Нощният ви сън нарушен ли е от уличните светлини или светещите билбордове? Имате ли завеси на прозореца на спалнята, но изгряващото слънце ви събужда рано сутринта? Бихте искали да спите, особено през уикенда! Или сте настроили ново домашно кино и искате да затъмните добре хола? В тази връзка повечето хора разчитат на плътни завеси, за да направят спалнята или другата стая малко по -тъмна. Има обаче и други страхотни и сравнително прости решения за потъмняване на прозорци, които ще подобрят вашия комфорт във всяка стая. Накратко обобщихме четири опции за затъмняване и по този начин ви даваме добри идеи, от които да избирате!

потъмнете прозорците потъмнете стаите

Затъмнете прозорците с щори

Висококачествени щори са идеални за потъмняване на прозорци. Предимството им е, че са прикрепени директно към прозореца. Хоризонталните щори са монтирани на прозореца с класически горен профил и се управляват с помощта на верижен шнур. С широката си повърхност ламелите могат да се обръщат отгоре надолу в почти всяка позиция. Това от своя страна е важен плюс. Това ви позволява да предпазите стаята от преките слънчеви лъчи и въпреки това да пропускате възможно най-много светлина. Голямата селекция от цветове ви дава възможност да съчетаете перфектно цвета на щорите с прозореца или да добавите акцент към стаята.

щори за прозорци прозорец потъмнява декорация на прозорец

Пластмасови ролетни щори

Ролетните щори работят по подобен начин на щорите. Те също се управляват от верижен подемник и са идеални за пластмасови прозорци. Монтажът може да се извърши на крилото на прозореца, на стената или на тавана. Разликата тук е, че ролетните щори нямат прорези (ламели), през които да влиза много светлина в стаята. Можете да изберете страната на работа и вида на опаковката на тъканта според вашите индивидуални нужди и лични предпочитания. Изборът на материали и цветове за ролетните щори е доста голям и за някои може да е трудно да изберат.

Завесите на прозореца на Лувъра потъмняват дизайна на прозореца

Лувре завеси за големи прозорци

Ламелните завеси са окачени прозорци, които се състоят от много вертикални ламели. Ламелите са прикрепени към алуминиева шина на тавана. Те могат да бъдат събрани от едната страна, от двете страни или в средата. Свързваща верига в долния край гарантира, че ламелите се връщат бързо в случай на порив на вятъра. Работи се ръчно с помощта на шнур и сачмени вериги. Тук имате възможност да залеете стаята със светлина или не, както при хоризонталните щори. Тук се предлага и голям избор от цветове, модели и материали. Можете например Б. комбинирайте различни цветове на ламелите.

дизайн на прозорци външни щори затъмняват прозорците

Външни щори за потъмняване на прозореца

Външните щори служат не само като модерна защита от слънце, но и като вид защита от шум и осигуряват оптимално регулиране на топлината. Външните щори могат да се управляват с манивела, мотор на вал или двигател с дистанционно управление. Алуминиевите ламели са укрепени с опъващи кабелни водачи и падането на светлината може да се регулира според нуждите. Те са идеални както за вашия дом, така и за офиса.

Това са нашите кратки алтернативи на затъмняването на прозорци. Помислете предварително кое решение би било оптимално за вас и кое ще се впише най -добре във вашия интериор. Направете точните измервания и отидете до специализирания търговец на дребно или онлайн магазина!

външни щори прозорци потъмняват дизайна на прозорци

прозорец дизайн прозорец потъмняване идеи за декорация