Винаги, когато времето си сътрудничи, прекарваме свободното си време навън в градината. Според най -новите тенденции в живота, през лятото външната зона се трансформира във втора всекидневна. Ето защо всеки собственик на къща и градина се стреми да създаде красив градински пейзаж там. Това работи само ако имате ясен градински дизайн и съзнателно засаждате цветни цветя и много зелена листа там. В зависимост от сезона можете да изберете красиви градински растения и да ги поставите на светлината на прожекторите. По -долу искаме да ви покажем как можете да внесете повече цвят в градината. Обобщаваме изкуството да проектираме привлекателна външна зона в няколко добре изпитани съвета. Искаме да ви научим на това, като използвате подходящи примери за картини. Придържайте се към него, ако искате да превърнете градината си в изкусно проектирано външно пространство.

 Има множество творчески възможности за добавяне на повече цвят към градината.

тъмнозелени, разнообразни розови цветя, характерни за вилната градина, внасят повече цвят в градината

Слънчевото жълто и оранжевото са атрактивни цветове и също така ви създават добро настроение.

повече цвят в градината донесе жълто-слънчеви и оранжеви цветове в контейнера за цветя

Повтарящите се градински цветя придават повече цвят на градината

Една монотонна, да речем просто зелена, градина предизвиква малък интерес. Затова създайте повече драма навън. Като засадите определени площи с градински цветя в любимия ви цвят. Повтарящият се цвят незабавно ще привлече вниманието във вашата градина. Този поглед дава на зрителя усещане за приемственост. Например, можете да засадите цветя с червени, оранжеви или жълти цветове на различни места. Тези нюанси са особено забележими, когато се повтарят. Използвайте тези смели, ярки цветове, за да отвлечете вниманието от обекти в градината, които предпочитате да не виждате. Например, раздайте малко портокал, за да предпазите гостите си да не забележат кофите за боклук на съседа ви.

Яркочервените градински цветя, буйните зелени градински листа и тревата от пампа привличат вниманието от предната част на градината към задната част.

Яркочервени градински цветя, буйни зелени листа от градински чай, трева от пампас внасят повече цвят в градината

 Комбинирайте градинските цветя с водни елементи и други условия на открито.

жълти и лилави цветя придават повече цвят на градинския малък градински басейн

 Играйте с цветовете на вашите цветя и растения в градината!

За да можете да внесете повече цвят в градината, трябва да обърнете внимание на следните съвети, когато проектирате вашата градина.

 1) Регулирайте цвета на градината според сезона

Ако имате известен опит в градинарството, тогава със сигурност ще знаете: Вашата външна зона трябва да бъде красива и привлекателна през всички сезони. С малко планиране това е наистина лесно за постигане! Просто обърнете внимание на времето на цъфтеж на вашите градински растения. Например, можете да засадите розови, лилави или сини цъфтящи луковични растения (като лалета, зюмбюли и нарциси) през пролетта. След това осигурете летни цветя като божури, рози и хортензии, които изпълват градината със страхотните си цветове през горещите месеци. Едва след това идват есенните цветя, които ни впечатляват със своите златни, оранжеви или червени тонове. Има дори такива сортове, които изглеждат красиви до първата слана. Ако наистина искате да имате повече цвят в градината си, тогава абсолютно трябва да имате някои от типичните цветя за топлите сезони.

Зюмбюлите и лалетата, засадени на ленти, правят приятно впечатление и придават повече цвят на градината.

Внесете повече цвят в градинските сини зюмбюли и розовите и червените лалета, засадени на ленти, правят приятно впечатление

Допълнителен съвет: Изберете вашите градински цветя в цветова палитра, която харесвате. Това обаче обикновено е трудно да се направи. Можете също така да изберете вашите градински растения само в онези цветове, които хармонират добре помежду си. Също така е добре да знаете: като стесните избора си от цветове, оставяте всеки цвят да даде най -доброто от себе си.

 В природата има много нюанси на зеленото!

