Een mobiele telefoon is alomtegenwoordig in de huidige samenleving en het is onmogelijk om je een leven zonder voor te stellen. Nu er om de paar maanden nieuwere modellen op de markt komen, denken we er allemaal aan om onze huidige versies te upgraden. Afgezien van het analyseren van de technische specificaties en functies, is het belangrijk om ook na te denken over de typen telefoonopladers. Wat als je een telefoon krijgt die niet compatibel is met andere opladers??

Om een ​​beslissing te kunnen nemen, moet u eerst de verschillende soorten opladers begrijpen die op de markt verkrijgbaar zijn! Op deze manier hoef je thuis of op kantoor niet te hamsteren over meerdere oplaaddraden!

Verschillende soorten opladers voor mobiele telefoons

7 verschillende soorten oplaadkabels voor mobiele telefoons:

Laten we nu eens kijken naar de verschillen tussen de vele soorten oplaadkabels voor mobiele telefoons die op de markt verkrijgbaar zijn:

1. USB-type A-oplader:

USB-Type A-opladers hebben mannelijke connectoren die worden aangesloten op de vrouwelijke Type-A-poorten die aanwezig zijn op een hostapparaat zoals computers of laptops. Typisch hebben deze kabelsnoeren een rechthoekige vorm waarbij het onderste deel bestaat uit de pinconnectoren. Aan de kant van de ontvanger kan elk apparaat zoals een mobiele telefoon, powerbank, ipod enz. worden aangesloten met behulp van verschillende uiteinden van de lader, zoals Type B of C. Type A-opladers zijn vrij stijf en kunnen alleen de specifieke poorten herbergen die nu verouderd raken in moderne host-apparaten.

2. USB-type B-oplader:

USB Type B-connectoren passen in de vrouwelijke Type B-poorten die aanwezig zijn op grote randapparatuur zoals printers, scanners en externe opslagapparaten. Ze hebben een karakteristieke vierkante vorm met schuine hoeken aan de bovenkant. Het andere uiteinde van Type B-connectoren wordt geleverd met Type A- of C-connectoren om verbinding te maken met een extern apparaat zoals computers. Het idee achter de ontwikkeling van Type B-connectoren is om het risico te voorkomen dat twee hostcomputers met elkaar worden verbonden in plaats van een randapparaat. Type B-poorten verdwijnen langzaam van de commerciële markt en maken plaats voor nieuwere soorten USB-opladers

3. USB-Type C-oplader:

USB-Type C-opladers zijn relatief nieuwe nieuwkomers in de wereld van oplaadpoorten. Binnen een paar jaar zijn ze het beste alternatief voor de meeste conventionele oplaadpoorten zoals A of B. Het belangrijkste voordeel van deze connectoren is de omkeerbare optie. U kunt de connector in elke richting in de poort steken om een ​​goede pasvorm te krijgen. USB-C is ook behoorlijk krachtig in termen van connectiviteit, snellere gegevensoverdracht en snel opladen van andere apparaten die aan het einde van de poorten zijn aangesloten. Veel merken zoals Samsung, Nexus enz. maken Type-C als hun standaard typen telefoonopladers.

4. Mini-USB-oplader:

Mini-USB-opladers zijn nu officieel uit de elektronicawereld verdwenen! Maar in de tijd van digitale camera’s waren deze opladers een doorbraak in de manier waarop apparaten werden opgeladen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Mini-USB-opladers veel kleiner en dikker in vergelijking met andere soorten telefoonopladers. Aan het ene uiteinde van deze oplaadkabel bevindt zich een standaard USB met plat uiteinde en aan het andere uiteinde vindt u een kleinere versie van Type-A-, B- of C-opladers. Het belangrijkste nadeel is dat deze opladers niet onderweg compatibel zijn, wat betekent dat ze het schakelen tussen de rollen van host en apparaat niet kunnen ondersteunen.

5. Micro-USB-oplader:

Micro-USB-opladers zijn een van de meest verkochte soorten opladers ter wereld. Sterker nog, merken als Samsung en LG hebben deze vrijwel wereldwijd als hun standaard opladers voor mobiele telefoons gemaakt. Er zijn veel manieren waarop Micro-USB-opladers superieur zijn aan Mini-USB’s. Deze opladers zijn fysiek kleiner dan mini-USB’s en voldoen aan OTG (On-the-Go). Ze ondersteunen ook een hoge gegevensoverdracht van 480 MBPS! Er zijn twee subtypen van deze USB-opladers – Type A en Type B, hoewel de laatste vaker voorkomt.

6. USB 3.0-oplader:

USB 3.0 is de nieuwste innovatie in de mobiele industrie, ook wel Superspeed USB genoemd. Vergeleken met USB 2.0 biedt USB 3.0 een hoge gegevensoverdracht tot 625 MB/s en een snel opladen tot 900 mA, waardoor het de snelste op de markt tot nu toe is. U kunt een 3.0 van een 2.0 onderscheiden met behulp van de blauwe kleur op de receptoren. Tegenwoordig hebben we USB 3.1, Superspeed+ genaamd, en USB 3.2 Chargers die superspeed en superspeed+ combineren om extreem hoge gegevensoverdrachtsnelheden van 2500 Mbits/S te geven. Deze laders hebben weer subtypes zoals USB 3.0 Type A, B of C, waarvan de 18W Fast Charger USB-TypeC behoorlijk populair is.

7. Lightning-oplader:

Het Lightning-snoer voor telefoonoplader is volledig eigendom van en ontworpen door Apple Inc. Lightning-connectoren hebben de originele 30-pins dock-connectoren vervangen die bij de I phone 4 of Iphone 3 werden geleverd. In plaats van 30 worden Lightning-akkoorden geleverd met slechts 8 pinnen en kunnen ze in de vrouwelijke poort in elke richting. Alle nieuwste modellen van Apple, inclusief iPhone 12 en Iphone 12 Max, worden geleverd met Lightning-opladers. In 2018 kondigde Apple aan dat het al zijn Lightning-connectoren zou vervangen door USB-Type C. We zien dat echter niet snel gebeuren!

Dat zijn enkele van de beste soorten opladers voor mobiele telefoons die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Controleer voordat u uw telefoon upgradet het type oplader om te zien of deze compatibel is met bestaande apparaten in huis. Anders krijg je bundels opladers, wat leidt tot chaos en verwarring!