евтино пазаруване без цени отстъпки изгодни цени

Искате ли да пазарувате наистина евтино? След това се предпазете от следните маркетингови трикове!

Живеем във време на тежка конкуренция. Непрекъснато сме убеждавани, че най -важната ни компетентност като потребител на пазара е да можем да купуваме. Всичко останало е описано и обяснено няколко пъти. На големи таблици пише какво е намалено в цената, колко дълго трае продажбата и много други.

Веднага щом влезем в супермаркета, ни посрещат маси с промоции, 50% дневни отстъпки и така нататък и веднага. Но това са маркетингови трикове. Трябва да ни убедите, че можем да пазаруваме евтино на подходящото място. Но това реалност ли е? Както току -що казах: Това са маркетингови трикове! Те могат да бъдат много полезни, но трябва да разберете какво точно стои зад тях. Това е единственият начин да закупите евтино в даден момент.

Така че пазаруването също може да бъде наистина забавно

евтини изгодни пазаруване правят пазаруването

Ето как работи манипулацията с действия

Не забравяйте да идентифицирате основния интерес от другата страна. Разбира се, доставчикът на промоции и отстъпки иска преди всичко да реализира печалба. Ако е възможно, голям. Конкуренцията е много силна. Отлично качество, страхотни продукти и на добра цена се предлагат навсякъде.

Много е вероятно не винаги да намерите най -евтините отстъпки на подходящото място

щанд за евтини стоки супермаркет

Но таблиците и промоциите искат да предадат това усещане на вас като потребител. За да постигнем това, ние, потребителите, сме изследвани като целева група. От много проучвания знаем как работим точно и какво „измисляме“. Ето защо не трябва да приемате всичко веднага като истинска монета!

Правилният избор на думи

Първият трик, който се използва отново и отново, за да ни убеди, че купуваме евтино, е правилният избор на думи. Ако се вгледате внимателно, ще намерите стотици синоними за евтини и евтини. Те също не лъжат, защото са относителни. Даден продукт, дори и най -скъпият, може да бъде евтин в сравнение с друг от същия вид. Но това не изключва, че не можете да го намерите на по -добра цена в съседния супермаркет.

Но нямаме време, предпочитаме да улесним себе си и затова лесно приемаме съобщението като послание за помощ в наши интереси!

Внимателно прочетете заглавията на продукта

евтино пазаруване добри цени високо качество

Музика, температура, светлина

Много хора вече са работили в маркетинга и бързо разпознават манипулацията на току -що описания тип. Но това понякога е по -силно, въпреки че ние сме наясно с това. Много супермаркети превръщат пазаруването в привлекателно изживяване. Те имат страхотни светлини, музика и температура. Просто обичаш да останеш там. Освен това се движите по-бавно и се изкушавате да купите повече, отколкото бихте искали иначе.

Маркетингова стратегия направо от учебник

евтино пазаруване перфектна поръчка маркетингова стратегия осветление

Приятна атмосфера за пазаруване

евтини пазаруване дрехи осветление декорация

Информация от картите за лоялност

Има много карти за лоялност и тяхната цел е да ни предложат бонус точки. Защо не, мисли човек? За да получите такъв обаче, трябва да попълните личните си данни. От това може да се направи много по отношение на проучване на пазара. Тези статистически данни ни позволяват да ни разгледаме като клиенти много по -добре и въз основа на резултатите да създадем още по -добри стратегии, които да повлияят на решението ни за покупка.

Подреждането на стоките

Почти има наука зад това как да се организират стоките в супермаркет. Тук има много методи.

Но като правило това, което е на нивото на очите, е това, което се купува най -много

евтини рафтове за пазаруване на стоки в супермаркета

Благодарение на тази стратегия стоките, от които не се нуждаем абсолютно, се вземат по -често. Най-търсените стоки винаги са на крайните рафтове. Така че обикаляте целия магазин, докато намерите нещо и да, купувате много.

Убедени сме, че сме спечелили нещо от цялото

Поради многото отстъпки, състезанията, клиентските карти, вие си тръгвате с чувството, че сте спечелили нещо, а не просто сте купили нещо. Това е много важно в маркетинга. Това чувство е това, което връща хората към същия бизнес.

Всичко казано дотук не е чак толкова лошо, ако накрая излезе добър продукт. Но се справете с това съзнателно!

Купувайте свежи, евтини стоки

евтини колички за пазаруване супермаркети пресни стоки

Тъй като описаните стратегии понякога контролират нашия избор. С други думи, ние не купуваме точно това, което искаме. За да намалите въздействието върху здравословно ниво, запомнете следните правила:

– Не ходете гладни в супермаркета, защото тогава можете да бъдете повлияни много повече от съблазняванията;

– Направете списък и се опитайте да се придържате към него колкото е възможно повече;

Така ще пазарувате оптимално

евтини стоки от списъка за пазаруване

– Ограничете времето си: 30 минути са повече от достатъчни за пазаруване със списък;

– събирайте брошурите от различните супермаркети и планирайте къде какво ще купите;

– Освен големите вериги, не забравяйте и за малките производители; Те често предлагат по-добро съотношение цена-качество за специализираните стоки и не следват току-що описаната маркетингова политика твърде активно.

Можете също така да пазарувате много удобно в по -малки магазини

евтино пазаруване пазаруване забавно облекло

Също така помислете за следното:

В супермаркета се наемат много мениджъри и рекламни служители. Трябва да планирате всичко, да организирате всичко, да измислите стратегии. Просто изчислете колко отдели има в действителност. Промоциите, състезанията, осветлението и забавленията също са продукт на маркетинга. Това ни се предлага и в големите вериги супермаркети. Така че, когато пазарувате, плащате много повече от току -що споменатите стоки. Вие също харчите пари за другите услуги. „Евтиното пазаруване“ все още може да е вярно при определени обстоятелства, но не приемайте това като истинска монета без критика! Питате ли се и на каква цена може да се постигне това? Може би сте спестили тук -там от заплатите или качеството на труда?

Направете правилния избор

евтини стоки за пазаруване

Всичко си има точното място

евтино пазаруване магазин правила стока организира осветление

Опаковката ни говори веднага

евтини пазаруващи рафтове с дълга стойка

Пазаруването продължава дори на касата

маркетингова стратегия за евтино пазаруване

Доброто обслужване също е съществена част от маркетинга

евтино пазаруване запазване на списък за пазаруване кошница за пазаруване

Оферти и отстъпки ни привличат от всички страни

евтини пазаруване супермаркет разнообразие от стоки отстъпки

Независимо от това, бъдете разумни и не пазарувайте само с емоции

евтино пазаруване разумни покупки