През лятото искаме да прекараме възможно най -дълго на открито и да презаредим батериите си. Няма значение дали предпочитате да плувате в градинския басейн и да се мотаете с приятели или да се оттеглите на терасата и да се насладите на няколко часа в тишина и спокойствие, зависи изцяло от вас. В крайна сметка всеки има свой собствен начин да се отпусне и да намали ежедневния стрес. Днес искаме да ви дадем още няколко идеи как можете спокойно да прекарвате свободното си време през лятото. Защо не проектирате веранда в стил бохо? От една страна, това би изразило вашия свободен дух и вашето нестандартно мислене. От друга страна, не се нуждаете от много за това, защото имате подходящите мебели и декорация за такава стая у дома. Всичко, което трябва да направите, е да използвате творчеството си и да запретвате ръкави. Ние ще ви дадем страхотни дизайнерски идеи, вие сами можете да решите кои от тях работят за вас и кои не!

 Вашата веранда в стил бохо трябва да бъде привлекателна и много уютна.

Веранда в стил Бохо удобно старо мебелно кресло от ратан

Какво точно е Boho Style и откъде идва?

 

Стилът бохо или бохо шик се връщат в тенденция от години. Той преживява истинско възраждане, особено в модата и интериорния дизайн и затова се превърна в незаменима част от нашето ежедневие. Произходът на бохо стила датира от 60 -те и 70 -те години на миналия век, когато обществото претърпява промяна и се формира движението на хипито.

Нетрадиционната художествена среда, преди всичко философи, поети и художници, накратко така наречената Бохема, организира интелектуални дискусии и се бунтува срещу твърдата буржоазия. Тяхното нестандартно мислене, свободен дух и утвърждаване на живота бяха в центъра на това ново движение.Първоначално те търсят своето вдъхновение от циганите от Бохемия, които са известни със своята радост и свобода. Ето защо терминът Boho Style идва от „Bohemian“. Думата определено означава „нетрадиционен“, което означава „бохемски“. Това е израз на вътрешния порив за повече свобода и радост в ежедневието.

 Стилът бохо е израз на вътрешния порив за радост и свобода.

Веранда в стил Бохо малка площ хамак макраме кръгъл килим две бели саксии със зелени растения

Какво означава стилът бохо в интериорния дизайн?

Това, което започна през 70 -те години като освобождаване от ограниченията на буржоазията, се утвърди в интериорния дизайн като нова форма на живот. Пъстра комбинация от мебели, материи и шарки характеризира стила бохо в интериора. Тук е позволено всичко, което създава уютна, привлекателна и цветна атмосфера. Дори не се възпирате от смесица от стилове, дори ако мебелите и аксесоарите не вървят добре заедно. Това означава, че в интериора на Boho Style са разрешени противоречия. Можете да поставите стара маса до модерен диван или сами да направите цветни аксесоари за дома. Например, DIY декоративни парчета в стил бохо са особено популярни. Това ви позволява да изразите своята индивидуалност и творческо мислене и да създадете наистина уникална атмосфера в стаята, където обичате да се задържате и която изобщо не искате да напускате! Скоро ще разберете как да използвате тези принципи на обзавеждане и дизайн на верандата в стил бохо!

Можете да забравите времето на верандата в стил бохо!

Бохо стил веранда люлка бял текстил зелени растения

 Създайте хармонична атмосфера на открито, където можете да се чувствате спокойни.

Веранда в стил Бохо, хармонична пейка за маса на открито, изработена от дърво

Как да проектирате веранда в стил бохо?

Верандата в стил бохо може да бъде любимото ви място на открито, където можете да се оттеглите и да се насладите на пълен релакс. За това се нуждаете от умела комбинация от стари и нови мебели, особено изработени от дърво и ратан, плюс пъстър текстил и много деко в етнически стил. За да постигнете „бохемски“ вид, все още се нуждаете от щипка индивидуалност и нестандартно мислене!

 Старите мебели от дърво и ратан, както и пъстър текстил с етнически шарки са абсолютно задължителни елементи на верандата в стил Бохо.

