Vis is een lid van de parafyletische groep organismen. Dit bestaat uit kieuwdragende aquatische craniaten met ledematen en cijfers. De meeste vissen zijn slijmprikken, kraakbeenvissen, beenvissen en prikken. Vissen zijn ectotherm, wat koudbloedig betekent. Vissen zijn er in overvloed in de meeste watermassa’s. Vissen zijn wereldwijd een belangrijke hulpbron voor mensen, vooral als voedsel omdat het uit veel mineralen, vitamines en eiwitten bestaat omdat het in waterlichamen blijft. Deze worden gediend als religieuze symbolen.

Ze ademen door de kieuwen, die dezelfde functie hebben als onze longen. Beenvissen hebben maar één kieuw. Vis heeft een gesloten bloedsomloop. Ze zijn een allesetende groep omdat ze zich voeden met planten en andere kleine zeedieren van waterlichamen. Vissen scheiden stikstof en ammoniak uit. Vissen planten zich alleen sterk voort in de open waterkolom. De eieren hebben een gemiddelde diameter van slechts één millimeter.

Soorten vissoorten in de wereld en hun feiten

Bekijk enkele van de lijst met soorten vissen die over de hele wereld vrij algemeen voorkomen. Ze zijn allemaal uniek, maar delen de schoonheid van één te zijn.

Inhoudsopgave:

  • Vissoorten en namen
  • Beste vissoorten om te eten
  • Soorten aquariumvissen

Alle soorten vissen namen:

Enkele van de grote soorten vissen die in de wereld beschikbaar zijn, zijn als volgt:

1. Siamese vechtvissen:

Soorten vissen 1

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Siamese kempvissen staat bekend als betta splendens.

Familie en geschiedenis:

Deze vis is geclassificeerd onder de classificatie van betta. Het is een aquariumvis. Het behoort tot een familie van de Gourami-familie. Andere namen van deze vis zijn pla-kad en trey krem. Ze kunnen zich vermengen met andere vissen. De lichaamslengte van de vis is zeven centimeter en hij verschijnt in de kleuren rood, groen, ondoorzichtig, albino, oranje, geel en blauw, enz..

Levensduur:

De levensduur van deze vis is slechts ongeveer 2 jaar. De watertemperatuur moet rond de 23 graden – 27 graden zijn.

2. Gewone karper:

Vissoorten in India Karper

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van karper is Cyprinus Carpio. Dit soort vis wordt gevonden in een brandend kloofreservoir, het Mohavemeer, het Aralmeer en meer plaatsen.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder Cyprinus. De lichaamsmassa van deze vis is ongeveer 2-14 kilogram. Deze worden gekweekt in zoetwatermeren. Meestal gevonden in waterlichamen in Azië en Europa. Ze kunnen lage zuurstofniveaus verdragen.

Dit zijn alleseters. Het kan tot 300.000 eieren leggen in een enkele spawn. Deze vis wordt door mensen over de hele wereld als voedsel gegeten.

Levensduur:

De levensduur van karper is tot 47 jaar.

3. Goudvis:

Soorten vissen 3

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van goudvissen is Carassius auratus. Het is geclassificeerd onder de hogere classificatie van Carassius. Het wordt meestal gevonden in Utah Lake.

Familie en geschiedenis:

Het is een aquariumvis. Deze inheemse vis komt uit Oost-Azië. Het werd gedomesticeerd in China en later hebben zich rassen ontwikkeld. Grootte van deze vis is 19 inch.

Goldfish heeft een sterk leervermogen, sociale leervaardigheden. Goudvissen zijn kuddedieren. Ze voeden zich met insecten en planten. Goudviseieren komen binnen 48-72 uur uit.

Levensduur:

De levensduur van goudvissen is ongeveer 30 jaar. Hebben we er niet allemaal een gezien??

4. Oscar:

Soorten vissen 4

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Oscar is Astronotusoscellatus. Het is geclassificeerd onder de hogere classificatie van Astronotus. Andere namen van Oscar zijn tijger Oscar, marmercichlide en fluwelen cichlid.