повече цвят в градината, буйни зелени растения носят различни нюанси на зелени декоративни елементи

2) Засадете на слоеве и създайте цветови контрасти – по този начин внасяте повече цвят в градината!

Засаждането на вашите градински цветя и широколистни растения на пластове незабавно ще добави дълбочина към вашето външно пространство. Нискорастящите растителни видове трябва да бъдат засадени до градинската пътека, докато по-високите растения са на заден план. С ярко оцветени цветя можете дори да постигнете ефекта на ивици в различни нюанси. Например, красива група от деликатно ароматизирана лавандула може да обгради розови или сини хортензии.

Никога не можете да сбъркате в градинския дизайн с розови лилии и пеларгонии по ръба на цветното легло.

Розовите лилии и пеларгониите по ръба на цветното легло внасят повече цвят в градината.Красива гледка към вилна градина

3) Създайте акцентна стена

Когато пишем за повече цвят в градината, не трябва да забравяме незабележимите стени на къщата и градинските огради. Те могат да бъдат трансформирани в страхотно платно за градинско изкуство. Например, можете да озелените стена или да я използвате като скеле за катерене на рози. Скоро ще забележите разликата, защото буйната зелена зеленина или ароматните розови цветове определено ще променят цялата картина във вашата градина.

Градина без рози не е истинска градина!

Внесете повече цвят в градината, като засадите рози върху скеле за стена

4) Работете на малки участъци и озарете сенчестите градински площи

Определено се нуждаете от единна градинска концепция, когато става въпрос за засаждане на собствена външна площ. Но за да го направите, ще трябва да работите стъпка по стъпка, за предпочитане на малки секции. След като приключите с проектирането на малка градинска площ, преминете към следващата. Този метод ще ви улесни при избора на подходящи цветя, храсти и техните цветове. Освен това не трябва да забравяте сенчестите градински площи или да ги маркирате като неизползваеми. Има много градински цветя, които предпочитат да виреят на сянка. Използвайте ги, за да осветите сенчестите си зони и така да внесете повече цвят в градината.

 Сенчестите градински площи също могат да изглеждат красиви и цветни.

добавете повече цвят към градината сенчести градински площи, засадете много зелени растения в различни нюанси на зелено от сребристозелено до тъмнозелено

5) Умело поставете контейнери за цветя на светлината на прожекторите

Не на последно място, искаме да привлечем вниманието ви към контейнерите за цветя, защото те също могат да добавят повече цвят към градината. Въпреки това, не се ограничавайте само до цветя, когато мислите за външни цветове. Можете да използвате привличащи вниманието съдове в закачливи форми и красиви цветове като акценти в градината. Например, тъмносиня керамична саксия с ярко оцветени петунии може да предизвика точно толкова интерес, колкото самите цветя.

 Тази голяма тъмносиня керамична саксия привлича погледа. Да не говорим за пъстрите петунии!

Голяма тъмносиня керамична саксия с ярко оцветени петунии внася повече цвят в градината

Буйна зеленина също може да бъде красива и да внесе повече цвят в градината.

Буйна зеленина в различни цветове от жълто до светло зелено до тъмно зелено внася повече цвят в градината

Разгледайте нашите примери за снимки, защото те наистина показват перфектни идеи за цветен и стилен градински дизайн. Нека това ви вдъхнови и смелост да експериментирате във вашата собствена зона на открито! Добрите резултати със сигурност няма да закъснеят!

 Може би така изглежда вашата мечтана градина?

мечтана градина зелена морава буйни храсти и красиви зелени дървета придават повече цвят на градината прекрасна гледка

Цветни контрасти са възможни и в градината!

Внесете повече цвят в градината Цветните контрасти създават цветна зеленина в различни зелени растения

буйните зелени и виолетови цветя напротив внасят повече цвят в градината

Красиво проектираният оазис на спокойни, пъстри цветя внася повече цвят в градината

Устойчиви на суша градински растения внасят повече цвят в градината. Yuca тъмнозелени елегантни дълги листа

зелена камина отвън и червен стол до нея внасят повече цвят в градината