Мултифункционалността е ключовата дума, която характеризира всеки модерен дом. Не можем да се поглезим с апартаменти или къщи, които са твърде големи в наши дни. Това се дължи на две причини: от една страна поради жилищните проблеми в Германия и от друга страна поради голямата гъстота на населението, особено в големите градове. Ето защо все повече сте принудени да се ориентирате в малко жилищно пространство и да го използвате максимално. Но какъв е най -добрият начин да го направите? Имаме отговора и той е: проектирайте многофункционални стаи! Да, дори в малки апартаменти, няколко жилищни зони могат да бъдат настанени в една стая, така че да можете да работите и да се отпуснете необезпокоявани от други членове на семейството или съквартиранти. С интелигентното оформление на стаята и правилната тактика за обзавеждане, една стая може да се използва за няколко цели. Мултифункционалността у дома сега е основен приоритет, поради което многофункционалните стаи се увеличават. Събрахме много готини идеи за това и искаме да ви ги представим по -долу.

Многофункционалните стаи в момента са в голямо търсене.

Многофункционални стаи, голяма стая, много уютна, светла, работна зона, кухня, кухненски остров за хранене

 Кухненският остров може да се използва многофункционално, например за хранене, пиене на кафе и дори работа.

Многофункционални пространства кухня и трапезария в един кухненски остров мраморен плот

  • Защо многофункционалните стаи са голяма тенденция в интериорния дизайн?

Понастоящем многофункционалните стаи са много на мода, защото отговарят точно на представите на съвременните хора за съвременния начин на живот. Освен това, благодарение на своята многофункционалност, такива стаи могат да задоволят много нужди на своите обитатели. Целта е всеки квадратен сантиметър да се използва максимално. В тази връзка се правят опити за проектиране на наличното жилищно пространство по такъв начин, че да може да се използва за няколко цели. Например по -скоро изключение е, че кухнята, трапезарията и холът са отделни. Но напротив! В повечето случаи искате по -голяма стая, защото я разделяте на отделни зони. В зависимост от тяхната функция, тези зони са много ясно отделени една от друга и в същото време се намират в голямата стая. Това е възможно, ако имате отворен етажен план и можете да бъдете много креативни с дизайна.

С добро оформление на стаята и подходящо обзавеждане можете да създадете страхотни многофункционални стаи.

Многофункционални стаи, бяла атмосфера, дневна зона на заден план, работен ъгъл, отпред, бели шкафове, удобен стол

 

Зоната за релакс, кът за четене и домашният офис са разположени в една стая.

Многофункционални стаи, удобни дивани, библиотека, две библиотеки

Съответстващите мебели са най-важното при обзавеждането и проектирането на многофункционални стаи.

Многофункционални пространства елегантен пестящ място табуретка широк кухненски остров, изработен от дървени висящи светлини кухненска стъклена стена

Освен това, когато проектирате многофункционални стаи, имате нужда от подходящи мебели, които също съчетават редица функции. Например кухненският остров може да се използва като уютно място за хранене или за сядане с приятели. Там можете да организирате истинска среща, да разговаряте дълго време, да пиете кафе или вино и да прекарате приятни часове заедно. Но ако нямате много място в дома си, тогава на помощ идват модерните сгъваеми мебели. Благодарение на тяхната функция на сгъване, столове, маси и други подобни могат да се сгъват и прибират след всяка употреба. Това ви спестява много място и създава многофункционална стая, която позволява максимално използване на пространството. По този начин можете също да останете верни на вашата концепция за интериорен дизайн, без да променяте цялостния облик на вашия дом.

Някои хитри решения за многофункционални стаи съчетават дизайнерски идеи за кухня и трапезария в едно.

Многофункционални стаи умно решение елегантен стилен дизайн кухня

  • Конкретни примери за многофункционални стаи у дома

За да илюстрираме описания по -горе процес на обзавеждане, ние сме избрали конкретни примери за многофункционални стаи за вас. По -долу можете да видите как и къде можете да проектирате такива зони с множество функции.

  • Кухнята и трапезарията са заедно и са част от просторна всекидневна

Това е най-често срещаната комбинация – кухнята и трапезарията са в едно помещение. Всеки малък, но и по -голям апартамент има такава многофункционална стая. Често тези две зони също са интегрирани в по -голяма всекидневна. По този начин получавате просторна стая, където можете да живеете, да готвите и да се храните. Можете също да работите там и да гледате как децата играят и тичат наоколо. С такава комбинация от отделни зони можете да използвате максимално жилищното пространство. Тази концепция за отворен живот очевидно има много плюсове за съвременните хора, поради което е особено популярна. По -долу са някои страхотни примерни снимки, които биха могли да ви послужат като умен източник на вдъхновение.

