Можете ли да си представите шикозен интериор без стайни растения? Не е нищо ново, цъфтящите растения отдавна са неразделна част от всеки дом. Те оживяват четирите ни стени и внасят естествено докосване с тях. Обичаме да го използваме за декориране на отделни стаи и да им придадем повече свежест и цвят. Естетичната функция на стайните растения е ненадмината. Но тези природни красоти имат и много практически плюсове. Те почистват въздуха и създават по -добър вътрешен климат. Но знаете ли, че сред стайните растения има и такива, които ни носят повече щастие и просперитет? Те не просто изглеждат страхотно благодарение на красивите си цветя или буйни зелени листа. Те могат да променят много любовта или семейния ви живот, като ви донесат щастие, здраве и просперитет. В следващите две статии искаме да докладваме кои стайни растения се считат за талисмани за късмет. В тази статия разглеждаме отблизо четири цъфтящи стайни растения като талисмани за късмет.

 Стайните растения с красиви цветя украсяват дома ни и ни носят повече лично щастие в ежедневието.

Стайни растения за късмет Антуриум червени цветя лъскави зелени листа

Вярвайте или се съмнявайте, стайните растения са живи същества, които ни заобикалят навсякъде в ежедневието. В собствения ви дом те са истински всестранни, които ни впечатляват с естествения си чар и създават добра атмосфера в интериора. Например, без стайни растения в разцвет, всяка стая би изглеждала гола и безжизнена.

Много от тях са неизискващи и не изискват много поддръжка. Но ако се грижите правилно за своите съквартиранти, може да се изненадате как реагират. Стайните растения оценяват вашите усилия и грижи. Те ви благодарят за това с прекрасни, понякога ароматни цветя и буйна зеленина. Тогава защо трябва да отричаме, че някои стайни растения се считат за талисмани за късмет във вашите четири стени? По -долу ще намерите нашите четири любими сред цъфтящите стайни растения, които можете да донесете с ново щастие, много просперитет и успех в живота.

Африканските теменужки също цъфтят през зимата и са истинска наслада за очите и душата.

Стайните растения като талисман за късмет африканските теменужки, малки сини цветя, са истинско привличане на погледа

  • Стайни растения за късмет: африкански теменужки (Saintpaulia Ionantha)

Африканската теменужка (Saintpaulia Ionantha) от години е едно от популярните стайни растения, което ни представя истинска цветна феерия почти през цялата година. Все още се нарича цъфтящото чудо на перваза на прозореца и е известно също под името африканска виолетка. Тази красота дойде при нас от планината Усамбара в Танзания и остана тук за дълго време. Там тези цветя растат в дивата природа, ние предпочитаме в домашни условия. Всички хибриди на този африкански сорт теменужки са красиви. Характеризират се с нежните си цветя в бяло, розово, синьо и лилаво. Те могат да бъдат едноцветни или многоцветни и да изглеждат скромно през вечнозелените, кадифени и месести листа на растението. Следното видео показва тези природни красоти отблизо:

Смята се, че африканската виолетка може да създаде спокойна и балансирана атмосфера в дома. Хората, които живеят там, са надеждни и тактични. В семейния им живот няма кавга или конфликт. Препоръчително е обаче да скриете цветето от любопитни очи. Въпреки че африканската виолетка процъфтява на перваза на прозореца, можете да я поставите зад светла завеса, така че да не се забелязва. Също така, това стайно растение може да подобри здравето на децата.

Там, където цъфти това красиво стайно растение, кавгите са рядкост в семейството.

Стайните растения като талисман африканска теменужка нежни розови цветя привличат погледи

Допълнителен съвет:  Внимавайте обаче с размножаването на африканските теменужки. Може да ви звучи като предразсъдък, но се смята, че твърде много теменужки могат да премахнат мъжете от семейството.

 Единичният лист със сигурност е едно от най -популярните стайни растения като талисман за късмет.

Стайни растения за късмет Грижа за единичния лист у дома Бели цветя и буйни зелени листа са влюбени

  • Стайни растения като талисман: единичен лист (Spathiphyllum wallisii)

Единичният лист (Spathiphyllum wallisii) е роден в тропическите райони на Южна Америка. Около 50 различни вида Spathiphyllum са известни в Европа, които също са известни под наименованията листови флаг, лист обвивка или мирска лилия. Характерно за единичното листо са лъскавите му зелени листа, които растат с дължина до 25 см. Когато растението цъфти, те контрастират добре с кремаво белите цветя. Тази природна елегантност може да се възхищава от юни до септември. У дома единичният лист може да цъфти дори през зимните месеци. Белите цветя Spathiphyllum са много привлекателни. Те са истински привличащи погледа във всеки дом. Освен това те трябва да носят щастие на жителите на къщата.

Единичният лист е известен и в тази страна под името флаг на листа, лист -обвивка или мир лилия.

