За какво мислите спонтанно, когато мислите за лятно слънцестоене? Разбира се, много хора се чувстват претоварени и се опитват да си спомнят какво са научили за това в училище. Научният факт е, че това е най -дългият ден и най -късата нощ в годината. Това е и пресечната точка между пролетта и лятото и най -горещият сезон започва в северното полукълбо от лятното слънцестоене. Този ден не винаги пада на 21 юни, понякога на 20 или 22 г. Началото на лятото винаги е било потопено в мистика. Лятното слънцестоене се почита в няколко древни култури като съюз между небето и земята. Ще научите много за старите традиции в началото на лятото тук. В миналото лятното слънцестоене беше почитано като ден на изцеление, укрепване и реанимация. И днес много хора вярват, че мечтите могат да се сбъднат през нощта на 21 юни.

 Лятното слънцестоене все още е забулено в мистика.

 Лятното слънцестоене в мистиката обгръща стари традиции и суеверия

Има малки ритуали, които продължават и на този ден.

Празнувайки лятното слънцестоене, малките ритуали поддържат ежедневието

Но днес началото на лятото се тълкува малко по -различно. Дните около лятното слънцестоене се считат за най -доброто време да преразгледаме намеренията си и да преследваме нови цели. В днешната публикация искаме да ви запознаем с някои популярни малки ритуали за това. Може да искате да празнувате лятното слънцестоене с близки приятели и близки членове на семейството и да правите бъдещи планове. Останете на линия, за да научите малко повече за Деня на слънцестоенето!

 Ставайте рано и гледайте изгрева на слънцето.

Празнувайте лятното слънцестоене, ставайте рано и се възхищавайте на изгрева

  • Лятното слънцестоене и нашето ежедневие

В деня на лятното слънцестоене ставате по -рано от обикновено, съветват експертите. Най -добре е да излезете веднага щом се събудите, за да гледате и да се насладите на изгрева. Със сигурност ще бъдете напомнени от великолепната и дълбоко впечатляваща гледка към циклите на природата, които всички ние често приемаме за даденост. Останете така известно време пред изгряващото слънце, мислейки за себе си и света. Когато слънцето е ниско в небето, можете да погледнете право в него. Напълнете очите си с тяхната светлина и тялото си с тяхната енергия.

 Поемете дълбоко въздух на чист сутрешен въздух и оставете ума си да се скита!

Празнувайте лятното слънцестоене. Вдишайте свежия сутрешен въздух и вижте изгряващото слънце

 Съберете цвят от бъз и го използвайте за приготвяне на сироп.

Съберете бъзови цветя Пригответе сироп Насладете се на напитката Празнувайте лятното слънцестоене

Традиционно бъзът отдавна се свързва с лятното слънцестоене. Приятно ароматният бъз всъщност цъфти в много части на света в средата до края на юни. В зависимост от езическата традиция, всеки може да създаде сърце с цвят на бъз и да го окачи у дома или над входната врата. Много хора предприемат по -практичен подход към тази задача и приготвят отличен на вкус сироп от бъзов цвят и след това му се наслаждават през цялото лято. Как можете сами да направите този сироп, можете да разберете по -подробно от прикаченото видео:

Като алтернатива можете да направите успокояващ еликсир с лайка. Сварете чай от лайка и добавете малко канела и джинджифил. Оставете чая да се охлади и сервирайте с лед, ако желаете. Какво друго ще добавите, за да направите чая от лайка още по -вълшебен, зависи от вас. Вариантите тук са наистина многобройни – от няколко капки водка или шнапс до уиски до златисто мляко.

Чаят от лайка освежава тялото и успокоява ума в същото време.

Пригответе чай от лайка напитка освежете тялото празнувайте лятно слънцестоене

  • Изразете своята благодарност, поканете гости и организирайте лятно слънцестоене

На този специален ден първо трябва да се поглезим по -задълбочено в живота си. Помислете какъв би бил животът на земята без слънцето. Изказвам най -дълбоките си благодарности за слънцето и пъстрия живот наоколо. Помислете за света и за себе си и се радвайте на всички добри неща, които вече са ви се случвали. Не забравяйте да се възхищавате на красивата природа и пъстрия живот около вас. Вземете няколко градински цветя и ги използвайте, за да украсите дома си.

 Украсете на закрито и на открито с красиви полски или градински цветя

Красиви полски и градински цветя

Едва след като сте украсили празнично къщата и градината си, можете да поканите гости на лятно слънцестоене. Но това не трябва да прилича на нормално лятно парти. Тя трябва да се захранва от вашата собствена енергия. Не предлагайте на приятелите си алкохол, пикантните напитки не отговарят на случая. Вместо това сервирайте горещ шоколад и билков чай. Зелен или бял чай, комбуча или мате също биха били подходящи напитки.

Има различни начини да отпразнувате началото на лятото.

Празнувайте началото на лятото, танцувайте лятното слънцестоене, бъдете щастливи на плажа

 Освободете душата от стари съмнения и страхове.

Лятното слънцестоене освободи душата от стари страхове и съмнения

Заключение: Лятното слънцестоене е годишната възможност за нас да се възползваме от естествената светлина. Може да ни помогне да се борим със стреса, съмненията и страховете и да се отървем от тях. Така че можем да се чувстваме по -свободни и след това да развиваме по -добре собствения си ум. Единственият начин да почетете слънцето е да попиете неговата светлина и енергия, да развеселите настроението и след това да пеете и танцувате. Това е страхотно време в годината да класифицирате чувствата си и да намерите вътрешното дете в нас. Затова нашият съвет е: никога не губете магията на всеки нов ден! И когато слънцето най -накрая залезе, продължете да танцувате и празнувайте светлината!

Редакционният екип на Freshideen ви пожелава точно това! Следвайте нашите съвети и живейте щастливо!

Танците позволяват на душата ви да виси!

Танцувайте сред природата, оставете душата ви да виси и празнувайте лятното слънцестоене

 Най -дългият ден в годината ………..

Лятно слънцестоене най -дългият ден най -късата нощ в годината

 Единственият ден със среднощното слънце в Полярния кръг

Лятно слънцестоене, само ден от полунощното слънце на Северния полярен кръг

 Изразявайте благодарност и се наслаждавайте на всичко красиво, което ви заобикаля.

Лятното слънцестоене изразява благодарност, радва се на всички хубави неща в живота

 Според старата езическа традиция тази вечер в страната се палят огньове. Вие играете и танцувате наоколо.

Древна езическа традиция за празнуване на лятно слънцестоене, запалване на огън, танци наоколо

 В уединение помислете за света и себе си.

Размишлявайте в уединение сред природата Получавайте радост Празнувайте лятното слънцестоене