Ако мислите, че детоксикацията на тялото е съвременен термин, грешите. Не, но в наше време се говори много по-често. В силно развитите индустриализирани страни човек непрекъснато се стреми да избягва много органични токсини за околната среда и тежки метали и да освободи тялото от тях. Хората вярват, че здравословният начин на живот е основата за щастлив и дълъг живот. Освен това познанията ни за методите за детоксикация сега са много по -богати, отколкото преди векове и това допълнително ни помага да интегрираме съзнателно лечебните растения и билки за детоксикация в ежедневната си диета. Редакционният ни екип също иска да даде малък принос в потока от информация, поради което често съобщаваме за здравословни средства за детоксикация. Накратко, ние наричаме това естествено лекарство, което расте на прага. В тази статия ще ви запознаем с три билки, които ще избавят тялото ви от токсини и тежки метали. Останете на линия!

 „Нека храната бъде вашето лекарство, а лекарството – вашата храна“ – Хипократ от Кос, баща на съвременната медицина

Билки за детоксикация Лекарство от бял трън от природата

В днешно време се говори много за „вредни“ храни, тъй като всеки ден поглъщаме множество органични токсини за околната среда, когато консумираме месо, риба, плодове и зеленчуци, които след това се съхраняват в тялото. В тази връзка, здравословна храна е особено важно. Количеството на всеки токсин варира при различните диети.

Някои храни, лечебни растения и билки поддържат способността на организма да издържа на външен стрес. По тази причина искаме отново да се заемем с темата за естествената детоксикация. Избрахме само три билки за детоксикация, които бавно, но безопасно премахват токсините и тежките метали от тялото. Според билковата медицина това са също важни компоненти в детоксикационните лекове. От една страна, те могат да бъдат обогатени с храна или да се консумират като чай. Билките за детоксикация могат да се добавят и към зелените смутита. Те имат детоксикиращ, почистващ и лечебен ефект едновременно. Ето нашите три фаворита сред билките за детоксикация.

Кориандърът е отлично естествено средство за детоксикация.

Билки за детоксикация Естествени средства за детоксикация

  • Билки за детоксикация: кориандър

Кориандърът е добре позната лечебна билка, която се използва главно в мексиканската и средиземноморската кухня. Всички части на това лечебно растение са годни за консумация, но листата и семената на кориандъра обикновено се използват при готвене. Според нови научни изследвания, активните вещества, съдържащи се в кориандъра, могат да премахнат токсините и тежките метали от човешкото тяло. Ето защо лекарствения билката се използва при детоксикация терапия. Той е от голямо значение при лечението на амалгамни натоварвания. Лечебната сила на кориандъра наскоро се дължи на отстраняването на тежки метали от тялото, особено на живака, циркулиращ в мозъка. Трябва обаче да се подчертае, че кориандърът е само помощно средство в лечебната терапия.

 Всички части на растението кориандър са годни за консумация.

Билки за детокс Кориандър всички части на растението могат да се консумират

Лечебното растение е известно и широко използвано от древни времена. Кориандърът се отглежда в Египет, Китай и Индия, но родовото му име кориандрум е от гръцки произход. Кориандърът е широко разпространен в Европа от ранното Средновековие, популярно го наричат ​​китайски магданоз, а също така е известен като копър за комари, копър за смрад или сватбени пелети. Древногръцкият лекар Хипократ от Кос, бащата на медицината, описва кориандъра като билково лекарство. Карл Велики (742-814) също оцени лечебния му аромат и нареди отглеждането на лечебната билка в тази страна.

 Плодовете съдържат лечебно етерично масло.

Билки за детоксикация Плодове етерично масло за детоксикация на тялото

Лечебната сила на зелената билка идва основно от етеричното масло, което се съдържа в узрелите плодове от кориандър. Ето защо те имат противогазово, спазмолитично и антибактериално действие. Зелените части на растението кориандър имат специална миризма, подобна на буболечка. Те имат детоксикиращ ефект в случай на интоксикация с тежки метали и амалгамни натоварвания върху зъбите.

 Кориандърът по естествен начин детоксикира тялото.

