Добрият дизайн на стената често се подценява. Стената е най -голямата площ на помещението и има важно влияние върху нейния ефект. Стаята прави хармонично впечатление само ако наистина се вписва. Но специални акценти са възможни и с цветове, тапети или текстурирана повърхност. Творческите дизайни на стени също се използват все по -често. По този начин стаите могат да бъдат визуално надстроени и да направят изцяло ново впечатление само чрез смяна на стената. Ето няколко начина да разкрасите собствените си четири стени.

Намерете правилния дизайн на стената

Какво да търсите в цветовете

По принцип, когато става въпрос за боя за стени, тъмните тонове трябва да се използват само в дози. Максимум една стена в стаята трябва да има интензивен цвят. Ако нарисувате всички стени по този начин, това бързо изглежда мрачно и ограничаващо. Сива или дори черна стена е особено ефективна, когато пред нея има мебели от дърво или бели картини и снимки. Ако искате да са светли тонове, не винаги трябва да използвате чисто бяло. По -малко лесно е да се уморите от кремави или пясъчни цветове и в края на краищата не искате да създадете чиста стая. В допълнение, белите стени са изключително податливи на замърсяване, което след това може ясно да се види. Ако искате да направите стената по -цветна, тогава трябва да я оцветите Цветове които не са толкова интензивни и които просто се адаптират към интериора. Меко синьо или меко червено се открояват по -малко ясно.

Намерете правилния дизайн на стената 2 Намерете правилния дизайн на стената 7

Дизайн на стени с тапети: това са тенденциите

Ако не искате да рисувате и все пак искате да създадете креативен дизайн на стената, тапетите могат да бъдат полезни. С него могат да се създават различни визии, от елегантни и скъпи до тропическо усещане, всичко е възможно. Тапети с мотиви или дизайн също в момента са на мода. Под https://www.it-stone.de/ Ще откриете и голям избор от тапети от пясъчник, които придават на стаите изключително изискан щрих и които благодарение на необичайния усет и автентичния вид на камък идват сами, сякаш са израснали естествено. Благодарение на специалната 3-D структура, гъвкавият пясъчник изглежда измамно реален и се чувства като пълен камък. Особено ако работите с привличащи вниманието тапети, трябва също така да сте наясно, че бързо можете да се уморите от това. Следователно те не трябва да се използват непременно навсякъде в къщата.

Намерете правилния дизайн на стената 3

Адаптирайте тапета към стаята

Декоративните тапети трябва да бъдат прикрепени към централната стена в стаята и да привличат погледа, но в същото време да извадят на показ и обзавеждането. Дори една ивица тапет може да бъде красива за окото в тесни или затворени пространства. Големите стаи по -скоро трябва да бъдат обзаведени с монохромни или само малки тапети с шарки. Тапетите с шарки винаги трябва да се избират внимателно и да се адаптират към функцията на стаята. В широка всекидневна, например, вертикални ивици или ромби добавят определена елегантност. Цветните тапети трябва да съответстват на интериорния дизайн и се използват главно в спални или дневни. Разбира се, тапетите могат да бъдат прикрепени и в банята и кухнята, но те трябва да са устойчиви на влага. По -специално, буйните модели тапети визуално не увеличават стаята. Естествената оптика като тапетите от пясъчник осигурява преди всичко добри контрасти и е много разнообразна.

Намерете правилния дизайн на стената 5

Творчески техники

Ако дизайнът на стената трябва да бъде много необичаен, тогава могат да се използват определени техники за боядисване, шпатула или мазилка. Това не само гарантира специален външен вид, но и усещане. Можете също така да покриете стената с глазури или восък, но за това трябва да използвате професионалисти, тъй като тези техники не са толкова лесни. Техниката на мрамориране също е много популярна, което означава венецианско запълване и изглаждане на стените. Непрозрачната варова боя се рафинира с мраморна мазилка. След това фината варова мазилка може да се използва за създаване на допълнителни кадифени, пясъчни или матови текстури. Без значение как го правите, в крайна сметка дизайнът на стената може да бъде специален привличащ погледа, но трябва да бъде адаптиран към размера на стаята и интериора.

Намерете правилния дизайн на стената 4