Дълги години белите кухни бяха безспорен фаворит и тотално доминиращ кухненски дизайн. Сега белият цвят вече не се търси в кухнята и се налага нова цветова тенденция: елегантен кухненски дизайн в тъмни цветове, който изглежда малко мрачен и мечтателен, е модерен. Дълбоките, наситени цветове и смелите, смислени шарки върху лъскави текстури в момента са много популярни. По -долу ще ви покажем 20 очарователни примера за модерен кухненски дизайн в тъмни цветове, които няма да ви оставят безразлични. В днешния пост той преминава от гарваново черно до среднощно синьо или дори изумрудено зелено обзавеждане. Всеки кухненски дизайн в тъмни цветове е уникален и ви кани да се задържите дълго време. Ако възнамерявате скоро да ремонтирате старата си кухня или можете да си позволите напълно нова, ще се радваме да ви помогнем с допълнителна информация и умни съвети как можете да създадете отличен и стилен кухненски дизайн в тъмни цветове.

 Дизайнът на кухнята в тъмни цветове се утвърждава чрез новата естетика на стаята.

Дизайн на кухня в тъмни цветове

  • Дизайнът на кухнята в тъмни цветове внася нова естетика в интериора

Тъмната цветова палитра е доста привлекателна и лесно привлича погледа. Нюанси като класическо черно, среднощно синьо и опушено сиво са напълно поразителни. Те имат експанзивен ефект в дизайна на кухнята и представляват прекрасен тъмен фон за креативен дизайн на стаи.

Тези изразителни цветове могат лесно да се комбинират с топли тонове, които в повечето случаи се въвеждат като визуални акценти в дизайна на кухнята в тъмни цветове. Следващите три снимки ясно показват как дървото освежава дизайна на тъмната кухня.

Черните кухненски основни модули и облицовката от кедрово дърво отгоре придават на тази кухня определено селски вид.

Кухненски дизайн в черни кухненски шкафове в тъмни цветове

Топлият тон на естественото дърво подправя тъмния дизайн на кухнята.

 Дизайн на кухня в тъмни цветове дървена библиотека

 Кухня в тъмен цвят, която илюстрира новата естетика в съвременния кухненски дизайн.

розово-сиво изплуване на кухнята

Как всъщност намирате дизайна на кухнята, показан на горната снимка, в тъмни цветове? Стаята е основно проектирана в черно, дори таванът е тъмно черен. Но това в никакъв случай не е потискащо, защото на някои места черният цвят е умело съчетан с опушено сиво. Черешката на тортата всъщност са откритите греди, които са направени в шоколадов кафяв дървесен тон и подправят целия кухненски дизайн. Задната стена на кухнята изглежда като ярка, дори сладка петна, където вграденото осветление извежда розово-сивата комбинация.

Интериорните дизайнери и дизайнерите на стаи преоткриха очарованието на черните метро плочки.

Кухненски дизайн в тъмни цветове черни метро плочки отворен рафт

В допълнение към опушено сиво и гарваново черно, среднощното синьо и изумрудено зелено сега са най -популярните нюанси в кухненския дизайн в тъмни цветове. Това е ясно твърдение, че собствениците на жилища искат нещо ново, атрактивно и стилно в четирите си стени. Изумрудено зелено има превъзходен визуален ефект и често се комбинира с гълъбово сиво. И двата цвята допълват облика на модерна кухня, като са в опозиция от двете страни. По този начин визуалната изразителност на двата цвята си идва на мястото. Въпрос на вкус е кой цветен тон предпочитате да доминира в кухнята ви. Но изборът на определен модерен цвят говори ясно за предпочитанията и вкусовете на хората, които са проектирали това пространство и които искат да прекарват много време там със семейството и приятелите си. Ето защо говорим за нова естетика в кухненския дизайн в тъмни цветове. Изглежда толкова мрачно и мечтателно едновременно, нали?

Смарагдово зеленото също е много модерно в кухненския дизайн в момента.

 Кухненски шкафове мрамор красив дизайн

Антрацитовото сиво на кухненските шкафове се съчетава перфектно със светлосивия мрамор на кухненския остров.

Кухненски дизайн в тъмни цветове кухненски шкафове от антрацитово сиво светло сив мраморен кухненски остров

Класическото цветно дуо черно и бяло прави този кухненски дизайн да изглежда много модерен.