Familie en geschiedenis:

Deze soorten komen voor in Zuid-Amerika, Australië, de Verenigde Staten en China. Het wordt gezien als aquariumvissen. De lichaamslengte van Oscar is ongeveer 36 cm en de massa van het lichaam is 1,4 kg. Ze groeien snel en zijn carnivoren.

Levensduur:

Deze hebben territoriaal gedrag. De levensduur van deze vis is ongeveer 10-13 jaar.

5. Wels Meerval:

Soorten vissen 5

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Wells meerval is Silurusglanis. Het is geclassificeerd onder de classificatie van Silurus. Het wordt ook meerval genoemd.

Familie en geschiedenis:

Deze vis komt vooral voor in het Bodenmeer. Deze komen ook voor in de bekkens van de Oostzee, de Zwarte Zee en de Kaspische Zee. Grootte van deze vis is ongeveer 13 ft dat is van 4m. Het maximale gewicht is ongeveer 400 kg. Deze komen vooral voor in zoetwatergebieden. Ze voeden zich met andere dieren die in waterlichamen leven.

Gebruik maken van:

Deze worden door mensen als voedsel ingenomen. Het is rijk aan eiwitten en voedingsstoffen.

Levensduur:

Levensduur van deze vis is ongeveer 60 jaar.

6. Zander:

Zander

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Zander is Sander lucioperca.

Familie en geschiedenis:

Deze vis is geclassificeerd onder de classificatie van Sander. Het wordt meestal gevonden in het Aralmeer en het Bodenmeer. Het wordt ook wel snoekbaars genoemd. Soorten snoekbaars uit zoetwater- en brakke habitats in West-Eurazië.

Gebruik maken van:

Het wordt door mensen gegeten en is rijk aan voedingsstoffen. De massa van het lichaam is 20 kilogram. Deze vissen kunnen hybride zijn.

Levensduur:

De levensduur van dit soort vissen is meestal erg kort.

7. Europese zeebaars:

Soorten vissen 7

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Europese zeebaars is Dicentrarchuslabrax.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder de hogere classificatie van Dicentrarchus. Dit zijn voornamelijk zeevissen. Deze worden ook gezien in brak en zoet water. Het wordt ook wel zeedans genoemd. Deze worden op de markt gebracht door loup de mer, robalo, spigola, brinzino, mediterrane zeebaars en Branzino. Het wordt beschouwd als tafelvis. Het is meestal nachtjager en voedt zich met kleine vissen zoals schaaldieren, koppotigen en polychaeten.

Levensduur:

Het heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar.

8. Snoek:

Snoek

Wetenschappelijke naam:

Het is gewoon bekend als een snoek in Groot-Brittannië, Canada, Ierland en sommige delen van de Verenigde Staten.

Familie en geschiedenis:

Deze vis is ingedeeld onder de classificatie Esox. Het wordt beschouwd als een symbool van North Dakota. Het is opgericht in Fort Peck Lake, Lake George en Lake of the Woods en nog veel meer. Ze voeden zich met grote prooidieren die in waterlichamen leven.

Levensduur:

Levensduur van deze vis is ongeveer zeven jaar in het wild.

9. Zwaardvis:

Soorten vissen 9

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van zwaardvis is Xiphias gladius.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder de hogere classificatie van Xiphias; Zwaardvissen staan ​​in sommige landen bekend als broadbills. Deze migreren van de ene plaats naar de andere en komen vooral voor in tropische en gematigde delen van de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. Ze worden gevonden onder de diepte van 550 meter. Ze bereiken een lengte van 9,8 ft en een massa van 650 kilo gram. Het wordt zwaardvis genoemd omdat het een zwaardachtige speer heeft om prooien te doden en het gemakkelijker te maken om te eten. Dit zijn krachtige vechters.

Gebruik en levensduur:

Het wordt door mensen bejaagd en als voedsel gebruikt en leeft ongeveer negen jaar.