Стари мебели от веранда в стил Бохо, изработени от дърво и ратан

Мебели за верандата в стил бохо:

Старите мебели от дърво и ратан сега са търсени за верандата в стил бохо. Първо се огледайте вкъщи и разгледайте старите мебели, които години наред не са били използвани в мазето или на покрива. Може би ще откриете стар плетен диван от времето на баба, който заслужава нов шанс. Плетено кресло също би украсило верандата в стил Бохо и би допринесло за уютната атмосфера на открито. Хамак или люлка и малки аксесоари в плетен модел също изрязват фина фигура там. Тук имаме предвид интересни настолни лампи и странични маси, които се отличават с уникалния си дизайн. Ако дори имате фенер в марокански стил или два, сега е моментът да ги поставите на показ.

Красиви, меки килими, самостоятелно плетени калъфи за диван и екран в марокански стил се вписват идеално в тази бохо атмосфера.

Боха стил веранда пъстър текстил много цветове килим самостоятелно плетена калъфка за диван Paravent в марокански стил

Цветно, цветно … Бохо стил на верандата!

Килим за веранда в стил Бохо етнически модел пъстър диван одеяло цветни декоративни възглавници приятна атмосфера

 

Цветният текстил прави бохо стила на верандата

Многоцветните килими с етнически шарки са задължителни тук. Меки възглавници и одеяла, фино шарени и с ресни, допълват уютния усет и създават приветлива и домашна атмосфера. Стенните декорации от макраме могат да подчертаят бохо атмосферата. Фигурки на малки животни във винтидж стил го допълват. Предпочитаните цветове в стил бохо на верандата са всички естествени тонове, например бежово, кафяво, маслинено зелено, каки и топло сиво. Цветовата палитра се допълва допълнително от наситени акцентни цветове. Всички нюанси на червено, оранжево, слънчево жълто, виолетово и ярко сини тонове са много популярни. Не можете да сбъркате на верандата в стил бохо с мек текстил и тази топла цветова палитра!

 Текстилът в земни нюанси и декориран с етнически шарки подчертава свободния дух на верандата.

Бохо стил веранда цветен текстил земни нюанси етнически шарки подчертават свободния дух

 Можете сами да направите малка палатка за вашите малки.

Бохо стил веранда малко време за децата пъстър килим красиви цветове етнически модел

Красивите зелени растения правят верандата в стил бохо да изглежда още по -естествена и весела.

Не на последно място не искаме да забравим зелените растения, защото те са истински художници не само в интериора, но и на верандата в стил бохо. Папрати, палми от всякакъв вид, късметлийска лилия и Ко внасят свежа нотка във верандата и създават приятна атмосфера там. Можете да отглеждате любимите си растения в саксии или висящи кошници и да се любувате на тяхната зеленина всеки ден. Ако имате зелен палец, препоръчваме такъв вертикална градина  да създам. Скоро ще видите зелените растения, благодарим ви за грижите с още по -буйна зеленина.

 Заобиколете се с буйни зелени растения!

Веранда в стил Бохо, много стилен, приканващ персийски килим в тъмночервено много буйни зелени растения дърво куче от ратан

И се насладете на бохо атмосферата на вашата веранда!

Бохо стил веранда стар фотьойл табуретка пъстър килим

Следвайте нашите съвети за проектиране на веранда в стил бохо и можете да имате безброй часове спокойствие през цялото лято! Искаме да ви пожелаем и това!

 Прекарвайте възможно най-много време тук през лятото!

Висяща лампа на веранда в стил Бохо, изработена от ратан, много буйни зелени декоративни възглавници с етнически модел дълъг диван

Боха стил веранда всички дървени диван маса много буйна зелена приятна атмосфера

Килим за веранда в стил Бохо в цветни декоративни възглавници в сиво люлеещо се легло

Бора стил веранда Бохо кът за отдих на покритата тераса две саксийни растения

Килим на верандата в стил Бохо в мръснобял и бургундски диван цветно одеяло много зелени растения висяща лампа

Боха стил веранда тясна стая цветни килими текстил етнически модел много дърво ратан

Фотьойл веранда в стил Бохо, изработен от диван от ратан, вдясно буйни зелени растения декоративни възглавници

Бохо стил Веранда Дървен сенник ъглов диван Стара кръгла маса Подови плочки Висяща лампа

Под на верандата в стил Бохо, изработен от дървени панели дървена маса дървена пейка стари метални столове зелени растения възглавници за седалки