Животът ни се промени напълно през последните няколко месеца заради пандемията от Covid. Вместо да ходим в кръчмата или театъра и да се срещаме с приятели, обикновено стоим вкъщи и работим в домашния офис. Поддържаме предимно социални контакти и взаимоотношения онлайн, тоест в социалните мрежи. Но това, което на всички ни липсва при блокирането и защитните мерки за предотвратяване на коронавируса, са ежедневните упражнения. Сега остава възможността да правите йога у дома, но това не е за всеки. Не забравяйте обаче, че можете да ходите на разходка всеки ден. Ежедневната разходка на чист въздух се утвърди като занимание номер едно за свободното време. И с право, защото съчетава упражнения и чист въздух. Две неща, от които се нуждаем и които са полезни за тялото и душата. В следващите няколко реда ще научите за положителните ефекти от ежедневното ходене.

 По време на Корона ежедневната разходка е абсолютно задължителна за много хора.

Ежедневната разходка е абсолютно задължителна по време на Корона млада жена, разхождаща се в парка

Ежедневната разходка е най -добрата в настоящата ситуация

Ограниченията на короната понастоящем не ни позволяват да каним приятели и роднини и да имаме уютен кръг у дома. Освен това едва ли има възможност да отидете на фитнес или да преплувате няколко обиколки във външния басейн.

Така че най -доброто решение в тази трудна ситуация е да правите дълга разходка всеки ден. Можете да отидете на ежедневна разходка с приятел или партньор, съпруг или половинка и да направите препоръчаните 10 000 стъпки в парка или близката гора. Обикновено разговаряте и обсъждате всичко, което ви трогне. Така че приятно чатете, докато се разхождате! Страхотно право?

Така че сега е време да излезем на чист въздух!

ежедневно излизане на чист въздух мъж с жена колело в парка

 

Можете да правите ежедневната си разходка както при добро, така и при лошо време. Всичко, от което се нуждаете, е подходящо спортно облекло и удобни обувки. Скоро ще забележите колко положителни са ежедневните упражнения за тялото ви. Чувствате се годни и имате повече енергия. В допълнение, ежедневната разходка на чист въздух действа срещу скръбта и чувството на депресия. Докато отивате на разходка, можете по -лесно да облекчите стреса на ежедневието и да заредите батериите си и да сте в добро настроение. Насърчава се и вашето творческо мислене. Още малко: ако редовно се разхождате, се чувствате по -щастливи, запазвате спокойствие в ежедневието и показвате високо ниво на готовност за работа. Точно това, от което се нуждаем по време на Корона, нали??

 Когато се разхождате на чист въздух, правите нещо добро за себе си.

ежедневна разходка три жени, които правят нещо добро за себе си, докато се разхождат в парка

 

Какви са предимствата на ежедневното ходене за тялото и душата??

Всеки, който всъщност излиза на разходка всеки ден, има много предимства. По -долу обобщаваме това и показваме как ежедневната разходка е полезна за тялото и душата.

  • Ежедневна разходка вместо строга диета

Вместо да се подлагате на строга диета, за да свалите няколко килограма, ви препоръчваме да ходите по един час на ден. Това също ви улеснява отслабването, без да се налага да се отказвате от любимата си храна. Упражненията на чист въздух всеки ден ще укрепят мускулите и ставите ви и ще поддържат добра форма. По този начин вие също работите срещу заболявания на опорно -двигателния апарат и подобрявате мобилността си.

Тези, които ходят на разходка всеки ден, се грижат за психичното си здраве.

ежедневна разходка млада жена разхождайки се с приятели гарантира психическо здраве

 2) Ежедневните разходки са полезни за мозъка ви

 

Когато отидете на разходка, можете да се насладите максимално на близостта на природата. Нека зеленото на дърветата и храстите ви повлияе. Това успокоява очите и освобождава мозъка от негативни мисли. Освен това навън можете да се любувате на великолепието на цветовете на различни цветя, които са в разцвет от май. Това увеличава максимално способността ви да се концентрирате и като цяло има положителен ефект върху психиката ви. Научно е доказано, че ендорфините се отделят, когато ходите всеки ден. Това ще намали нивото на стрес и ще увеличи креативността ви. Ежедневните упражнения на чист въздух са положителна физическа активност. Помага много за предотвратяване на депресия и изгаряне.

Ежедневната ви разходка може да се превърне в рутина. Защо не и с кучето?

Ежедневната разходка в парка с кучето е ежедневие за много семейни двойки

3) Рискът от заболяване се намалява благодарение на ежедневните разходки

 

Ежедневната разходка е лесно част от промяната на начина ви на живот. Това също има положителен ефект върху вашето здраве. Рискът от развитие на диабет или сърдечни проблеми е сведен до минимум. Проучванията показват, че болните се чувстват много по -добре, когато ходят редовно.

И още нещо важно: ако редовно правите разходки на чист въздух, ще укрепите имунната си система и ще улесните борбата с вирусите и ще предотвратите настинки. Това ще ви поддържа във форма и здраве на всяка възраст!

Не са ли това достатъчно добри причини да ходите на разходка всеки ден??

Снимка 10: Правете препоръчителните 10 000 стъпки всеки ден?

ежедневна разходка млада жена в парка приятели правят 10 000 крачки дневно

Романтичните хора винаги намират мечтани места за разходки сред природата.

ежедневна разходка романтичен човек мечтателно място разходки сред природата

Можете да комбинирате разходките с леки гимнастически упражнения.

Ежедневната разходка полезна за здравето в напреднала възраст в комбинация с леки гимнастически упражнения

 Бягането е само за добре обучени хора!

ежедневна разходка приляга здрава на всяка възраст джогинг мъж жена добре обучена