Кухнята може да се превърне в любимата ви стая у дома, ако отговаря на всички ваши нужди. Тук играят роля различни аспекти, включително избраният кухненски дизайн, предпочитаният стил на обзавеждане, кухненското оборудване и т.н. В повечето случаи правилният кухненски дизайн зависи от наличното пространство. Например, ако имате ограничено пространство, практичният кухненски бокс би бил най -доброто решение за вас. Това е особено предпочитано от самотни хора или от малки семейства, които нямат голям апартамент. Какви са предимствата и недостатъците на такъв кухненски дизайн и защо той се превърна в истински универсален в кухненския дизайн, искаме да проучим по-долу. Също така сме подбрали страхотни примери за картини за многофункционални кухненски единици, които със сигурност ще ви вдъхновят за този кухненски дизайн. Затова се придържайте към него, защото винаги си струва да знаете плюсовете и минусите на еднократното готвене.

Практически проектиран кухненски модул е ​​идеален за малка стая.

Кухненският бокс на практика проектира най -доброто за малки помещения сива кухня задна стена от плочки висящи светлини без стенни единици отворен рафт

Кухненски дизайн стена до стена в бяло в ретро стил рафт с два прозореца

 Какво всъщност е многофункционален кухненски бокс?

Кухненският бокс несъмнено не е нищо ново в кухненския дизайн. Малко повече, той представлява класическата основна форма, от която по-късно се развиха L- и U-образните кухни. Характерното за кухненския модул е, че е подредено по една стена. От една страна, имате достатъчно място за работа и ходене там. От друга страна, кухненският модул се вписва идеално в отворено жилищно пространство, без да заема много място. Практичният дизайн от стена до стена по права линия също улеснява работата в кухнята и също така е достъпен за бюджета. Кухненският модул се счита за прост по дизайн и също така е лесен за сглобяване. Ето защо не е нужно да копаете твърде дълбоко в джоба си за това. Има сложни кухненски оформления, които разбира се струват повече пари.

 Колкото по -опростен е дизайнът на кухненския бокс, толкова по -стилен е той.

Кухненски бокс перфектен дизайн тъмни основни шкафове без стенни шкафове тухлена стена в естествени цветове висящи лампи

Прост дизайн на кухненски бокс без стенни елементи, интересна декорация върху дървена лента

Дизайнът на кухнята на стена не означава, че ви липсва нещо в оборудването. Дори в този дизайн на кухня с една стена има достатъчно място за всички необходими кухненски уреди, без които никой не иска да прави в наши дни. Например съдомиялната може да се помещава в основния шкаф до мивката, докато печката е малко по-далеч. Горните шкафове предлагат достатъчно място за съхранение на съдове, тенджери и прибори за готвене. Абсорбатор (линк – готова статия от 13.05) трябва да е над плота и все още има място за вградена микровълнова фурна и със сигурност нещо друго, когато ви е удобно. Що се отнася до кухненския дизайн, можете да вземете участие, защото има предварително проектирани кухненски модули и такива, които са проектирани точно според вашите желания. Единственият недостатък, който може да се види, е ограниченият плот. Но ръка на сърце! Наистина ли се нуждаете от повече работно пространство в кухнята??

Предполагаме, че рядко организирате големи партита у дома, нали?

Горните и долните шкафове предлагат достатъчно място за съхранение.

Стилен дизайн на кухненски бокс в сиво Горни и долни шкафове достатъчно място за съхранение

 Този светъл и много привлекателен кухненски бокс ви осигурява достатъчно работен плот, нали??

Кухненски бокс ярък, много атрактивен дизайн, достатъчно работен плот на разположение светло дърво

 На какво трябва да обърнете внимание, когато планирате и проектирате многофункционален кухненски блок?

Многофункционалният кухненски модул трябва да бъде проектиран по практичен начин, така че да ви дава много свобода при готвене и печене. Не е нужно да се чувствате ограничени или неудобно, когато извършвате някаква дейност там. Затова ви съветваме да имате предвид следните аспекти, когато планирате кухня с една стена.

– Доброто планиране е всичко!

Ако правилно измерите и вземете предвид размера на стаята, можете да използвате разумно всеки наличен квадратен сантиметър. Затова първо запишете как си представяте кухненския си бокс и след това започнете! Помислете кои електрически уреди са абсолютно необходими в кухнята и без други, които заемат само място, но се използват рядко! И не забравяйте, че можете да добавите към кухненския модул според вашите нужди и наличното пространство и да го превърнете в L-образна кухня.

 Уверете се, че имате правилното място за вградените кухненски уреди, когато планирате.

Базови единици за кухненски модули в пастелно зелено, вградена микровълнова печка, съдомиялна машина, светли стенни елементи, красив дизайн

Обикновено печката заема централното място в кухненския модул.

Кухненска печка централно положение аспиратор отгоре

 Умно решение: Вместо стенни шкафове можете да имате отворени рафтове.

Интелигентно решение за кухненски бокс вместо стенни единици имат отворени рафтове

 

 – Изчислете необходимата работна площ:

Изчислете и работната площ, която би била необходима в зависимост от вашите идеи и нужди. За да имате повече безплатен работен плот, не трябва да го претоварвате с неизползваеми кухненски прибори. Работната височина също е важна, за да можете да работите удобно в кухнята. Вероятно вече знаете, че можете да персонализирате работната височина на вашия кухненски модул.

