Прозорците и вратите имат специална функция във всеки дом. От една страна, те свързват отделни стаи или жилищни зони и ни позволяват безпрепятствен достъп. От друга страна, те са нашата връзка с външния свят. Гледаме градината през прозорците или се наслаждаваме на панорамна гледка към околностите. Нашият вход в къщата е защитен чрез модерни входни врати. И обратно, те представляват прехода отвътре навън, поради което екстравагантно проектираните терасови и балконски врати са особено търсени. Но познавате ли и така наречените френски врати? Те се наричат ​​още френски врати, защото представляват комбинация между прозорец и врата.Френските врати печелят точки с уникалния си дизайн, високо ниво на елегантност и подчертана функционалност. По -долу искаме да обясним къде се използват и какви предимства и недостатъци имат френските балконски врати. Наложително е да направите задълбочено проучване на тези видове врати, преди да решите да ги монтирате във вашия дом.

 Френските врати за прозорци придават чар и стил на вашия дом

Френски френски врати черни рамки големи стъкла от елегантен дизайн преминават към модерната всекидневна

Те също така позволяват лесен достъп до външната зона.

Френски френски прозорци елегантен сводест дизайн черна рамка проход към външната зона

Какво е характерно за френските балконски врати?

Френските балконски врати често могат да бъдат разпознати по външния си вид: Състоят се от дървена рамка с разделени стъкла, които заемат по -голямата част от вратата. Това ги прави подобни на френските прозорци от пода до тавана. Има модели, които обикновено вибрират, докато други само се плъзгат. Отделните стъкла са разделени с дървени решетки. Това води до множество възможни дизайни и размери на френските врати. Има както стандартни размери за традиционните врати, така и персонализирани опции. Последните могат да бъдат адаптирани към уникален дизайн на стаи и също така са перфектно вписани в апартаменти в стари сгради. Можете също така да изберете материала и цвета на френските врати, които да отговарят най -добре на вашия дом.

Моля, влезте в музикалната стая!

Френски френски прозорци дървена рамка селски дизайн преход към музикалната стая

Френските врати са направени основно от дърво, метал или фибростъкло. Тези изработени от метал се използват главно като вътрешни врати, защото предлагат по -голяма сигурност. В интериора се използват френски врати от дърво или фибростъкло. Те внасят високо ниво на естетика и стил на четирите ви стени. Благодарение на новите технологии вратите от фибростъкло могат да бъдат обработени така, че да изглеждат като направени от дърво.

Страхотна идея да отделите зоната за спане с шикозни френски врати.

Френските врати за прозорци са чудесна идея за отделяне на зоната за спане в черна рамка

Собствениците имат две възможности за инсталиране на френски врати в домовете си, вътре и извън дома. И в двата случая френските врати служат за отделяне или свързване на отделни зони. Френските прозорци могат да водят от една стая в друга или отвътре навън. Това означава, че те могат да бъдат преход от една атмосфера към друга или да водят от интериора към градината или верандата и обратно.

 Къде използвате френски прозорци в дома си, зависи изцяло от вас.

Френски френски прозорци бяла рамка елегантен дизайн на стаята безпрепятствено преминаване между стаите

 От спалнята можете да отидете директно в банята!

Френски френски врати сводест дизайн бяла рамка от спалнята отива направо в банята

Какви са предимствата на френските балконски врати??

След като обяснихме най -важните характеристики и възможно използване на балконски врати, бихме искали накратко да ви запознаем с техните предимства.

– Добра перспектива

На първо място, френските балконски врати създават впечатление за по -голямо вътрешно пространство, защото когато са отворени, те предлагат добър изглед към къщата. Това е особено полезно за по -малки апартаменти. Тъй като френските врати са предимно стъклени, те не блокират гледката и не представляват визуална бариера между стаите.

– Оптично разширение

За тази цел можете да ги използвате като вътрешна или външна врата. Можете да отделите хол от трапезария, без нито една стая да се чувства тесна. Френските врати на прозорците могат да направят вашата веранда да изглежда като продължение на вашето вътрешно пространство. Прагът между вътре и отвън изчезва всеки път, когато вратата се люлее. Това точно отговаря на най-новите битови тенденции и ни дава усещането за повече откритост и ефирност у дома.

 Френските прозорци не представляват визуална бариера между стаите.

Френски френски врати, черни рамки, завеси, преход към спалнята, без оптична бариера

 Можете да се любувате на градината си от интериора през френските врати …

Френски прозорци врати едно крило отвори преход към добре поддържана и майсторски проектирана градинска статуя зелено растение вътре

 … или отидете директно там!

