Това е много специално събитие за всички участници, когато новороденото дете направи първата си свята крачка. Това е страхотен ден за кръстещия се, неговите родители, кумове, както и за приятели и семейство. Християнското кръщение е важна част от светите тайнства и отбелязва ангажимента към християнската вяра и приемането на лицето, което трябва да бъде кръстено в църквата.

Разбира се, родителите трябва да планират добре този ден, така че той да бъде пълен успех. Гостите пък мислят за подходящи Подаръци за кръщене. Следващата статия показва какво трябва да се има предвид при организирането на наистина хубава церемония по кръщението.

церемония по кръщението църковна рокля за кръщене

Церемонията по кръщението на църквата

Първото важно решение се отнася до църквата, в която ще се извърши кръщението. Например, родителите могат да изберат църквата по местоживеене по много традиционен начин. По този начин новороденото дете може да бъде кръстено и от същия пастор, който се е оженил за родителите. Повечето хора намират това за красив символ и по този начин могат да поддържат дълга семейна традиция.

Пасторът благославя детето по време на кръщението, като потапя или полива детето с вода. С думите: "в името на бащата, сина и светия дух" междувременно детето се кръщава.

църковен воден ритуал за кръщене

Освен това се извършват и други традиционни ритуали, като помазване с христово масло или запалване на свещта за кръщене. Бялата рокля, която носи кръстеният, символизира приятелството на Бог.

церемония по кръщението църква рокля за кръщене свещ за кръщение

Кумовете също играят важна роля при кръщението. Вие носите човека, който трябва да бъде кръстен, на церемонията и по този начин сключвате връзка с него за цял живот. При религиозното възпитание на спонсорираното дете те имат подкрепящ ефект и винаги са на страната на човека, който трябва да се кръсти.

церемония по кръщението църква новородено дете

Организационната област

Има много формалности, свързани с кръщението. За регистрация са необходими следните документи:

  • Акт за раждане и удостоверение за регистрация на лицето, което ще се кръсти
  • Кръщение за кръстници и родители
  • Евентуално свидетелство за църковен брак и свидетелство за граждански брак на родителите

За да се избегне излишен стрес в деня на кръщенето, би било препоръчително да се получат всички тези документи навреме. Трябва да направите и други важни неща предварително, за да сте перфектно подготвени.

Сега, когато имате фиксирана дата за вашето кръщение в църквата, е време да изпратите поканите до гостите. Когато всички обещания бъдат събрани, лесно можете да намерите правилното място, където се извършва церемонията по кръщението след църквата. Радостните тържества ще продължат в мир със семейството и приятелите.

Украса за маса за ресторант за кръщене

Индивидуалната бележка на кръщението

За кръщенето в църквата са необходими не само ходатайства и техните читатели, но и рокля за кръщене в бяло и свещ за кръщене. По този начин на красивата и класическа церемония може да се придаде индивидуална атмосфера. Правилните песни, които да се пеят заедно, също трябва да бъдат избрани предварително. Детайлите на церемонията обикновено се изясняват в личен разговор с пастора.

Фотографът също играе важна роля. За да няма хаос, който може да се избегне по време на кръщенето, трябва да се наеме професионален фотограф, който да улови перфектно този специален ден за в бъдеще.

церемония по кръщението в църквата

След кръщението в църквата се преминава към спокойната част от деня, която се прекарва на хранене с приятели и семейство. Стаите трябва да бъдат съответно декорирани. Торта за кръщене също е чудесна идея.

 красива украса за маса кръщене

ритуал за кръщение на църквата тайфеер