Идеалната височина на работния плот е между 710 и 780 милиметра.

Кухненски бокс идеална височина на работния плот Стандартни 70 см изумрудено зелени основни шкафове светли стенни шкафове

 Тази височина може да варира за индивидуално проектирани кухненски единици.

Кухненски бокс индивидуално проектиран перфектен модерен дизайн минималистичен височината на плота може да варира

 

 – От какви материали е изработена кухненската част??

По принцип кухненски модул е ​​изработен от масивно дърво, ПДЧ или MDF панели. Има горни и долни шкафове, които могат да имат различни фронтове. Техният дизайн е тясно свързан със стила на обзавеждане на кухненския модул, с който ще се занимаваме в следващата точка. Тук просто искаме да споменем разнообразието от възможни материали за кухненските фасади. Те варират от здрави и лесни за грижа до устойчиви на надраскване и боядисани. Гланцовите кухненски фасади все още са много на мода. Но също така тези от стъкло настигат и определено ще бъдат търсени отново през следващите няколко години.

Матовите кухненски фронтове задават тона в кухненския дизайн.

Кухненски бокс индивидуално проектиран перфектен модерен дизайн минималистичен височината на плота може да варира

 Хубав пример за класически кухненски бокс.

Кухненски бокс класически дизайн дървени горни и долни шкафове на мивката на прозореца в светъл цвят

В какъв стил трябва да бъде вашият кухненски бокс??

Определете предварително кой стил на кухненски модул ще подхожда най -добре на вашия дом. Кухненските кухни могат да варират от класически до супер модерни. Всичко зависи от използваните материали, кухненски уреди, кухненски фасади и техните цветове. Например класически кухненски модули са изработени от дърво, пластмаса или смес от двата материала. Обикновено са направени в фини дървесни тонове. Едно модерен кухненски бокс  от друга страна, той има ярко оцветени, лъскави фронтове, които контрастират с останалата част от кухненския дизайн. Кухненските шкафове и вградените електрически уреди също имат шикозен дизайн и се характеризират с благороден вид. Повече информация за Тенденции в кухнята през 2021 г.  може да се намери и на нашия уебсайт.

 Модерният кухненски модул често разчита на цветови контрасти и страхотна декорация.

Кухненски бокс модерен дизайн цвят контрастира тъмносини основни шкафове от бял мрамор горни рафтове декоративни елементи

Кухненски бокс модерен дизайн със силен цветен контраст тъмносиньо оранжево райе стенни плочки дървени дъски

Кой казва, че белите кухни излизат от мода?

Кухненски бокс модерен кухненски дизайн изцяло в бяло супер шик черна кухня цветен контраст на задната стена

 Черно и бяло образуват вечен цветен дует.

Кухненски бокс черно и бяло в контраст класически цвят дуо черни основни модули бяла плоча рафтове за прозорци от светло дърво шикозен кухненски дизайн

Не на последно място, ние също искаме това Селски кухни  Посочете, че са проектирани от стена до стена. Естествените материали като дърво и камък доминират и дизайнът излъчва много топлина. Кухненските единици в стил селска къща се отличават с разнообразния си дизайн. Те могат да варират от селски до модерни и това ги прави особено популярни.

Е, кой кухненски бокс би се вписал безпроблемно във вашия дом??

Кухните в селски стил са много популярни.

Кухните в селски стил излъчват много топлина. Естественост, тъмнозелени горни и долни шкафове и бели плочки на Metro

 Как намирате този ретро кухненски модул изцяло в бяло?

Кухненски бокс в ретро стил изцяло в бели модерни висящи лампи на прозореца

Ретро стил кухненски бокс голяма мивка до прозореца бели долни и горни шкафове дървени врати

Кухненски бокс в ретро стил зелени кухненски шкафове модерна печка селски бегач шарени

Кухненски бокс прост дизайн стенни плочки в ретро стил лява тухлена стена дясна фурна мивка миялна машина

Отделете малко повече време, за да разгледате всички примери на картини в мир.

Кухненски бокс красив кухненски дизайн в кремаво зелено саксия свежа нотка

Кухненски бокс елегантен дизайн в сиви плочки стена дървени рафтове добро подреждане

Кухненски шкафове в ретро стил в прашно розова тухлена стена в бели килими в нюанси на розово

Кухненски бокс модерен дизайн между две стаи меки пастелни цветове зелени стайни растения на рафта

Кухненски бокс с тъмни основи с ретро шарени плочки с шарки

Кухненски бокс в ретро стил светлосини шкафове две малки детски табуретки зеленчуци на плота

Кухненски бокс с красив дизайн шкаф с витрина черни основи черни плотове работен плот сива мраморна кухня задна стена

Кухненски прост кухненски дизайн ярки пространствени базови шкафове в пастелно зелено

Кухненски бокс интересен кухненски дизайн светли и тъмни цветове буйни зелени растения големи подови плочки

Кухненски бокс в ретро стил шарени подови плочки в сини пастелни сини основни шкафове прозорец много светли цветни пръски цветни плодове

Кухненски бокс интересен дизайн златни акценти фитинги тапети вляво на рафта на стената

Кухненски бокс красив кухненски дизайн в изумрудено зелено аспиратор за печка два бели стенни шкафа дървен под