Een paard is een plantenetend gedomesticeerd zoogdier. Het heeft vloeiende manen en een staart. Het wordt meestal gebruikt om te rijden, te racen en in sommige delen van India gebruiken mensen het nog steeds om de lading te dragen. Paardenrennen wordt vaak serieus genomen als een sport en is dus een veel beoefende sport onder, die draait op weddenschappen en hoge biedprijzen. Maar heb je je ooit afgevraagd over de mogelijke relatie tussen mens en paard? Welnu, het belangrijkste dat ons vaak opvalt, is de sociale houding. Paarden zijn sociaal en tegelijkertijd gezinsgericht. Het paard, in zijn kudde, moet discipline en vertrouwen behouden om deel uit te maken van die kudde.

SOORTEN PAARDEN

Het voortbestaan ​​van het paard is gebaseerd op de relatie die het deelt met de andere leden van de kudde. Kortom, een gezin dat samen speelt, blijft bij elkaar. In hoeverre verschillen wij van hen? Het gezin als eenheid speelt een cruciale rol voor zowel het paard als voor de mens. Net als wij, wat we soms weigeren over te brengen via taal, drukken we op de een of andere manier uit via onze lichaamstaal. Paarden doen hetzelfde. Ze praten veel via hun lichaamstaal. Aandachtig naar hen luisteren via hun lichaamstaal is uiterst belangrijk en is ook ons ​​teken van respect voor hen.

Paardenfeiten voor beginners:

Lijken ze niet veel op ons mensen? Nou, dan zijn hier nog wat meer verrassende feiten over paarden die je waarschijnlijk niet kende.

 • De snelste geregistreerde sprintsnelheid van een paard was 88 km/u (55 mph). De meeste van hen galopperen echter met een snelheid van ongeveer 44 km/u of 27 mph. Is dit wat we de pk’s noemen??
 • De grootte van de hersenen van een volwassen paard weegt ongeveer de helft van die van een mens, ongeveer 22 oz.
 • Van paarden is bekend dat ze alles wat zuur of bitter is afwijzen als ze het krijgen. Ze houden meer van zoet eten.
 • Het is bekend dat ze ongeveer 10 gallons speeksel per dag produceren.
 • Wist je dat ze ongeveer 25 liter water per dag drinken? We kunnen ons alleen maar voorstellen hoeveel het zal drinken op een warme zomerdag!
 • Het zijn sociale dieren en hebben de neiging zich eenzaam te voelen als ze onbeheerd worden achtergelaten. Ze rouwen ook om het overlijden van hun metgezel.
 • Heb je ooit om een ​​paard gelachen als het naar je kijkt of er gewoon grappen over gemaakt als het naar je staart? Nou, als je dat hebt gedaan, dan is het jammer van je om dat te doen! Het geheugen van een paard is behoorlijk sterk en kan dingen heel lang bewaren. Dus als je erom hebt gelachen en plezier hebt gemaakt, zal het je waarschijnlijk herinneren. Aan de andere kant, als je er goede vrienden mee was, zal het zich onmiddellijk met je verenigen.
 • Van babypaarden is bekend dat ze binnen een paar uur na hun geboorte kunnen lopen. Zegening? Waarschijnlijk niet!
 • Ooit een paard zien lachen? Nou, dan was het niet lachen. Het is een beweging die ze hebben gemaakt om beter te ruiken.
 • Ze hebben een enorm stel tanden dat de ruimte die ze innemen groter is dan die van de ruimte die hun hersenen innemen!

6 Beroemde soorten paarden Lijst met afbeeldingen:

We kennen bijna allemaal het mooie en lange paard dat sierlijk over de grond rent. Maar wist je van hun temperament en hun beste gebruik? Hier zijn enkele van de soorten paarden die nog nooit hebben teleurgesteld.

1. Kolf:

Soorten paarden Cob

Cob soorten(1) paarden zijn degenen die korte benen hebben en zwaar zijn. Het zijn de populaire paarden die worden gebruikt om te rijden vanwege hun stevige lichaam en comfortabele houding. Ze zijn slim, maar tegelijkertijd aardig. De Welsh Cob is een populair ras van de cob. De kolven lijken echter meer op pony’s met kleine hoofden, korte oren, maar grote ogen. Hun dichte hoeven en sterke botten zijn altijd iets om op te wedden!

2. Zigeuner:

Soorten zigeunerpaarden

Het volgende bekende paardentype is het zigeunerpaard. Het lijkt alsof ze net tot leven zijn gekomen uit een mooie roman, met hun vloeiende manen, staart en gevederde lichaam. En zeker kan een aantal hoofden draaien! Ze zijn er in gitzwart, puur wit of soms een mix van beide. Dit paardenras wordt gebruikt om te rijden en te rijden. Ze zijn meestal zachtaardig en hebben goed gewelfde ribben. Hun singel is diep, met een korte rug en een sterke achterhand. Ze zijn echte schoonheid, gewoon om naar te kijken!

3. Type warmbloedpaard:

Soorten warmbloeden

Net als hun naam zijn ze inderdaad warmbloedig. Ze hebben een matig gewicht en zijn gemaakt van het kruis van trekpaard en warmbloedig licht paard. Met het continu fokken van dit soort over generaties hebben ze het beste van beide eigenschappen opgeleverd. Ze zijn atletisch, lang en sterk.

