Когато дойде пролетта, страдащите от алергия стенат. Прашецът във въздуха предизвиква алергична реакция при много хора. Особено между април и август им е трудно. Вашето тяло е прекалено чувствително към алергени в околната среда. Те включват прашеца от дървета, храсти, треви и зърнени култури. Тялото на страдащия от алергия класифицира определен прашец като вреден и предупреждава имунната система. Последиците са кашлица, сълзене на очите и хрема.

Пролетни алергични астматични задействания и облекчаване на симптомите2

Призната алергия трябва да се лекува незабавно и адекватно! В противен случай тя прогресира и образува алергична астма при 25 до 40 процента от пациентите с нелекувана алергия към цветен прашец. Това е известно като смяна на пода.

Когато хората имат алергична астма, сезонът на прашеца става още по -неудобен. При тях, освен кашлица и сълзене на очите, съществува и риск от припадъци с паника и животозастрашаващ задух.

За щастие има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите подобни припадъци. Ето пет начина да се предпазите по време на броенето на полени.

Поставете точна диагноза

На първо място, важно е да изясните точно дали имате алергия или алергична астма. Специализираните лекари предоставят медицинска история и след това тест за алергия. В този многоетапен процес медицинската история на пациента първо се събира с помощта на въпросник. Това е последвано от физически прегледи, които включват тест за белодробна функция (спирометрия).

Пролетна алергична астма, тригери и облекчаване на симптомите6

Тестовете за алергия включват провеждане на тест за убождане. Най -често срещаните алергени се нанасят върху кожата и леко се надраскват. Ако имате алергия, след около 20 минути се образува сърбящ оток на кожата. Ако има основателно съмнение за алергия, здравните осигуровки обикновено покриват разходите.

Красив афроамериканец получава ваксина срещу грип

Hyposensibilisierung

Специфична имунотерапия (десенсибилизация) може да лекува причината за алергия към цветен прашец и алергична астма. Това дава на пациентите дългосрочно облекчение. Повече информация можете да намерите от Германската асоциация по алергия и астма (DAAB). Лечението основно се състои в привикване на имунната система към провокатора на алергията. По този начин се намаляват реакциите към свръхчувствителност.

Осигурете чист въздух

Хората с тежки алергични реакции също трябва да се стараят да поддържат въздуха, който дишат, без прашец, доколкото е възможно. Човек говори за избягване на алергени. Можете да прикрепите поленови решетки и да обработите въздуха във вашия интериор с въздушен филтър. Също така трябва да се въздържате от пушене, доколкото е възможно.

Пролетни алергични астматични задействания и облекчаване на симптомите5

Тренирайте тялото и ума си

Умерените упражнения са чудесен начин за укрепване на дихателните пътища. Дихателните упражнения и релаксационните техники помагат да се предотврати острата астма. Леките спортове за издръжливост като скандинавско ходене и джогинг също са много подходящи.

Спокойна жена в позиция Lotus до прозореца.

Лекарства за алергична астма

Същите лекарства се използват за тази форма на астма, както и за неалергична астма: Бета-2 симпатикомиметици се използват за остри затруднения в дишането. Те разхлабват стегнатите бронхиални мускули. Бронхите се разширяват. Пациентът може да диша отново.

В случай на по-дълги симптоми е необходимо многократно да се вдишват средства, съдържащи кортизон. Те намаляват възпалението в бронхите. Когато засегнатите Купете спрей за астма вече не зависите от традиционните аптеки, но можете да ги закупите и чрез специализирани платформи в Интернет.

Пролетни алергични астматични задействания и облекчаване на симптомите1

Ако комбинацията от бета-2 симпатикомиметици и кортизон не е достатъчна за справяне с ежедневието без голям дискомфорт, се предписват допълнителни глюкокортикоиди.

Прекомерната защитна готовност на организма продължава цял живот при повечето хора с астма. Това хронично заболяване все още не може да бъде излекувано, но сега се лекува много добре, без да страда качеството на живот на пациента. Можете също да направите много сами, като се придържате надеждно към предписаните терапии.