt ​​aan ons gebruik? Welnu, ze bieden niet alleen materiële stoffen voor gebruik, maar ze zijn ook de thuisbasis van veel exotische en gewone vogels. Ze geven kleur aan je omgeving en maken je mooie ecosysteem compleet. Ze zijn het voedsel voor de vele kleine vogels en andere organismen. De verschillende soorten bomen met afbeeldingen en namen zijn slechts een minuscuul van de verschillende soorten bomen die in ons ecosysteem voorkomen.

We leren elke dag iets nieuws over de natuur! Dit artikel geeft u een basisidee over de soorten bomen en hoe ze in verschillende soorten worden ingedeeld. Bomen bieden verschillende voordelen voor onze menselijke wereld, en het is onze verantwoordelijkheid om ze te beschermen. Laat ons weten hoe nuttig je het artikel vond.

Vrijwaring: De informatie in dit artikel is onderzoek over bomen verzameld uit de onderzoeksliteratuur. Het heeft de nodige informatie en u kunt verder onderzoek doen voor meer uitgebreide kennis.