10. Zeelt:

Zeelt

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Zeelt is Tincatinca. Zeelt wordt Schlei genoemd in Duitsland. Deze vis is geclassificeerd onder een hogere classificatie van Tinca. Het wordt meestal gevonden in het Bodenmeer en het Gardameer. Het wordt voornamelijk alleen in zoet en brak water gevonden.

Familie en geschiedenis:

Het is een familielid van karperachtigen. Zijn familie wordt meestal gezien in Eurazië en West-Europa. Het wordt zelfs gevonden in het Baikalmeer. Dit zijn de beste bronnen voor de kopieën voor mensen. Het wordt gebruikt voor een betere economie.

Levensduur:

Het leeft tot 15 jaar en kan 30 jaar in gevangenschap leven.

11. Atlantische kabeljauw:

Soorten vissen 11

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Atlantische kabeljauw is Gadusmorhua. Het staat bekend als benthopelagisch. Het is geclassificeerd onder de classificatie Gadus.

Familie en geschiedenis:

Het is een familielid van Gadidae. Deze vis wordt veel aangetroffen in de Golf van Biskaje, ten noorden van de Noordelijke IJszee, de Noordzee en de Oostzee enz. Hij kan tot 2 meter lang worden en de massa van het lichaam is 96 kilogram.

Gebruik en levensduur:

Het wordt veel geconsumeerd door mensen. Commercieel wordt het genoemd als kabeljauw of kabeljauw. De levensduur van kabeljauw is ongeveer 25 jaar. Het bereikt seksuele rijpheid tussen de leeftijd van twee en vier. Hun kleur zal variëren van bruin tot groen.

12. Atlantische Makreel:

Atlantische Makreel

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Atlantische makreel is Scomberscombrus. Het is geclassificeerd onder de classificatie van scomber.

Familie en geschiedenis:

Deze zijn te vinden aan beide zijden van de Noord-Atlantische Oceaan. Soorten Atlantische makreel worden makreel of Boston-makreel genoemd. Bijna tien soorten van een familie werden gevangen in Britse wateren. Deze vis trekt in de zomer naar de kust voor een voedsel van kleine vissen en garnalen. Het vormt grote scholen in de buurt van het oppervlak van koude en gematigde schappen. Ze gaan naar de kust als de watertemperatuur tussen de 11-14 graden ligt.

Levensduur en gebruik:

De levensduur van makreel is ongeveer 20 jaar. Het wordt het beste voedsel voor mensen.

13. Brasem:

Brasem

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van de brasem is Abramisbrama. Het is algemeen bekend als karperbrasem, bronsbrasem, zoetwaterbrasem en Abramisbrasem.

Familie en geschiedenis:

Dit valt onder de classificatie van Abramis. Het behoort tot een familie van Cyprinidae. Het wordt gevonden in het Aralmeer en het Bodenmeer. De lengte van de brasem is ongeveer 30-55 cm en de massa is ongeveer 2-4 kg. De geregistreerde lengte is 0 cm en het gewicht is 9,1 kg. Het is een alleseter. Hij eet larven en plankton van de zee. Over het algemeen paaien ze in april tot juni.

Gebruik en levensduur:

Dit soort vis wordt gebruikt voor zowel sport- als commerciële doeleinden en leeft ongeveer 29 jaar.

14. Basa-vis:

Soorten vissen 14

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van de basavis is Pangasiusbacourti. Het is geclassificeerd onder de classificatie van Pangasius.

Familie en geschiedenis:

Dit is de soort meerval. Het behoort tot een familie van Pangasildae. De inwoner van basa is in de Chao Phraya- en Mekong-bekkens in Indonesië. Deze worden in Australië en Noord-Amerika bestempeld als basa, panga, swai en bocorti enz. Het lichaam van basavissen zal zwaar en stevig zijn. Lengte van het lichaam is 120 centimeter. Ze voeden zich met planten. Ze paaien tijdens het hoogwaterseizoen in juni, dat gemiddeld 5 cm . heeft.

Gebruik en levensduur:

Het werd in sommige landen als diepvriesvoedsel gebruikt. Ze zijn rijk aan eiwitten en zijn een riviervis en hebben een lange levensduur, die moet nog worden bepaald.