Изберете кухненски остров, който служи и като маса за хранене или има интегрирана зона за сядане.

Многофункционални пространства, уютна кухня и трапезария в една маса за хранене на кухненски остров

Идеалната идея за многофункционално пространство! По този начин можете да направите вашата трапезария по-практична и да използвате максимално наличното пространство.

Многофункционални пространства кухня трапезария в голям кухненски остров кът за сядане четири стола място за съхранение на книги висящи лампи

  • Вашият домашен офис може да бъде интегриран в по -голяма стая

Тъй като все повече хора работят от вкъщи, домашният офис се превърна в абсолютна необходимост в ежедневието ни и в съвременния дизайн на къщата. Не се притеснявайте, ако нямате допълнителна стая у дома, която бихте могли да настроите като домашен офис. Всъщност можете да интегрирате домашния си офис във всяка стая. Диапазонът от възможности за дизайн е наистина широк, от спалнята до кухнята и трапезарията до хола. Той работи чудесно навсякъде, ако създадете приятелска атмосфера там. Това зависи на първо място от вашето творчество! Можете да създадете удобен работен ъгъл с многофункционални сгъваеми мебели. Освен това кухненският остров или масата за хранене могат да бъдат превърнати в бюро. Няма ограничения за вашата изобретателност!

Можете да работите творчески в този просто обзаведен домашен офис.

Многофункционални стаи семпло обзаведени домашен офис светли дървени мебели светъл подов диван много светлина

 Не се нуждаете от много място за удобен домашен офис.

Многофункционални стаи, уютен домашен офис в малко бяло пространство, но много уютен дизайн

Многофункционални стаи, уютен домашен офис в голямата стая, маса, удобен стол, бели шкафове, саксийни растения

  • Проектирайте многофункционални стаи – безпроблемният преход между спалня и баня осигурява луксозен външен вид

Тук показваме някои умни дизайнерски идеи за всички, които искат повече лукс в собствените си четири стени. Мислили ли сте вече, че банята може да бъде директно свързана със спалнята? Това означава, че банята и спалнята принадлежат заедно и нищо не трябва да е между тях. Тази идея за многофункционалност в спалнята беше гореща тенденция преди няколко години и все още е такава! Дизайнерите на големи хотелски вериги бяха първите, които започнаха и собствениците на жилища приеха тази идея много бързо, всъщност я копираха. Той не само е многофункционален, но и прави вашата спалня да изглежда уникална и много луксозна. С безпраговия преход между спалня и баня можете да създадете практична атмосфера, която е много уютна и комфортна едновременно. Разбира се, в този случай трябва да имате предвид специален под под ваната, както и други аспекти на дизайна на стаята. Усилията обаче определено си заслужават!

Вана в спалнята? защо не!

Многофункционални стаи спалня вана много дневна светлина всичко бяла тухлена стена

 Спалнята и банята са заедно. Тук те са разделени само от елегантна стъклена стена.

Многофункционални пространства модерна баня част от спалнята

Многофункционални стаи с вана за спално легло, отделени една от друга със стъклена стена модерен интериорен дизайн

Превъртете надолу сега и нека следните примери за многофункционални стаи да ви вдъхновят! Тези умни дизайнерски идеи определено са приятни за гледане! Защо не опитате и вие??

Преходът от зоната за спане към ваната е изключително лесен.

Многофункционални стаи бяла спалня в стил селска къща вана полилей таван греди от дърво

Многофункционалните стаи, спални, вани комбинират бяло и кафяво

Многофункционални стаи Тъмната спалня с много елегантен дизайн Тъмно сивото доминира във ваната, разделена със стъклена стена

Създайте удобна зона за сядане за приятни часове със семейството.

Многофункционалните стаи създават удобен кът за сядане тъмно син диван трапезна маса черна маса кристален полилей

 Проектирането на многофункционални стаи не е трудно!

Мултифункционални пространства Кухненски остров Табуретка Сив доминира в тухлената стена, боядисана в бяло

 оставете се да се вдъхновите!

Многофункционални стаи бяла стая много лека елегантност в дизайна бял кухненски остров с две табуретки

Многофункционални стаи Модерни в стил кънтри Кухня Трапезария Кухненски остров с шикозен дизайн

Многофункционални стаи уютна спалня зелени растения много светъл ъгъл за писане пред прозореца

Многофункционални стаи