грижи за растения висящ въздух растения прозорец

Предложения за грижа за растенията

Довеждали ли сте някога растение до лош край? Не приемайте това като укор! Случвало ми се е няколко пъти. Дори с въздушни растения. Въпреки че те всъщност са лесни за грижи, те също могат да бъдат настанени. Или може би отчасти това е защото вярваме, че те не могат да се счупят.

Затова бързо забравяме да ги поливаме.

Но ако следваме правилото на Грижа за растенията научете, тогава ние им помагаме да оцелеят и да растат високи.

Погрижете се за вашите растения

грижи за растения порцеланови саксии въздушни растения

И така, как можете да поддържате въздушните растения в добро здраве? Те трябва да процъфтяват на широка територия без пряка слънчева светлина и трябва да бъдат потопени във вода от време на време. Светло ли е? Горе -долу … Прочетете за повече подробности!

Хубави растения като декорация

растения грижи въздух растения декорация

Погрижете се за въздушните растения

Тук бих искал да подчертая, че почти всички въздушни растения, които бяха показани в днешната статия, могат да бъдат намерени в магазина на Etsy. Да, това със сигурност е добро място за пазаруване на въздушни растения. Те също могат да бъдат закупени от разсадници, градински центрове, а понякога дори и от цветната част на местния магазин за хранителни стоки.

Въздушните растения като декорация за маса

растителна джанта саксия за птици и пера

Едно от най -често срещаните погрешни схващания е, че тези видове растения черпят целия необходим въздух. Всъщност те се нуждаят от вода! Ето най -яркият знак, че им липсва такова: листата започват да се къдрят. Друго важно правило е да поливате въздушните растения, като ги потопите в мивка, купа или друг вид контейнер.

Грижа за растенията с вода

грижи за растенията плаваща мивка

Атмосферата ви някъде на сухо място ли е? Можете да поливате 2 до 3 пъти седмично за оптимална грижа. Влажната атмосфера ви дава повече свобода на действие. Накисването на растението за 15 до 20 минути е много полезно. Можете също така да ги освежите между поливанията благодарение на спрей бутилка. [Снимка на Начин на живот и дизайн онлайн]

Оставете да изсъхне върху кърпа

грижи за растенията въздух растения декорация

Преди да поставите въздушното растение обратно в ъгъла, трябва да го оставите да изсъхне на добре проветриво място. Това може да се направи върху подходяща повърхност или върху кърпа. Някои експерти препоръчват растението да престои така няколко часа. Това ще предотврати натрупването на вода върху изпъкналите места и ще предотврати загниването.

Бял макраме

бял саксия за цветя макраме Thrifted Made грижи за растенията

Това изглежда достатъчно, нали? Но когато става въпрос за въздушни растения, в интернет има безкрайно много информация. Някои препоръчват изплакването на растенията под течаща вода, а други – накисването им. Ако изберете втората алтернатива, трябва да очаквате 20 до 30 минути.

И така, как да разберете какво е подходящо за растението? Ще говорим и за това в следващата част на статията.

Красиви висящи въздушни растения

грижи за растенията саксии Ръчно изработени Sammade

Погрижете се за вашите растения

Помните ли какво казахме по -рано, че навитите листа показват дехидратация? Всъщност е наистина забележително колко много можете да разберете за вашето растение само като го наблюдавате.

Повечето въздушни растения се намират в контейнери, а не в саксии. Следователно можете да ги извадите без много стрес. Така че лесно можете да го отведете отстрани и да проверите дали всичко е наред. Нищо не пречи това да се случва редовно.

Геометричен стъклен терариум

геометричен терариум Meg A Myers Designs

Както вече беше казано, има общи насоки за грижа за растенията. Но не бива да бъркате това с магическа формула. Често трябва да се разчита на принципа „проба и грешка”. Един или два от тях се държат забележително добре, а други започват да гният.

Някои също могат да се окажат по -устойчиви от други. Наблюдавайте и се учете, докато вървите!

Саксия в черно и бяло

саксия Melissa Maya Грижа за грънчарски растения

Освен това може да се каже следното: ако въздушните растения не растат толкова добре, колкото се очаква, това може да се дължи и на липса на светлина. Друго обяснение би било твърде ниската температура, при която се развиват.

Въздушните растения могат да оцелеят на открито. Не забравяйте, че директната светлина е най -добра за вас и че най -добрата температура е между 10 и 30 градуса.

Цветна красота

въздушни растения усукани акра грижи за растенията

Не се страхувайте да се грижите за вашата градина с дървета. Това включва премахване на мъртвите листа и отрязване на мъртвите краища на растенията. Правилната грижа за растенията ще ви помогне да постигнете добро здраве за вашите растения.