15. Europese vis:

Soorten vissen 15

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Europese vis is Percafluviatilis. Het staat bekend als redfin-baars, Engelse baars en baars. Het is geclassificeerd onder de hogere classificatie van Perch.

Familie en geschiedenis:

Deze worden gezien in Noord-Azië en Europa. De lichaamslengte van de vis zal 60 cm zijn en het gewicht zal 2,8 kg bedragen. Baarsbroed legt eind april en begin mei eitjes op waterplanten. Eieren worden door vogels naar andere wateren gemigreerd omdat eieren aan de poten van de vogel blijven kleven.

Levensduur:

Dit zijn meestal de aquariumvissen en leven al meer dan 22 jaar.

16. Regenboogforel:

Regenboog forel

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van dit soort vis is regenboogforel en is Oncorhynchus mykiss. Het is geclassificeerd onder de classificatie van Oncorhynchus.

Familie en geschiedenis:

Dit zijn soorten zalmachtigen. Het wordt weergegeven als symbool Washington. Het wordt gevonden Flaming Gorge Reservoir, Watauga Lake en Lake Mohave en nog veel meer. Ze leven twee tot drie jaar in de oceanen en gaan dan naar de paaien. Spawns van deze vissen worden genoemd als stalen kop. Maximale massa van een lichaam is ongeveer 9 kg.

Gebruik en levensduur:

Het wordt geïntroduceerd als voedsel en sport voor bijna 45 landen in de wereld. Hun levensduur is meestal ongeveer 11 jaar en is een van de gezondste voedingsmiddelen om in uw dieet op te nemen.

17. Oceaanzonvis:

Soorten vissen 17

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Ocean Sunfish is Mola mola. Het is geclassificeerd onder de classificatie van mola.

Familie en geschiedenis:

Het is de zwaarste beenvis ter wereld. Het dieet van Sunfish bestaat voornamelijk uit kwallen; de reden is dat het qua voedingswaarde slecht is. Deze zullen voedsel worden voor roofdieren zoals een zeeleeuw, moordende vissen enz. Deze zijn inheems in tropische wateren en gematigd in elke oceaan ter wereld. Ze zwemmen tot 26 km per dag.

Gebruik en levensduur:

Er kunnen lekkere gerechten worden gemaakt van maanvis en ze leven meestal ongeveer 10 jaar in gevangenschap, terwijl hun levensduur in hun natuurlijke habitat niet bekend is.

18. Kloddervis:

Soorten Zeevis Blob Fish

Wetenschappelijke naam:

Wetenschappelijke naam van blobfish is Psychroulutesmarcidus.

Familie en geschiedenis:

De vis is geclassificeerd onder de classificatie van Pdychrolutes en is een diepzeevis. Het is een familielid van Psychroulutidae. Het wordt gevonden in het zeewater van Australië, Nieuw-Zeeland en Tasmanië. Lengte van blobfish is meestal korter dan 30 cm. Ze leven in diepten tussen 600 en 1200 m. Het voedt zich met schaaldieren.

Levensduur:

Hun levensduur is niet bepaald.

19. Blauwe vis:

Soorten vissen 19

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van blauwbaars is Pomatomussaltatrix.

Familie en geschiedenis:

Deze vis is geclassificeerd onder de classificatie van Pomatou en behoort tot een familie van Pomatomidae. Illawarra Lake, Black Sea en Lake Macquarie zijn de plaatsen om deze vis te zien. Het is een pelagische zeevis die voorkomt in gematigde en subtropische wateren. Het is ook bekend als kleermaker in Australië. Bluefish is een matig geproportioneerde vis met een gevorkte staart. De lengte van het lichaam varieert van 20 -60 cm en de massa van het lichaam zal 14 kg bedragen. Ze leven in groepen en zijn snelle zwemmers.

Levensduur:

De levensduur van deze vis is ongeveer negen jaar.

