Извънземна идея за обсерватория, направена от стари, неизползваеми европалети

Днес има много неща, които могат да ни изненадат – разнообразни, творчески обмислени обекти, страхотни сгради и малки, умно проектирани устройства. Живеем в епоха, когато имате неограничени възможности.

Можете да направите каквото се сетите. Много предприемачи буквално са създали нови, успешни бизнес модели от нищото.

Дървена обсерватория

В днешната публикация обръщаме внимание на следната конструкция, изработена от палети. Ако това беше направено от други материали, това би струвало много пари. Проектът е направен от италианската компания Beyond Architecture Group (BAG) проектирани. Седалището му е в Рим и именно там беше направен този интересен опит, който доведе до този впечатляващ архитектурен шедьовър.

Умело и прецизно извита структура

Италианската компания не е известна с подобни търговски конструкции. Тя е добре известна със своите къщи, със специален акцент върху зелените площи и привлекателния интериорен дизайн. Сега компанията се е развила допълнително и ни изненадва с тази дървена обсерватория. И също така е направен изцяло от европалети. Идеята беше да се създаде вдъхновяваща, кръгла стая, в която посетителите да се насладят на нощното небе и звездите. В средата на стаята наистина можете да видите ефекта на звездите и планетите.

Легнете в хамака и се насладете на нощното небе

За цялата структура бяха използвани 120 евро палети. Всеки от тях беше леко огънат и закован. В резултат на това всички елементи образуват кръгла фасада с напукани шарки. Всички минувачи са любопитни да погледнат вътре.

Стабилно закрепени хамаци на райета

Правилното място за отстъпление и релакс   

Вижда се по-точно

Адаптирани, леки парчета дърво  

Кръговата обсерватория приветства всички любопитни посетители

Просветвайте през отворите през нощта