Стайни растения като чар за късмет единичен лист или мир лилия бели цветя зелени продълговати листа

Спатифилумът, известен още като женско щастие, защитава жените от самотата и им помага да създадат собствени семейства и да имат много деца. Тези свойства не се отнасят само за времето на цъфтеж на единичния лист, поради което трябва да се грижите правилно за тези стайни растения през цялата година като талисман за късмет. Легендата разказва, че жените, които отглеждат това цвете в дома си, се радват много бързо. Важно е и за неженените да имат това късметно стайно растение у дома. Когато една жена все още е сама, тя бързо намира своята сродна душа. Ако двойката иска да има дете, ще го направи за много кратко време.

 Антуриумът е много популярен при нас и е едно от най -красивите стайни растения като талисман за късмет.

Стайни растения като чар за късмет Антуриум популярен късметлия цвете ефектни червени цветя

  • Цветето фламинго (антуриум) ви носи лично щастие

 

Цветето фламинго първоначално идва от тропическите гори на Южна и Централна Америка, но е едно от най -популярните ни стайни растения като талисман за късмет. Тук в Германия има много хибриди антуриум, които се конкурират един с друг, за да определят кое цвете е по -красиво. Антуриумът достига средна височина 60 см. Красивите цветя са много различни от зелените листа на цветето фламинго. Цветовете са овални, яйцевидни или сърцевидни и цветовете им варират от бяло до розово до кървавочервено. Някои дори са петнисти и имат забележим наклон. Великолепно цъфтящият антуриум внася екзотичен усет във вашия дом. Можете да разберете как правилно да се грижите за тази красота тук

На народен език цветето фламинго се нарича още мъжко цвете на антуриум. В някои култури се разглежда и като символ на мъжка сила. Твърди се, че това стайно растение има магически свойства. Смята се, че носи мир и просперитет в дома. Но само там, където расте цветът фламинго.

 Цветята на хибискус са уникално красиви. Повечето са оцветени в бяло, жълто, оранжево или наситен нюанс на червено.

Стайни растения за късмет Цветът на хибискус е красиво оцветен в наситен оранжев цвят

  • Декоративен хибискус – най -популярният вид цвете сред цъфтящите стайни растения като талисман за късмет

Не на последно място, днес ние се фокусираме върху декоративния хибискус, който също е едно от най -популярните стайни растения като талисман за късмет. Често се нарича още розов блат и не само процъфтява на закрито, но и навън във вътрешни дворове и балкони. Неговите великолепни зелени и яркочервени цветя са истинско привличане на очите навсякъде, където расте декоративният хибискус. При правилна грижа растението може да нарасне до 3 м височина и ви благодари с много нежни цветя. Хиляди сортове декоративен хибискус са известни по целия свят. Цветовата палитра на техните цветя варира от бяло до жълто до червено.

Има над 200 вида хибискус, които също виреят на открито в умерен климат.

Стайните растения като чар за късмет Хибискус бял цвят също процъфтява навън в умерен климат

Смята се, че хибискусът привлича страстна любов. Това излиза от небето като мълния, преминава бързо и оставя дълбоки следи. Огненочервените му цветя са с нежна форма, но символизират страстна любов. Според цветовата психология червеното означава не само любов, но и активност. В тази връзка може да се обясни и положителното свойство на декоративния хибискус. Това популярно цвете изпълва атмосферата около нас с енергията на движението. Хибискусът унищожава негативната енергия и я превръща в творческо действие. Розовият ястреб също може да направи нещо добро за вашето здраве. Тя може да има положителен ефект върху енергийната ни среда и поради тази причина може да бъде от голяма помощ за хора със сърдечно -съдови проблеми.

 Това нежно червено цвете символизира страстната любов.

Стайните растения като чар за късмет Хибискус деликатно червено цвете символизира страстна любов

Сега знаете кои четири цъфтящи стайни растения се считат за късметлии в собствените ви стени. Тази статия е само за информационни цели. Можете сами да прецените дали искате да отглеждате тези стайни растения и в дома си. Можете обаче да усетите магическото му влияние върху личния ви живот, само ако се грижите за някои от тях у дома. Струва си поне да опитате, нали??

 Африканската виолетка ни изненадва с цветовете си.

Стайни растения за късмет хибискус

 Той ни предлага истински цветен спектакъл почти през цялата година.

Стайни растения хибискус

 Единичният лист се отличава с елегантния си вид.

Стайни растения като талисман за късмет Еднолистен елегантен вид на големи сеялки

Култивирайте стайни растения като късмет на открито в градината

Цветето фламинго винаги изглежда приказно.

Стайни растения за късмет цветя фламинго червени цветя страхотна гледка

Не само с червените си цветя, но и когато са оцветени в синьо.

Стайни растения като чар за късмет Фламинго с бледосини цветя

 Имате ли вече хибискус у дома??

Стайни растения за късмет хибискус деликатно розово червено цвете магическа сила