Хортензиите несъмнено са любимите ни градински растения. Те могат да се отглеждат и грижат в градинското легло или във ваната на балкона или терасата. При правилна грижа тези растения обичат да показват своите прекрасни цветя и да ни радват година след година. Въпреки това, някои любители градинари се сблъскват с проблема – техните хортензии не цъфтят! Те имат много малко цветя през лятото и всъщност не можете да очаквате море от цветя, което всъщност е често срещано при хортензиите. В този случай често възниква въпросът: Как мога да накарам хортензиите си да цъфтят? Преди да разберете отговора на този въпрос, човек трябва задълбочено да проучи свойствата и нуждите от грижи за тези красиви градински цветя. Само тогава можете да направите малки стъпки и да накарате хортензиите да цъфтят. Ето няколко полезни съвета за възстановяване на цъфтежа на вашите хортензии. Останете с него и се информирайте!

 Как мога да накарам хортензиите си да цъфтят?

Хортензии цъфтят красива градина зелена морава ивица цъфтящи хортензии различни цветове

 Тези великолепни цветя са удоволствие за очите и душата!

Хортензиите за цъфтеж носят великолепни цветя в светло синьо и розово удоволствие за очите и душата

Какво трябва да знаят градинарите любители за хортензиите?

Хортензиите имат ботаническото име Хортензия и са първоначално от Америка и Далечния изток. Това са вечнозелени декоративни храсти за градината и балкона. Те са богато листни през лятото и изхвърлят листата си през зимата. Родът хортензия включва различни видове. Например, Hydrangea macrophylla от Япония, която на добър немски език се нарича фермерска хортензия, е много популярна при нас. Тъй като съцветията на отделните видове хортензии се различават значително един от друг, има и плоски хортензии, метлични хортензии, катерещи хортензии и хортензии от дъбова топка и снежна топка. Сферичните цветя на повечето видове хортензии са впечатляващи, цветовете на които варират от бяло и нежно розово до червено и лилаво до нежно синьо. Ако вашите хортензии са на слънчево място на открито и получават достатъчно слънце всеки ден, те ще ви зарадват с красивите си цветя всяка година. Цветът на цветята, от друга страна, зависи от рН на почвата.

Следвайте популярните съвети за грижа, които ще ви помогнат да накарате вашите хортензии да цъфтят.

Хортензиите цъфтят розови цветя на частично засенчено място под дърво

Освен това трябва да поливате красивите градински цветя, особено през лятото хортензиите се нуждаят от достатъчно вода. Правилното подрязване също е важна предпоставка за това дали цветята ще покажат великолепния си цъфтеж през следващата година или не. Ако вашите хортензии не цъфтят, причините за това трябва да се търсят в грешките ви в грижите за тези градински красоти. Или направете нещо, което може да накара хортензиите да цъфтят. Можете да намерите нашите съвети за това в прегледа по -долу.

Сините хортензии внасят много цвят и естествен чар във всяка градина или открито.

Накарайте хортензиите да цъфтят добре поддържаните градински сини цветя носят много цвят и естествен чар

 Какво можете да направите, за да цъфтят хортензиите??

За съжаление, някои любители градинари не успяват да се грижат правилно за хортензиите си, поради което не цъфтят. Това със сигурност е разочароващо, но може да се промени. По -долу са изпитани съвети и трикове как да накарате хортензиите си да цъфтят. И изпитайте великолепно море от цветя в собствената си градина!

1) Изберете частично засенчено място за хортензиите

Местоположението е особено важно за хортензиите. Тези красиви градински цветя харесват частична сянка. Но внимавайте тук! Твърде малко слънце също има отрицателен ефект върху образуването на цветя. Растенията се нуждаят от поне четири часа слънчева светлина на ден. Затова трябва да изберете местоположението на вашите хортензии, така че слънцето да грее върху него половин ден. Препоръчително е да избягвате парещото слънчево слънце. Много сенчесто и тъмно място също е неблагоприятно, защото без достатъчно слънце хортензията не цъфти. За да не ви се случи това, първо изберете правилното място за красивите цветя.

 Частично засенчено място в градината би било идеално за хортензии.

Хортензии цъфтят на открито кът за сядане шик външни мебели бели цветя на хортензия в частична сянка

2) Правилното торене може да накара хортензиите да цъфтят

Освен достатъчно вода, хортензиите трябва да се наторяват на всеки две седмици, независимо дали са в градинското легло или във ваната. При едностранно или без торене тези градински цветя ще цъфтят. Затова се уверете, че използвате правилния тор. Например, определено трябва да съдържа достатъчно фосфор, защото това е важно за образуването на цветя. Между другото, растенията също се нуждаят от азот, за да процъфтяват. Като градинар по хоби, можете също да използвате рогови стърготини, за да направите почвата богата на азот. Ако почвата съдържа достатъчно фосфор и азот, вашите хортензии ще растат и ще цъфтят добре!