Френски френски прозорци елегантен дизайн на стая в класически стил, свещници от двете страни преминават към градината, много добре проектирани и обгрижвани

 – Повече естетика в стаята

Този тип врати също са естетически приятни, което увеличава стойността на вашия дом, тъй като придава на вашия имот уникална привлекателност. Мнозина ги смятат за висококачествена инсталация на къща.

– Универсална употреба

Тъй като са лесни за персонализиране, френските балконски врати могат да бъдат добро решение за всеки дом, независимо от стила му на декориране. Те се вписват добре в атмосфера в провинциален стил, но също така могат да подправят модерните апартаменти и къщи. Тази гъвкавост ги прави популярен избор за тези, които искат уникален дизайн в дома си.

Допълнителен съвет: Много интериорни дизайнери обаче са на мнение, че френските балконски врати не вървят добре с всеки стил на обзавеждане. Ето защо трябва внимателно да прецените предварително дали да се запишете в дома си или не. В противен случай може да се окажете с нещо напълно не на място.

 Такива врати са идеални за къщи в селски стил!

френски френски прозорци голяма рамка с две крила дървена селска входна врата на къщата украсена два зелени венци знак за добре дошли

Матираното стъкло също е чудесен вариант за френски врати.

Френски прозорци врати матирано стъкло добър вариант в интериора до големи огледала за стена

– Много естествена светлина влиза в интериора

И не на последно място френските балконски врати пропускат много естествена светлина в къщата. През деня интериорът е по -добре облян от светлина и изглежда по -привлекателен. Освен това може да ви спести малко пари от сметката за ток. Кой се нуждае от изкуствена светлина, когато къщата е осветена от много слънчева светлина през целия ден??

 Много естествена светлина влиза в къщата през френските врати на прозорците.

Френските врати за прозорци с бяла рамка от стъкло добавят много естествена светлина във вътрешността на коридора на къщата, много елегантно проектирана добре осветена.

Френските балконски врати също имат своите недостатъци

Всяка монета има две страни. Ако искате да използвате френски прозорци в дома си, вие също трябва да знаете техните недостатъци и да ги разгледате внимателно, преди да купите. Хубавото при него е, че недостатъците на френските врати са по-малко от предимствата им!

– По -висока цена

Френските врати могат да добавят незабавна привлекателност към вашия дом, но тази висока естетика си има цена. Ще откриете, че френските врати са по-скъпи от традиционните врати. Това може да не е проблем, но имайте го предвид, особено ако правите други ремонти.

Сводести френски врати определено не са за всеки.

френски френски врати сводеста врата бяла рамка паркет

Не много лесно сглобяване

Монтирането на този тип врати не е лесна работа, която може да направите сами. Въпреки че е възможно сами да сглобите френските си прозорци, в повечето случаи това ще изисква много усилия и работа. По-добре е да помислите дали може да се нуждаете от помощта на професионален монтажник. Професионалната инсталация би ви струвала малко допълнителни пари, но в същото време ще ви спести много време и нерви.

Френските врати на релси изискват професионален монтаж.

френски френски врати на релса бяла рамка преход към домашен офис

френски балконски врати на релси черна рамка необичаен дизайн изисква професионален монтаж

 Дори тези, които водят към външния свят.

Френски френски прозорци голяма врата води към градината много естествена светлина прониква вътре

– Лоша енергийна ефективност

В края на краищата е известно, че френските врати имат лоша енергийна ефективност. Районът, където са свързани, позволява на въздуха да влиза в дома ви. Това е особено неудобно през зимните месеци и може да увеличи разходите ви за отопление. Ако френските врати към градината или вътрешния двор не са добре уплътнени, това може да бъде проблематично, особено в райони с обилни валежи. Ако дъждовната вода попадне във вътрешността под вратата, ще са необходими редовни ремонти.

Сега знаете предимствата и недостатъците на френските балконски врати. Можете да направите повече изследвания и да вземете информирано решение за използването на такива врати във вашия дом!

Френските балконски врати вървят перфектно с класическия дизайн на стаята.

Рамките за високи врати на френски врати в светло сиво отговарят на класическия дизайн на стаята и водят към трапезарията

Френски прозорци врати две крила черна рамка преход към елегантно проектирана всекидневна

 Размерът им варира в зависимост от вратата, където се използват.

френски балконски врати две крила черна рамка, налични в различни размери

Френски френски прозорци тясна врата, отваряща се в черна рамка

Френски френски врати елегантен дизайн бяла рамка извиване преход към хола