Декорацията от макраме е незаменима част от интериора тази година. Очарователната мрежа от прежди може да се види почти навсякъде в Instagram и Pinterest и бързо спечели сърцата на всички почитатели на занаятите и декорациите. Разбира се, ние сме напълно влюбени в тази игрива тенденция и днес ще ви покажем някои страхотни идеи за макраме за бебета. Те са особено препоръчителни за бебешка стая boho. Макраме стенни декорации, мобилни телефони и др. Също така изрежете фина фигура като индивидуални акценти и излъчвайте спокойствие и спокойствие.

Създайте сладка бебешка стая с идеи за макраме „Направи си сам“ 

идеи за макраме за бебешката стая

Направете сами зъби за макраме

Домашните зъбки или пръстени за ръце, както и верижки залъгалки, направени от макраме, винаги са добре дошли като подаръци от повечето новородени майки. Те са не само ефективни и щадящи околната среда, но винаги имат специално лично отношение и показват обич и внимание.

Разбира се, много е важно да сте на 100 процента без вредни вещества по отношение на прежда, цвят и други компоненти. Така че, когато избирате материалите за вашите DIY проекти за макраме за бебета, трябва да се съсредоточите върху най -доброто качество и оптимална екологичност. Винаги търсете добре доказан сертификат, като Oeko-TEX® Standard 100, така че да сте в безопасност. Ако използвате дървени части, те трябва да са без отломки и да не са боядисани. Изключение правят боите и лаковете, които са напълно естествени и напълно безвредни, ако дойдат в устата или кожата на бебето.

Има дървени пръстени с голямо разнообразие от форми 

teether macrame diy идея

Имате нужда от:

  • Прежда за тениски, изработена от лек индиго памук или прежда от макраме
  • Зъбички, изработени от естествено дърво
  • 25 мм дървени мъниста

Толкова е лесно:

  • Изрежете две парчета конец, всеки с дължина 150 см. Завържете ги към дървените зъби с възела на главата на чучулига.
  • Създайте половин квадратен спирален възел. Продължавайте да тъчете верига от тези възли, докато достигнете желаната дължина.
  • Нанижете дървено мънисто на двете средни струни. Завържете квадратен възел под мъниста, като използвате и четирите струни. Накрая завържете обикновен възел с кабелите и отрежете краищата. завършен!

Още по -креативна идея – макраме тетер с заешки уши: 

Хващащите пръстени от макраме във формата на дъга също са много популярни 

вземете бебешка стая с пръстен, направете сами идеи за макраме

Макраме бебешки мобилен телефон

Да подарите мобилен телефон за бебето, който също сте направили … наистина страхотна идея за подарък „направи си сам“! Наистина красивите мобилни телефони от макраме обаче изискват много опит и търпение. Но ако вече сте завързали макраме и сте добре запознати с основните възли, тогава си струва да опитате.

Страхотен мобилен телефон със звезди за бебешката стая

мобилни макраме идеи за бебета

Разгледайте видео урока:

Мобилният макраме изглежда красив само в естествения си цвят и без декоративни елементи 

направете макраме мобилен сами бебешка стая

Накарайте бебето сами да се люлее

За всички напреднали любители, които обичат макраме, този проект за люлка „направи си сам“ е вълнуващо предизвикателство. За това не се нуждаете само от реалната нишка от макраме, но и от дървен материал – плоча за седалката и четири кръгли ламели за действителната люлееща се рамка. Люлката се закрепва към тавана с помощта на така наречения напръстник, за да може бебето да се люлее абсолютно безопасно. Разбира се, най -безопасно е никога да не оставяте това без надзор. Също така се уверете, че под люлката имате мека и дебела постелка или одеяло.

Щастливите бебета изглеждат така! 

направете идеи за макраме бебешка стая да се люлеете сами

Подробните видео инструкции можете да намерите тук: 

С течение на времето, когато станете все по -запознати с макраме и натрупате повече опит, можете да се справите с много повече, много по -предизвикателни проекти. Бебешки хамак или легло, висяща лампа бохо или голяма декорация на стена за бебешката стая – тук също няма граници за творчество. Реализирайте всички идеи за макраме, които харесвате и радвайте сърцата на децата и майките. Забавлявайте се с възли и правите занаяти и късмет!

Направете сами окачено легло 

бебешки идеи за макраме люлка за бебешка стая

Възелените стенни елементи умело закръгляват декорацията на стаята в стил Бохо 

идеи за макраме бебешка стая в стил бохо

Естествените материали осигуряват здравословно люлеене 

бебешка стая направете идеи за макраме да се люлеете сами

Изберете преждата за пръстените за зъби „направи си сам“ много внимателно

пръстени за зъби бебешки макраме идеи да си направите сами

Използвайте само пръстени и фигури от естествено дърво 

Направете верига залъгалка от макраме

бебешка стая създаде идеи за макраме бохо детска стая макраме идеи бохо стил бебешка стая макраме стена декорация себе си накарайте сами да звъни на зъби от макраме направете сами идеи за макраме бебето за зъби накарайте макраме идеи бебето да дрънка направете сами макраме идеи за бебешко легло макраме идеи бебешки стенен декор Направете сами украса за бебешка стая от дъга от макраме люлка идеи за макраме бебета