 Ако градинската почва съдържа достатъчно фосфор и азот, това може да накара хортензиите да цъфтят.

Хортензиите карат розовите цветя да цъфтят в градината pH почвата е идеална

 Използвайте подходящия тор, за да помогнете на вашите хортензии да растат добре и да цъфтят великолепно.

Хортензии цъфтят булевард красиви цветя от двете страни в розово и синьо красива гледка

3) Цъфтежът на хортензиите зависи от това как се отрязват?

Най-важните въпроси при грижата за градинските цветя са: Какво греша и как мога да накарам хортензиите си да цъфтят? Формирането на цветята зависи от това как е отсечено? И ето отговора! Да, ако отрежете хортензиите неправилно, ще чакате напразно красивите им цветя! Видът хортензия също е важен тук. Всичко, което трябва да направите, е да отрежете старите съцветия и да оставите нови двойки пъпки. Освен това трябва да премахнете само старо, изсъхнало дърво. В случай на чинии и фермерски хортензии, съцветията се полагат върху новата дървесина през предходната година. Ако обаче случайно премахнете новите издънки, докато подрязвате цветето в края на зимата, логично цветето няма да донесе нови цветя през лятото.

Допълнителен съвет: Само сортовете „Завинаги & Ever “и„ Endless Summer “могат да бъдат намалени много. Те образуват нови пъпки през същата година!

 При подходящи грижи хортензията ще цъфти всяко лято.

Накарайте хортензиите да цъфтят млада жена пресаждане Правилната грижа ще донесе красиви цветя

 4) Защитете хортензиите си от късни студове

Хортензиите имат способността да защитават своите пъпки и неотворените цветя в тях от замръзване и минусови температури през прицветниците през зимата. Ето защо цветарите казват, че зимният студ обикновено не вреди на образуването на цветя! Въпреки това, понякога имаме късни студове през пролетта. Това може да повреди вече отворените прицветници. Тогава студът прониква в цветята и може да ги унищожи. Следователно, в зависимост от времето и региона, трябва да защитите хортензиите от късна слана през пролетта. Това е умна мярка, която може да накара или поне да помогне на хортензиите да цъфтят.

 Със своите цветя хортензиите ви благодарят за усилията и грижите.

Хортензии цъфтят красиви сини цветя градинското растение благодаря за грижите

 5) Избягвайте растежа на гъбичките

Може да възникне неприятна гъбична атака, която да доведе до т. Нар. Гниене на пъпки на ботритис. В действителност са засегнати само хортензиите в зимните им помещения. При по -малка циркулация на въздуха се развива сива плесен, която покрива издънките. В резултат на това те умират и на следващото лято хортензията няма цветя. Затова ви съветваме да презимувате хортензиите си на добре защитено място, където има добра вентилация и няма силни колебания на температурите. Това избягва образуването на гъбички и съответно води до нови цветя през следващото лято.

 Хортензиите във ваната могат да презимуват на закрито място на открито.

Донесете хортензии да цъфтят. Хибернирайте хортензии във ваната на защитено място пред входната врата

Прочетете внимателно нашите съвети и ги следвайте. С това всъщност можете да накарате вашите хортензии да цъфтят. Пожелаваме ви това! Прекарвайте прекрасно време всяко лято в градината, пълна с великолепни цветя на хортензия!

 Сега знаете как да създадете прекрасни цветя, нали??

Цъфтящи хортензии, буйни зелени листа и бели цветя са красива гледка

Хортензиите без съмнение са дивите сред декоративните дървета.

Хортензии цъфтят на открито кът за сядане плетени кресла до красиви хортензии великолепни цветя романтична атмосфера

 Подобно великолепие на цветята винаги привлича вниманието на всички.

Хортензии цъфтят градинска ограда много хортензии прекрасни сини цветя, привличащи погледа

 Прекрасна градинска декорация в светло синьо!

Хортензия цъфти кошница със сини цветя прекрасна градинска декорация

 Хортензиите също изрязват фина фигура в цветния храст!

Цъфтежът на хортензии носи красиви цветя, завързани заедно, за да образуват цветен храст

 Изненадайте любимия човек със стилен букет!

Хортензиите за цъфтеж носят изненада стилен букет със сини хортензии и розови рози