20. Dokter Vis:

Soorten vissen 20

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van doktersvis is Garrarufa.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder de classificatie van Garra. Andere namen van doktersvissen zijn bonefish, Kangal fish en knabbelvissen. De soorten worden gefokt in Turkse riviersystemen.

Gebruik en levensduur:

Deze worden gebruikt in een spabehandeling voor huidpatiënten om psoriasis te genezen. Ze komen voor in stroomgebieden van het Midden-Oosten en het noorden van Syrië, Turkije, Oman, Iran en Irak. Dit soort vis leeft ongeveer 6-7 jaar.

21. Zebravis:

Soorten vissen 21

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van de zebravis is Danio rerio.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder de classificatie van danio. De zebravis komt voor in tropisch zoet water en behoort tot de familie van de minnow van de orde Cypriniformes. Het komt oorspronkelijk uit de Himalaya-regio. Dit is een populaire aquariumvis. Het wordt verkocht onder de handelsnaam zebra danio. De zebravis wordt veel gebruikt als modelorganisme in wetenschappelijk onderzoek. Het is de eerste gewervelde die wordt gekloond. Het wordt gevonden in regio’s als India, Bangladesh, Nepal, Birma en Pakistan. Deze worden meestal gezien in de Ganges-regio’s. Dit zijn alleseters. Het betekent dat hun prooi plankton van Phyto en dierentuin omvat. Deze zijn te zien in het aquarium.

Levensduur:

Hun levensduur is meestal 5,5 jaar en vertoont na verloop van tijd tekenen van veroudering.

22. Zandsteenbra’s:

Soorten vissen 22

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van zandsteenbras is Lithognathusmormyrus.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder de classificatie van Lithognathus. Het is een zeevis en behoort tot een familie van Sparidae. Zandsteenbra’s worden gevonden in ondiep water in de Middellandse Zee en in de oostelijke Atlantische Oceaan van Frankrijk tot Zuid-Afrika. Het wordt zelfs waargenomen in de Rode Zee en de kust van Mozambique in de Indische Oceaan. De lengte van het lichaam zal ongeveer 55 cm zijn en het gewicht zal ongeveer 1 kg zijn.

Levensduur:

Hun levensduur is nog niet bekend.

23. Nijl Tilapia:

Nijl Tilapia

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Nijltilapia is Oreochromis niloticus.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder de classificatie van Oreochromis. Het wordt gevonden in het Victoriameer. De inheemse komt uit Afrika en Gambia. Het wordt ook wel mango tilapia genoemd. De lengte van het lichaam zal 6o cm zijn en weegt tot 4,3 kg. Het is een alleseter. Het voedt zowel plankton als schadelijke gassen zoals kooldioxide, ammoniak en waterstofsulfide. De rode hybride wordt in het Thais als plathaptim beschouwd. Het betekent dat het een granaatappelvis of robijnvis is. In verschillende soorten vis in India zal het één zijn.

Levensduur:

Hun levensduur is meestal negen jaar.

24. Flathead grijze mul:

Zoetwatervislijst Flathead Grey Mullet

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van mul is Mugil Cephalusi. Het komt voor in de lijst met verschillende soorten zoetwatervissen.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder de classificatie van Mugil. Flathead grijze mul gevonden in de Rode Zee en het meer van Awoonga. Het wordt gevonden in tropische en subtropische kustwateren over de hele wereld. Lichaamslengte is ongeveer 30-75 centimeter. Het is bekend als bullebak mul, mul, gewone mul, mul en zee mul. Ze voeden zich met algen in het zoetwater.

Gebruik en levensduur:

Het is speciaal voedsel voor mensen over de hele wereld. In Egypte wordt het gezouten, gedroogd en gebeitst om feseekh te maken. Hun levensduur is ongeveer 11-16 jaar.

25. Europese paling:

Soorten vissen 25

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van de Europese paling is Anguilla Anguilla.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder de hogere classificatie van Anguillidae. Het is een vis als een slang en een catadrome vis. De lengte van het lichaam reikt tot 1,5 m en bereikt zelden 1 m. Massa van het lichaam zal 3,6 kg zijn.