Билки за Детокс кориандър за естествена детоксикация на тялото

У дома можете да си направите чай от кориандър с плодовете на лечебното растение. Например, 1 чаена лъжичка напълно изсушени плодове се попарва в чаша с гореща вода. Оставете чая да втаса за 5 минути, след това филтрирайте и пийте неподсладен 3 пъти на ден след всяко хранене. Тинктурата от пресни листа от кориандър може да се използва и външно, за втриване при ревматизъм и главоболие. Вътрешно, само няколко капки от него могат да се разреждат в малко вода преди хранене. Неговият детоксикиращ ефект е ненадминат.

 Знайте лечебната сила на бял трън?

Билки за детоксикация Лечебна билка Бял трън

  • Детоксикация с бял трън

Детокс свойствата на бял трън са може би по -малко известни. Лечебното растение насърчава регенерацията на черния дроб, който е увреден от токсини от околната среда, алкохол или лекарства по време на химиотерапия. Белият трън е изключително, но единствено подкрепящо лечебно растение в тази детоксикация. Доказано е обаче, че бял трън има благоприятен ефект върху черния дроб, включително образуването на нови чернодробни клетки. Поради тази причина в аптеката можете да намерите много готови препарати, които съдържат тази лечебна билка.

 Пригответе чай за детоксикация у дома!

Билки за детоксикация на семена от бял трън за приготвяне на детоксикиращ чай

Млечният трън може да се пие като чай у дома. Препоръчва се първо да разтворите семената на бял трън, след това да излеете вряща гореща вода и да го оставите да се накисне за 10 минути. Чаят се пие три пъти на ден, по една чаша на всеки 30 минути преди хранене. Семената на лечебното растение също могат да бъдат откраднати, около 2 супени лъжици на ден.

 Зелените листа на ментата имат свеж аромат.

Билки за детоксикация зелени листа свеж аромат мента

  • Лечебни билки за детоксикация: мента

Ментата е лечебно растение за лесна грижа и расте чудесно навън в градината или в саксията с билки в кухнята. Името Мента произлиза от древногръцка легенда за любовта и ревността. Семейството мента днес включва мента, мароканска мента нана, мента бергамот, местна мента, водна мента, котешка трева и полска мента. Ароматното растение се използва широко, преди всичко се използва при стомашни проблеми, защото детоксикиращият му ефект е известен от древни времена. Освен това техният безпогрешен аромат вече може да се намери в пастата за зъби и дъвките. Зелените, пресни листа от мента украсяват мохито и могат да се усетят като съставка в шоколадов или ментов ликьор. Чаят от мента е популярен заради лечебните си детоксикиращи свойства и приятния аромат.

 Мента за благополучие в стомаха и срещу главоболие

Билки за Детокс мента Благополучие в стомаха и главата

Лечебните свойства на ментата се основават на високото съдържание на етерични масла. Това включва на първо място ментол, а растението съдържа и флавоноиди, танини и горчиви вещества. Делът им в отделните сортове мента обаче е различен. Поради тази причина ментата е важна съставка в различни безалкохолни напитки и детоксикиращи смутита. Етеричното масло от мента е широко използвано, включително в ароматерапията. Неговият свеж аромат укрепва мозъка и насърчава ясното мислене. Той е перфектен в ароматната лампа в офиси и конферентни зали, защото свежият аромат помага при лоша концентрация, умствена умора и лоша памет.

Непогрешимият аромат на мента освежава ума.

Билки за детоксикация зелени листа свеж аромат мента

Етеричното масло от мента има антисептични свойства и помага при настинки и грип. Също така има укрепващ и регенериращ ефект върху черния дроб. В вода за уста или в паста за зъби води до свеж дъх и здрава устна лигавица. Ментата също е много популярна в козметиката. Почиства и детоксикира, поради което лечебното растение се използва главно срещу уморена и опетнена кожа.

Приложеното видео показва как се приготвя известният марокански чай от мента.

Сега имате достатъчно информация и можете сами да решите кои билки искате да използвате за детоксикация. Нашият съвет е: Най -добре е да получите съвет от Вашия лекар, преди да започнете билколечение! Така че можете да бъдете абсолютно сигурни, че правите най -доброто за вашето здраве!

Кориандърът несъмнено е една от билките за детоксикация.

Билки за детоксикация кориандър оставя лекарство от градината

 В природата има много лечебни билки, които са малко известни.

Билки за детоксикация Малко познат лечебен бил

 Ароматен чай за ясни мисли в главата ви.

Билки за ароматен чай Detox Mint за ясни мисли

 Възползвайте се от лечебната сила на билките за детоксикация!

Билки за Детокс мента Зелени листа Лечебна сила на природата