4. Gangentypes van paarden:

Soorten gangenpaarden

Ze zijn een licht ras om te rijden (2) en bieden een vlotte rit. Ze lopen, draven en zelfs galopperen. Deze worden ‘gentleman’s horses’ genoemd en zijn eigendom van de rijke mensen zoals landheren, plantage-eigenaren en zelfs generaals en officieren.

5. Ponypaardtype:

Ponyrassen met foto's

Paarden van het type pony zijn meestal klein, ongeveer 14,2 handen. Ze staan ​​bekend om hun veelzijdigheid en kunnen een zware last trekken. Ze worden ook gebruikt voor het inpakken, rijden, springen en zelfs ploegen. De Welsh mountain pony en Shetland Pony zijn enkele van de populaire.

6. Trekpaarden:

Soorten trekpaarden

Typen trekpaarden zijn degenen die zware lasten kunnen dragen en trekken. Ze zijn sterk en zwaar, gedroegen zich vroeger als tractoren. Ze hebben een kalm karakter en een nuchtere houding, en zijn dus koelbloedig.

Lijst van paardenrassen met namen:

Ze zien er mannelijk uit en hun kracht wordt duidelijk door de manier waarop ze rennen. Nou, dat is niet alles over hen. Hoe comfortabel zat je erop? Elk van hun rassen (3) heeft iets unieks te bieden. Kijk eens waar we het over hebben.

1. Het Arabische paard:

Arabisch ras

De soorten paarden Arabisch is het oudste ras en staat bekend om zijn geest en uithoudingsvermogen. Het heeft een kenmerkende kopvorm en ziet er eenvoudig uit. Dit is de favoriet van velen. Ze zijn te vinden in de kleuren wit, zwart of bruin. Ze leven ongeveer 25 tot 30 jaar en zijn afkomstig uit het Midden-Oosten. Grijs, kastanje, zwart en roan zijn enkele van de kleuren waarin ze te zien zijn.

2. Tennessee Walker:

Tennessee

Dit is een gangenpaard van een paard. Het werd voornamelijk ontwikkeld voor gebruik op boerderijen en plantages in de Verenigde Staten. Het is een comfortabele rit voor lange afstanden en werd daarom gebruikt door generaals in de burgeroorlog. Het zijn tegenwoordig meer plezierpaarden die langzaam lopen en toch hetzelfde comfort bieden. Ze leven tot 30 jaar en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

3. Morgan:

Morgan

Morgan is een veelzijdig paard dat vooral bekend staat om zijn moed. Ze zijn meestal klein van gestalte, maar worden meestal gebruikt om te rijden en te rijden. Morgan is het staatsdier van Vermont. Het is nog een ander oudste ras. Ze hebben een bovengemiddelde levensduur, ongeveer 30 jaar en zijn zilver-, roan-, grijs- en andere crèmekleurige waanvoorstellingen.

4. Kwartier:

Kwartaal

Het quarter horse-type is het meest populaire ras in de Verenigde Staten en is ook het grootste ras. Het zijn populaire monturen voor trial en competitie. Ze worden ook gebruikt voor plezierritten. Quarter paarden zijn ook renpaarden. Kwartpaarden zijn bruin, grijs, perlino, roan, wit van kleur en worden ongeveer 25 jaar.

5. Grondige rassen:

Volbloed

Ze zijn waarschijnlijk geschikt voor alle beginners om te rijden en te rijden en zijn zeer competitief. Deze paarden worden ook gebruikt voor plezierritten en staan ​​dicht bij het Arabische paardentype. Deze is echter niet van iedereen. Hun oorsprong is terug te voeren op Engeland en is meestal rokerig zwart of andere crèmekleuren zoals perlino, rokerige room enz. Ze worden 25-28 jaar oud. Maar waar worden paarden voor gebruikt? Nou, op veel manieren! Kijk hier eens.

 • Racen:

De belangrijkste sport in verband met het paard is race-activiteit. De paarden worden getraind om te rennen en te concurreren. De hoogst geregistreerde racesnelheid was 70,76 km/u op de Penn National Racecourse in de Verenigde Staten. Het is een vermakelijke sport om naar te kijken en om op te wedden.

 • Het rijden:

Paardrijden is een term die wordt gebruikt voor het rijden door het aan een wagen te bevestigen en die als vervoermiddel te gebruiken. Het is daarom belangrijk om hem aan de juiste kar of wagen te bevestigen om een ​​veilige reis te garanderen. De bestuurder zit meestal op een voertuig dat wordt getrokken door twee of vier paarden.

 • dragen:

Een ander populair gebruik van het paard is het dragen van de last. Ze worden meestal gedragen op pony’s, voor lange afstanden. Ze zijn nog steeds in gebruik in veel delen van het binnenland van India en zijn nuttig gebleken voor de kleine handelaren.

 • Landbouw:

paarden worden ook gebruikt voor de landbouw. Ze worden gebruikt voor het bewerken van de grond en staan ​​bekend als veiliger dan tractoren.

Dus, de volgende keer dat u op een paard springt om te gaan rijden, noteer dan hoe comfortabel u zich op het zadel voelt en ook de snelheid waarmee het gaat. Hoewel het voor ons misschien allemaal als één ras lijkt, verschillen ze zeker in hun kracht, robuustheid en temperament. Eén ding is zeker waar; hun loopsnelheid zal zeker al onze hoofden doen draaien en vol ontzag kijken!

Lees volgende: Meer van Types

 1. Soorten hondennamen.
 2. Lijst met soorten dieren.
 3. Bedreigde diersoorten.