Gebruik en levensduur:

Het wordt door een mens gegeten als een rijke voedselbron. De soorten zijn uitgestorven en leven ongeveer 60 jaar.

26. Neontetra:

Neon Tetra

Wetenschappelijke naam:

De wetenschappelijke naam van Neontetra is Paracheiodoninnesi.

Familie en geschiedenis:

Het is geclassificeerd onder de classificatie van Paracheirodon. Dit is een zoetwatervis die behoort tot een familie van de characin-familie. De inheemse is in zwarte wateren. Het wordt gezien in sommige landen zoals Peru en Brazilië enz. Tetras zijn alleseters. Het wordt in dezelfde tank gehouden omdat het ondiepte-effect plezierig is wanneer ze rond de tank zwemmen.

Levensduur:

Het is een aquariumvis en leeft ongeveer vijf jaar.

Soorten vissen om te eten:

Hoewel er verschillende soorten vis in het aquatische ecosysteem zijn die je kunt koken, zijn ze niet allemaal geschikt om te koken. Artsen raden aan om driemaal per week vis te eten om het beste uit hun voedingsstoffen te halen. Kokkels, oesters, kreeften en garnalen bevatten een hoog kwikgehalte en een overmatige inname van deze vissen wordt niet als veilig beschouwd. Dit zijn de veiligste weddenschappen.

1. Zalm

Zalmvis heeft een hoog gehalte aan omega-3. Omega 3 staat erom bekend de bloeddruk te verlagen en is een goede bron van eiwitten.

2. Tonijn

Tonijn is een andere vissoort die rijk is aan omega 3. Het is vooral goed voor zwangere vrouwen en de opgroeiende foetus. Het is een uitstekende bron van dierlijke eiwitten.

3. Sardines

Vissen bevatten over het algemeen omega 3 die het risico op een beroerte, depressie en ook sommige vormen van kanker verlaagt. De DHA en het vetzuur in Tilefish voeden de hersenen en zijn een gezonde optie om in je dieet op te nemen.

4. Kabeljauw

Kabeljauw is een goede bron van hart-gezonde omega-3-vetzuren en is vooral rijk aan magere eiwitten en vitamine B12. Het is het hele jaar door verkrijgbaar en weegt overal van 1,5 tot 100 pond. Veel culturen beschouwen de wangen en tong als delicatessen.

5. Tonijn

Tonijn in blik heeft een lager kwikgehalte dan tonijnsteaks en sushi, en twee tonijnmaaltijden in blik per week is goed voor het lichaam. Zwangere vrouwen mogen geen witte tonijn uit blik eten en moeten de inname van lichte tonijn in blik beperken. De reden waarom het slecht is, is vanwege de hoge niveaus van kwik in hen. Inname van grote hoeveelheden van deze kwikrijke vissen en schaaldieren kan leiden tot hoge kwikgehaltes in het menselijk lichaam. Bij een foetus of jong kind kan dit de hersenen en het zenuwstelsel beschadigen.

Soorten aquariumvissen:

Als het aquarium je eerste keer is, zijn hier enkele van de vissen die je ervoor kunt kiezen.

Let op: sommige hebben superkrachten!

1. Gouden vis:

Goudvissen zijn er in vele soorten maten en kleuren. De voorkeur van velen is de liefhebber van de variëteit met sprankelende koppen en gewaaierde staarten. Ze zijn geweldig voor beginners die een onverwarmd aquarium hebben. Deze vissen geven de voorkeur aan temperaturen tussen 62-74 graden Fahrenheit. Hun superkracht is dat ze langzamer verouderen en langer leven als ze goed worden verzorgd.

2. Bloedvintetra’s:

Dit type vis heeft een zilveren lichaam en opvallende vinnen. Ze leven tot 10 jaar en zijn zeer actief. Het geeft er meestal de voorkeur aan om in een groep te leven en is bijna altijd vredig. Het zijn anders schuwe vissen als ze geïsoleerd worden gehouden. Ze verbergen zich meestal en hebben de neiging om weg te blijven van school als ze ziek zijn. Hun specialiteit is dat ze overmatig springen, dus vergeet niet om je tank gesloten te houden.

