На нашия уебсайт можете да намерите многобройни статии за красиви стайни и градински растения. Ако търсите полезна информация или важни съвети за грижа за вашите безмълвни, но очарователни съквартиранти, тогава определено ще намерите това, което търсите с нас. Освен това редовно ви предоставяме необичайни, но много стилни и лесни за имитация идеи за декорация с цветя. Направете малко проучване в зависимост от сезона и със сигурност ще бъдете впечатлени от богатия набор от творчески идеи. Днес искаме да направим малък принос към големия проблем. По -долу разглеждаме отблизо фрезиите и докладваме подробно за тези природни красоти с малък екзотичен привкус. Те ни изненадват с безкрайния си блясък на цвят и омайващ аромат. Те са балсам за очите и душата и украсяват къщата и градината с месеци. Освен това обясняваме най -важните съвети за правилната грижа за фрезиите. Придържай се към него!

 Фрезиите отбелязват с изключително елегантния си вид.

Фрезия във ваза много елегантен външен вид различни цветове

Фрезиите първоначално идват от Южна Африка и са дошли в Европа преди около 100 години. Първоначално те се отглеждат като стайни растения и се използват главно като декорация за букети. След като по -късно избраха такива фрезии, които също процъфтяват навън при по -ниски температури, те също завладяха градинското легло.

Южноафриканските красавици са кръстени на немския изследовател и лекар Фридрих Хайнрих Теодор Фрийз (1795 – 1876) през 19 век и носят името му и до днес.

 Нежни цветя в бяло и розово на дълги, тънки стъбла.

Фрезия във ваза деликатни цветя в бели и розови дълги тънки стъбла

  • Характеристики на фрезия: какво отличава тези цветя?

Деликатните фрезии са многогодишни луковични цветя. Freesia x hybrida се отличава с много елегантния си вид. Когато расте, цветето достига височина от 25 до 40 см и има тесни стъбла и подобни на трева листа. На дългите, тънки стъбла се развиват грациозни съцветия отстрани. Те очароват всички градинари и любители на цветята със своите цветове и неповторим аромат. Атрактивните цветя са в красиви цветове, например бяло, жълто или оранжево. Но има и розови, червени и лилави фрезии. Цветовата палитра е буквално безкрайна, защото се предлагат в много различни нюанси и могат да бъдат монотонни или многоцветни. Те излъчват фин аромат, който наподобява микс от рози и люляк, с малка кутия с аромат на лимон. Тази приятна миризма също е типична характеристика на фрезиите. Елегантните цветя омагьосват сетивата ни.

Фрезия в саксия – балсам за сетивата ни!

Розова фрезия в саксия красив вид деликатни цветове омагьосващ аромат

  • Какво трябва да знаете за грижата за фрезия

По принцип фрезиите са чувствителни към времето. Но повечето от сортовете, които можете да закупите от нас в Германия, вече са се адаптирали към нашия климат и се разбират добре с него. Ние обаче обобщихме за вас какво трябва да имате предвид, когато се грижите за тези красоти.

  • Местоположение / земя: Фрезиите го обичат топло и влажно. Затова изберете топло, но частично засенчено място в градината, където пламтящото обедно слънце не изглежда твърде силно. В идеалния случай почвата трябва да бъде добре дренирана, богата на хумус и с неутрална до основна стойност на рН. Въпреки че цветята обичат да е влажно, трябва да избягвате преовлажняване. Точно като постоянна суша. И двете могат буквално да унищожат красивите цветя.

 Ароматните цветя изрязват фина фигура в градината.

Фрезии в наситено жълто в градината са акцент отвън

  • Поливане и торене: Най -добре е да се гарантира, че фрезиите имат възможно най -равномерна влажност на почвата при поливане. Поради това трябва да поливате цветята редовно, особено преди периода на цъфтеж през юли. Внимавайте обаче съцветията да не се поливат отгоре. Това изобщо не им харесва! Необходимо е и редовно снабдяване на почвата с хранителни вещества. Ето защо препоръчваме да използвате течни торове за цъфтящи растения. Това е добре за фрезиите и те ще ви благодарят с красиви цветя.

Безупречна красота в бяло.

Фрезия познава безупречна красота нежни цветя

  • Презимуване: Фрезиите са деликатни растения, които не са издръжливи. Следователно те трябва да бъдат пренесени в зимни помещения преди първата слана. В противен случай съществува риск те да замръзнат до смърт навън. След периода на цъфтеж клубените могат да останат в земята за максимум шест седмици. Изберете само големи и здрави клубени за презимуване. Трябва да ги съхранявате на сухо място в къщата, при стайна температура между 15 и 20 градуса. Най -добре би било да оставите клубените да презимуват в дървена кутия или в картонена кутия.

 Това красиво цвете не е издръжливо.

Фрезия със светъл модел в синьо не е издръжлива и трябва да зимува на закрито

  • Засаждане: Можете да закупите фрезии като саксийно растение или можете да закупите грудки, които след това да засадите сами. Без значение кой вариант предпочитате, трябва да обърнете внимание на доброто качество. Клубените трябва да бъдат засадени през май, когато вече няма риск от замръзване. Но трябва предварително да ги накиснете в топла вода и след това да ги засадите на 5 до 10 см дълбочина. Първите красиви цветя идват през юли.

 С подходящи грижи можете да очаквате с нетърпение този блясък на цвета през лятото.

Цветни фрезии във декорация на стаята във ваза различни цветове на перваза на прозореца

  • Къде могат да се използват подходящите цветя по подходящ начин??

В саксията или леглото красиви, цветни фрезии украсяват къщата и градината и разпространяват прекрасен аромат. Те са търсени и като резени цветя. Те могат да се използват за цветни аранжировки, защото фино ухаещите красоти могат лесно да се комбинират с други цветя. Те принадлежат към букети за сватби и други тържества. Но те могат да се използват и като декорации за маса и винаги са дискретен акцент. Те освежават стаята и създават приятна атмосфера, която изпълват със своята цветна, дървесна миризма с фина нотка на пипер.

Хубав подарък за булката!

Фрезия в букет за сватба красив подарък за булката

Най-добрата украса за маса у дома!

Фрезия различни цветове фин аромат най-добрата украса за маса у дома

Фрезия от различни наситени цветове върху камината подрежда красива декорация у дома

При различни празнични поводи, особено на сватби, красивите декорации за маса са проектирани с нежни бели цветя.

Дори във ваза фрезиите ще привлекат вниманието на всички.

С тези красиви и фино ухаещи цветя можете да създадете първокласни декорации за маса.

Freesia красиви цветове елегантни форми изискан аромат първокласна декорация за маса

Фрезия красиви цветове, елегантни форми, фин аромат, първокласна декорация за маса на закрито и на открито