Кухненски дизайн в тъмни цветове черно и бяло класически цвят дует модерен външен вид

  • Други типични характеристики в кухненския дизайн в тъмни цветове

 

Съвременният кухненски дизайн в тъмни цветове също има нови функции, които не само се открояват, но и правят голямо впечатление. Празнувайте от една страна отворени рафтове определено нейното завръщане в модерен кухненски дизайн в тъмни цветове. Например в току -що показаната изумруденозелена кухня има само един отворен рафт, на който са разположени красиви картини и портрети до вази с бели цветя. Това придава на целия кухненски дизайн личен щрих. На следващата снимка отново можете да видите отворени рафтове, този път в Индустриален стил.  Те носят леко усещане за ефирност и служат като баланс в тъмната атмосфера. Върху него има кухненски прибори и готварски книги и те изглеждат добре в тази комбинация.

Отворените рафтове в индустриален стил подправят тъмния кухненски дизайн.

Кухненски дизайн в тъмни цветове отворени рафтове в индустриален стил за кухненски прибори и готварски книги

В съвременния дизайн на кухнята са в тъмни цветове лъскави повърхности да се срещат все по -често. В повечето случаи те са направени от мрамор, който се отличава с контрастното си зърно. Мраморът е, наред с други неща, най -широко използваният естествен материал за модерни кухненски острови и кухненски пръски. И в двата случая придава на цялата кухня изискан стил и позволява на цялата стая да блести. Следващият пример е добър пример за това.

Сивият мрамор с поразително зърно и елегантни златни акценти правят дизайна на кухнята да блести в тъмни цветове.

Кухненски дизайн в тъмни цветове сив мрамор красива зърнеста широка вложка

Това не е новина в дизайна, но се чувстваме длъжни да поемем огромната роля на Ефекти на гланц Да подчертая. В повечето случаи те са поставени в мед, месинг или злато и извеждат всеки модерен кухненски дизайн на по -високо стилистично ниво. Можете да видите многобройни такива примери в нашата галерия с изображения. Месинг или мед блестят в златен блясък на столове, рафтове и висящи лампи. Но съвременните кухненски уреди също дават своя принос в това отношение и заслепяват очите със сребърния си блясък.

 Лъскавите повърхности на съвременните кухненски уреди правят тази кухня да изглежда по -просторна и луксозна.

модерни кухненски уреди

Не на последно място, в съвременния кухненски дизайн в тъмни цветове също е правилният осветление решаващо за елегантния и стилен външен вид. В тъмна среда се нуждаете от много естествена светлина на първо място. Вратите от пода до тавана и широките прозорци го пропускат в кухнята, което го прави особено уютен. В допълнение, съвременното осветление е по -скоро норма, отколкото изключение тук. Модерни висящи лампи осветяват например кухненския остров. В допълнение, вградените прожектори и насоченото осветление се фокусират върху определени елементи в дизайна на кухнята и ги правят по-привлекателни.

Елегантен кухненски остров от орехово дърво привлича вниманието на всички в тъмната кухня.

Кухненски дизайн в тъмни цветове елегантен кухненски остров

Сега отделете още няколко минути и разгледайте нашата галерия с изображения. Може би ще намерите любимия си модерен кухненски дизайн в тъмни цветове сред впечатляващите примери.

 Оставете много естествена светлина да се влива в кухненския дизайн в тъмни цветове.

Дизайн на кухня в тъмни цветове модерен дизайн на стаята с много естествена светлина

 Ако не харесвате черното, тогава поне изберете тъмно кухненско покритие и го комбинирайте с класическо бяло.

Кухненски дизайн в тъмни цветове класически бял само черен кухненски задна стена

Позволете си да привлечете страхотно око в изгорял теракотов цвят в тъмна кухня и създайте драматичен вид.

Дизайнът на кухнята в тъмни цветове изгорял теракотов цвят страхотен привличащ погледите драматичен вид

 Финото осветление е от особено значение за цялостния външен вид на стаята.

Кухненски дизайн в тъмни цветове, фини осветителни висящи лампи

Кухненски дизайн в тъмни цветове кухненски остров мраморна плоча бели метро плочки

Кухненски остров от сив мрамор висящи светлини

модерен кухненски дизайн в тъмни цветове отворени греди селски докосване висящи лампи