3. Witte wolk:

Dit is nog een ander type vis dat klein is en koude temperaturen verdraagt. Sommige mensen houden deze in de zomer in buitenvijvers. Ze verdragen temperaturen zo laag als 60 graden Fahrenheit. Het is een winterharde vis die de neiging heeft om in de middelste en bovenste delen van de tank te leven. Ze leven het liefst in een groep. Een specialiteit is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en over het algemeen een vredig temperament vertonen.

4. Dani’s:

Danios zijn een soort vis die een verwarmde tank nodig heeft. Met een verwarmde tank kunt u veel soorten houden. Deze vis is winterhard en doet het goed in verschillende omstandigheden en is daarom een ​​perfecte eerste keuze. Danio’s zijn actief en klein. Ze zitten het liefst in een groep in de buurt van het wateroppervlak. Het enige goede aan hen is dat ze geen kieskeurige eters zijn en het goed doen met vlokkenvis?.

5. Zwarte Molly:

Black Molly is een vreedzame vis. Het is een goede keuze als u een gemeenschapstank wilt met verschillende soorten vissen. Een groot voordeel van de keuze voor deze vis is dat hij zich kan aanpassen aan zoet, brak en zout water. U kunt dus ontspannen wanneer u een tank moet opzetten. Deze vissen geven de voorkeur aan een temperatuur die varieert van 70 tot 82 graden Fahrenheit.

6. Zwarte rok Tetra

De zwarte roktetra is een andere vreedzame vis die in een paar of in een grotere groep moet worden gehouden. Dit zijn winterharde vissen en zijn geweldige eters. Ze eten gewoon elk bereid voedsel. Ze hebben de neiging om in het midden van de tank te zwemmen en hebben er een hekel aan om geconfronteerd te worden. Zorg ervoor dat er planten in de buurt zijn zodat ze zich kunnen verstoppen.

7. Kuhli Loach

De Kuhli Loach is een palingachtige vis die winterhard is en een geweldige aanvulling op uw aquarium zal zijn. Het is een bodembewoner die uniek is omdat hij zich overdag verbergt. Je zou kunnen zien dat het onder het grind tunnelt of zich verbergt in een grot. Het is daarom een ​​goed idee om schuilplaatsen voor deze vis aan te bieden. De specialiteit van deze vis is dat ze de tank schoon houden door het voedsel te eten dat van boven de bodem van de tank valt.

8. Zwaardstaarten

Dit zijn de winterharde en duurzame vissen, waardoor het perfect is voor beginners. Met een verscheidenheid aan kleuren om uit te kiezen, wil je ze misschien voor een variëteit aan je tank toevoegen. De specialiteit van hen is dat ze een bepaald niveau van helderheid aan je tank toevoegen en zo aantrekkelijk blijven.

9. Betta

Betta(1) wordt geleverd met een aantrekkelijke flitser en kleur. Dit type vis komt in India vrij vaak voor in de tanks. Het wordt aanbevolen om slechts één van een soort in de tank te hebben. Anders zouden ze met elkaar kunnen vechten. Hun specialiteit is dat ze uitstekende vechters zijn.

10. Platen

Platies zijn geweldig voor beginners omdat er zoveel soorten zijn om uit te kiezen. Ze komen in verschillende kleuren. Ze worden ook selectief gefokt om een ​​nieuwe kleurencombinatie te maken. Hun specialiteit is dat ze bijna altijd geen vlokken of gedroogd voedsel hebben. Je hoeft dus niet na te denken over wat je ze moet voeren.

[Bekijk meer: Kussenstijlen en typen]

Een aquarium is een goede toevoeging aan uw huis. Desondanks zijn sommige vissen uitstekende bronnen van eiwitten en omega 3 voor het lichaam. Terwijl sommigen van hen ongeschikt zijn voor consumptie, zijn de anderen gevuld met de goedheid van voedingsstoffen. Zorg ervoor dat u de juiste kiest om te eten en de juiste om in uw tank op te nemen.