Марокански усет в интериорния дизайн килим сини възглавници Девет вида за марокански усет в интериорния дизайн

Мароканската архитектура и нейният интериорен дизайн отразяват драматичната история на страната под формата на различни детайли, тъкани и геометрия.

Именно поради вдъхновението от различни култури този тип дизайн може да бъде интегриран в къщи по целия свят.

Искате ли да внесете този топъл стил и в дома си? Сега нека разгледаме девет подхода към мароканския стил!

 Архитектурни детайли

Марокански усет в интериорния дизайн висящи светлини ориенталски

Много векове влияние от различни култури и религии са отразени в мароканската архитектура. Красивите аркади и арки над вратите от ислямския дизайн са едни от най-отличителните черти на тази архитектура.

За външния вид на картината: Можете да постигнете този външен вид с по -евтини и по -малко трайни цветове. Просто покрийте с него предметите и стените!

 Двори – зона за сядане с много ярко оцветени възглавници и огнище

Марокански усет в интериорния дизайн ъглов диван

Традиционните марокански къщи са проектирани да създават поверителност. В този смисъл задните дворове са много типични. Често те са украсени с фонтани и басейни.

Американизираната версия има цветни и удобни седалки, аксесоари и много различни цветови контрасти.

Как постигате външния вид на картината: През повечето време, разбира се, не можете да промените етажния план на къщата. Но във всички случаи можете да интегрирате някои марокански елементи в двора. Можете да започнете с проста водна система. Ароматните цветя, цветните съдове, ниските пейки и висящите фенери са добре дошли.

Силни цветови нюанси

Марокански усет в интериорния дизайн килим сини възглавници

В случая с Мароко има както много силни, така и фини нюанси. Те обаче често отразяват нюансите на естествената среда: океана или пустинята. Характерни са и яркочервените нюанси, оранжево, зелено и синьо.

Как да постигнете вида на картината: Силните контрасти с ярки акценти се открояват на тъмния фон. Не ви ли се шегува? Много възглавници, килими и пулове могат да добавят тежка сянка към вашия дом.

Мебели с плюш и орнаменти

Марокански усет в интериорния дизайн оранжев диван хол

Мебелите, покрити с деликатни материи, и модерните парчета, покрити с плюш, са типични за мароканския стил. Изобилието от тях също е много поразително.

Как да постигнете облика на картината: Имате ли бюджет, но все пак искате да постигнете марокански облик? Много може да се постигне с метален съд за изобразяване върху повърхността на масата.

Издълбани детайли и елементи могат да бъдат прикрепени към съществуващи обекти.

  Килимите

Марокански усет в стената на рафтовете за книги в интериорния дизайн

Мароканците създадоха едни от най -красивите килими в света. Традиционно те са били използвани като одеяла, а не с текущата им функция. При проектирането им акцентът беше върху абстрактните и геометрични шарки в цветни и неутрални цветови палитри.

Постигнете този вид:  Автентичните или старомодни марокански килими струват много пари в наши дни. Могат да се намерят и репродукции, но те не са единствената алтернатива. Можете да постигнете този дизайн и да изглеждате, като използвате глинени ленти, боядисване на открито или сизал. Килимите от юта биха били друг прекрасен вариант.

 Тъкани – Можете да изберете коприна или други много фини материи в стаята си

Марокански усет във външния модел на възглавницата на интериорния дизайн

Чрез тях можете да разделите стаята или да покриете мебелите с нея.

Как да постигнете този външен вид: Потърсете в любимия си магазин за тъкани и потърсете специално цветни, шарени или много фини текстилни изделия. Смесете и съчетайте различните варианти и по този начин постигате еклектичен марокански вид. Можете също да използвате подходящия текстил, за да украсите възглавниците за дивана или за пода.

Такива материи с марокански вид могат да се използват и като завеси върху мебелите отвътре или отвън.

   Плочки

Марокански усет в интериорния дизайн плочки стена шарени

Силните марокански плочки се характеризират с геометрични форми, рамки за вратите и декорация за подове, стени, фонтани и акценти и произведения на изкуството.

Постигнете този вид:

Много марокански мотиви могат да бъдат намерени във всякакви мебели. Те са много популярни поради класическия си и изразителен вид. Опитайте да добавите някои от тях в задната част на кухнята, на пода или около фурната.

Нямате голям бюджет? Тогава само няколко от тези мотиви на масата или на входната врата биха били достатъчни.

   Фенери

Марокански усет в интериорния дизайн на кухненско обзавеждане на плочки

Мароканските фенери имат най -отличителния дизайн от всички. Те винаги са изработени от ламарина и мед и създават красиви сенки в района.

Как да постигнете този вид у дома:

Металните фенери се предлагат на пазара в различни стилови вариации и с най -разнообразна повърхност. Можете да ги използвате, за да създадете прекрасно място за извадка като опорна точка на стаята.

Метални работи

Марокански усет в интериорния дизайн оранжев модел тапет

Изкуството на мароканските майстори по обработка на метали се предава от поколение на поколение. Резултатът беше красив и мистичен дизайн и вълнуващи декоративни елементи за къщата. Металните огледала, вазите, фенерите, веригите и пътеките са само няколко примера за възхитителната красота на мароканското майсторство.

Как да постигнете този облик: Няма начин да използвате мароканските детайли само в една стая. Понякога е дори по-добре да оставите такива подробности да дойдат на себе си в по-малко използвани помещения. Не искате ли да замените скучното огледало с по -красиво огледало?

Можете също така просто да добавите рамка в марокански стил! Само няколко вази в марокански стил биха създали страхотен ефект.

Искате ли да имате малко или малко повече марокански стил в дома си? Сега имате възможност да го направите! В зависимост от вашия бюджет и вкус, можете да си купите цели парчета в този стил и да ги комбинирате с други или да постигнете прекрасен ефект, като украсите стари предмети.

Искате ли да направите тези малки промени, за да получите повече топлина в дома си??

Марокански усет в интериорния дизайн висящи светлини ориенталски