Хедър определено е един от най -красивите вестители на есента. Когато видите нейните деликатни лилави, бели и розови цветя в градините и в магазина за цветя, знаете, че есента е почти тук. Хубаво е и по този начин, защото тогава е моментът да украсите къщата и балкона с есенни цветя и природни дарове. Прекрасните цветове и аромати на третия сезон ни омагьосват всеки път наново и ни вдъхват настроение за най -комфортното време на годината. Вижте по -долу как можете да украсите дома си с вереск и да се вдъхновите от страхотните и много прости идеи за декориране.

Хедър като цветна декорация за вътре и отвън

вереск в кошницата есенна украса

Хедър – нежна красота с голяма лечебна сила

По -точно това красиво растение принадлежи към семейство Вересови (Ericaceae), което всъщност има повече от 800 различни вида. Повечето от тях са родени в Южна Африка и Близкия изток. Но някои също се чувстват като у дома си с нас в Северна Европа.

Двата най -известни вида, които познаваме, са Erica gracilis (звънец) и Calluna vulgaris (обикновен пирен). Вторият е този, който познавате от живописните пейзажи на Люнебургската пустош. Той вече започва да цъфти в края на лятото и очарова зрителя със своите филигранно виолетови цветя, които превръщат цялата област в приказна земя.

В народната медицина вересът винаги е бил смятан за особено ефективно лечебно растение. Смята се, че настойките и чаят, направени от вереск, имат добър ефект при възпаление, особено в пикочните пътища, бъбреците и пикочния мехур. Освен това се казва, че растението е много подходящо за подагра и ревматизъм и помага при кашлица и слуз в дихателните пътища.

Забележително, декоративно растение

направете сами есенни декорации с хедър

Атмосферна есенна украса с хедър

В допълнение към лечебната си сила, вересът има преди всичко уникален, декоративен талант. Цветен, лесен за грижи и здрав, той е подходящ за голямо разнообразие от декоративни идеи както на закрито, така и на открито на терасата или балкона. Засадено в саксии или носталгични калаени кофи, растението може да се комбинира с други декоративни елементи като тикви, хризантеми, астри, есенни листа и горски плодове. Малко мъх и плетени кошници допълват аранжировката и създават перфектното есенно настроение.

Ароматизираните свещи с есенни аромати осигуряват това нещо

красива есенна декорация на маса с къпини от вереск

Страхотен декоративен дует за есента

тикви хедър рустик есенна украса

Малките декоративни ябълки и връв от сизал са успешно допълнение към есенната украса с вереск

есенна декорация саксии за вереск

Хедър за есенната украса на масата

Независимо дали за ежедневно хранене или за хубав повод, можете лесно да интегрирате вереска в красивите си декорации за маса. Можете да увиете засадените саксии с различни тъкани и материали. Например, мешковината е добър избор за селски декорации за маса. Панделките от юта или дантела също вървят перфектно с това.

Цветята на белия верес изрязват фина фигура тук

украса за маса от бял вереск селски

Можете също така да използвате мехур или юта за впечатляващата си маса в стил селска къща

елегантна най -древна украса за маса с вереск

Клоните на растението могат да се използват и по много оригинален начин при декориране през есента. Много популярна и много лесна идея за декорация с хедър са фенерите „направи си сам“. Всичко, от което се нуждаете, е много нарязани клони на вереска, празен буркан за зидария, чаена светлина, еластична лента, ножици и парче конец, колкото искате. Просто разтегнете гумената лента около празната чаша и вмъкнете клонките на вереса една след друга, докато цялата чаша не бъде окантована добре с нея. След това завържете избрания шнур около него и изрежете ластика. Запалена е и готова!

Перфектният създател на настроение в тихите есенни вечери

есенни декорации от вересови фенери

Можете също така да украсите салфетки с малко пипер. Великолепното декоративно зеле, което е един от най -добрите декоративни спътници на вереса, върви добре с него. Естествени материали като юта придават на композицията допълнително селско докосване. Можете също така да обогатите цялата украса на масата с декоративно зеле и пирен в саксии или цветни аранжировки.

Играйте умело с цвят и текстура

вереск декоративно зеле есенна декорация декорация на маса

Такъв великолепен венец може не само да се постави на масата, но и да се окачи на стената

Направете сами есенен венец от хедър розмарин

Хедър и есенната сватба

Сватба в цветна есен е не само романтична, тя предлага и много идеи за декорация с есенни цветя и естествени материали. Всеки детайл може да бъде проектиран с любов и без много усилия. Булката през есента например ще се зарадва на приказен булчински букет, направен от вереск и бодил. Към него вървят няколко филигранни, бели рози и горски плодове, както и великолепен лилав лък. Това е отлична и много ефективна идея, особено за сватби в селски или бохо стил.

Обемна, снежнобяла рокля осигурява перфектното булчинско облекло

булчински букет с верескова сватба есен

Белият трън и вересът също са силно препоръчителни за сватбените щифтове

сватбени цветя вересов бодил

Деликатни мини венци от хедър около стъклени фенери внасят още по -романтичен чар

красиви декорации за маса сватба есен хедър

В зависимост от сватбения стил, салфетките също могат да бъдат декорирани съответно

хедър идеи за декорация на маса есен

декорация на маса салфетки украса с пипер

Доверете се на този декоративен универсал и му позволете да внесе есента във вашия дом по умел начин. Украсете масата, перваза на прозореца или скрина, терасата или балкона с вереск в голямо разнообразие от цветови нюанси и се насладете на този прекрасен празник за очите!

Истински фестивал на цветовете за очите и ума

Хедър метла Хедър есенно растение

Тиквите и декоративното зеле винаги вървят добре с него

Хедър тиква декоративно зеле есенна украса

Точно като малки горски плодове през сезона

Направете есенни декорации сами с хедър

Лилавите цветя на Ерика са чудесен баланс за месинга

декорация на маса от хедър

Естествените материали като дърво и камъни допълват естествената красота на вереса

естествени материали деко идеи с хедър

селска декорация на маса с хедър

идеи за декорация на маса с хедър

красиви декорации за маса с вереск и върби

деликатна украса за маса с фенери с хедър

Декоративна зелева ерес есенна декорация