В наши дни има много магазини, специализирани в ремонти. Но най -трудната част от всеки ремонт е изборът на тапет за интериорна декорация. Днешната селекция от тапети е много разнообразна. Най -важното е да знаете как да различавате висококачествените стоки от евтините боклуци.

творчески фото тапет стенен дизайн хол

Кои тапети са по -добри?

Още в началото е важно да решите какъв тип тапети ще ви трябват. Никъде няма огън, не е нужно да купувате първите най -добри тапети, защото харесвате снимка върху него. Винаги има проблеми с нормалните тапети, те винаги се сгъват, когато се опитвате да ги приложите към стената. Ето защо сега много хора предпочитат стенописите. Затова се препоръчва да закупите стенописи.

Предимства и недостатъци на фототапетите

Всички тапети имат както предимства, така и недостатъци, но положителните страни на фототапетите имат повече от недостатъци.

Предимствата включват, напр..:

 • безкраен брой вариации;
 • здрав материал;
 • Възможност за влажна грижа;
 • Мастило с най -високо качество;
 • Възможно е тапетът да се нанася независимо;
 • Възможно е сами да изберете картината или мотива.

Има по -малко недостатъци, но те също са налице:

 • Фототапетите са малко по -скъпи от нормалните тапети;
 • Преди полагане стената трябва да бъде внимателно подготвена;
 • С тях трябва да се работи много внимателно.

фототапет детска стая стенен дизайн детска стая

Какви видове стенописи има?

Говорейки за разнообразието от фототапети, би било логично да се каже, че има три варианта на такива тапети:

 • Винилови стенописи;
 • Нетъкани тапети;
 • Стенописи от хартия.

Хартиените тапети се предлагат и в две версии – матова и лъскава. Повърхностите могат да бъдат гладки, структурирани и самозалепващи. Купувачите обикновено имат различни мнения, но професионалистите препоръчват да се купуват нетъкани тапети със защитен слой, тъй като те могат да издържат дори на най-трудния контакт с вода. Също така има 3D фото тапет. Сега те са най -търсени. На първо място, те се купуват за детската стая, тъй като изглеждат много привлекателни на стената и винаги гарантират, че децата са в добро настроение.

фототапет 2019 идеи за дизайн на стени декорация на стена

Разумна ли е цената?

Фототапетите са доста скъпи, това е вярно. Но те си струват цената. Тези тапети са с най -високо качество и имат дълъг живот. Те също могат да бъдат поръчани с абсолютно всякакъв мотив. За детска стая – с популярен анимационен филм, за хол – със семейна снимка. Тези тапети са направени за почти всяка стая и дори за най-придирчивите клиенти. Можете да кажете, че цената е повече от разумна за толкова висококачествен тапет и издръжливост. Има и чудесно решение за хора, които не искат да чакат и искат да поставят отново тапета на стаята си днес: те също могат да си купят готови фототапети-има много от тях. Дали с цветя, животни, пустиня, пейзажи – всеки ще намери нещо за себе си тук.

  детска стая дизайн фото тапет детска стая  дизайн на стена кухня фото тапет кухня декоиди

дизайн на стена хол фото тапет избор