Ако в момента обзавеждате новия си дом или искате да промените нещо в стария интериор, тогава можете да се огледате за окото. Елегантният начин да добавите финалните щрихи към една стая е да закачите висяща лампа там. По -долу показваме селекция от необичайни висулки, които се характеризират с креативния си дизайн. Повечето от тях са наистина уникални парчета, които подправят интериора. Те също могат да се използват по различни начини и да се вписват във всеки стил на интериорен дизайн. Има подходящи модели за всяка стая във вашия дом. Те се вписват безпроблемно във всяка стайна атмосфера и придават на атмосферата повече чар и комфорт.В допълнение, модерните висулки могат да бъдат изработени от различни материали. Разбира се, те имат някои допълнителни функции, така че можете да ги регулирате до желаната височина или да регулирате интензивността на светлината с димера за докосване. Ако сме предизвикали вашия интерес, прочетете, за да научите повече за модерните висящи лампи.

Съвременните висящи светлини впечатляват с уникалния си дизайн.

Модерни висящи светлини необичайна форма уникален дизайн черен като решетка

Съвременните висящи светлини могат да се използват по различни начини

Много хора са на мнение, че съвременните висулки са шикозен аксесоар за дома, който трябва да виси над масата за хранене или за кафе. За съжаление това вече не е актуално, защото можете да постигнете много повече в интериора с шикозни висулки. Например, можете да окачите такава лампа в ъгъла на стаята, за да привлечете вниманието към тази част от стаята или към определен предмет или мебел там.

Съвременните висящи светлини могат лесно да се комбинират с друго осветление. Защо не използвате красива настолна лампа или подова лампа, която да съответства на висящата лампа? Тези осветителни средства могат също да бъдат сдвоени с петна или LED светлини. Те не само обслужват цялата концепция за осветление в стаята, но също така могат визуално да подчертаят определена част от нея. По този начин те допринасят за успешното и стилно разделяне на стаите. Освен това те не принадлежат само в хола или трапезарията. Висящите светлини също са много търсени в спалнята, коридора и домашния офис.

Шикозните и донякъде необичайни висулки са задължителни в съвременния интериор.

Висящите светлини големи светлини над масичката за кафе трябва да имат в съвременния интериор, полусферична форма

 Обикновено те висят над масата за хранене или кухненския остров и завършват дизайна на стаята.

Висящи светлини с форма на топка над масата за хранене или кухненския остров допълват дизайна на стаята

Окачени светлини в необичаен дизайн за всеки стил на обзавеждане

Искаме да разчупим още едно клише относно съвременните висулки и окачени светлини. Много хора смятат, че те се вписват само в съвременен дизайн на стаята. Това обаче не е вярно! Съвременните висулки са перфектно проектирани в своя дизайн, така че да могат да пасват на интериора, дори и във винтидж стил. Има модели, които изглеждат скандинавски със своя семпъл дизайн и ясни форми. Други се вписват отлично в толкова популярния индустриален стил. Можете дори да намерите подходящи висулки и висулки за обстановка в стил селска къща. Между другото, има и флорални да оформя  също много модерен. Почти всичко е позволено в наши дни, така че не можете да сбъркате с леко луксозен модел. Точно обратното. Можете просто да направите интериора си по-интересен и уютен!

Можете да намерите подходящи висулки за всяка стая.

Стъклени висящи лампи до дивана в хола придават чар и уют

 

Разнообразието от материали, използвани при производството на елегантни висулки  

Не трябва да мислите, че съвременните висулки са направени само от стъкло. Разбира се, стъклото е най -широко използваният материал при тяхното производство. Той има предимството да бъде обработен в различни необичайни форми и в страхотни цветове. Въпреки това, дърво, плат, бетон, метал и по -рядко други материали също могат да се използват при производството на съвременни висулки. Тенденцията несъмнено са пуристични модели, които се характеризират с ясни линии и ясни форми. По -горе изброените материали позволяват такива дизайни.

 Стъклото остава най -широко използваният материал при производството на висулки и висулки.

Висящи светлини Стъклото е най-широко използвания материал при производството на висящи светлини

Висящи светлини три прости стола с жълт фон стол

Съществуват обаче и необичайни модели, изработени от метални конструкции.

Окачени лампи вместо екрани, необичайни метални конструкции, футуристичен дизайн

Окачени лампи необичайна метална конструкция красив дизайн в бронз

Какво друго трябва да имате предвид, когато купувате модерни висулки?

Нашият съвет е да използвате модели с регулируема височина. Те са снабдени с практично издърпване на кабела и така можете да регулирате височината на висящата светлина по желание. С тази функция всъщност можете гъвкаво да регулирате падането на светлината, т.е., ако е необходимо, поставете висящата лампа по -ниско от обичайните 80 до 100 см над масата, например. Освен това можете да го използвате, за да подчертаете мебел или дори по -малък обект в стаята, като го осветите по -добре.

 Всичко, което харесвате, е позволено при проектирането и монтажа на модерни висулки.

Висящи светлини 7 висулки, изработени от цветно стъкло, красив дизайн

Красотата се крие в простотата.

Висулки с прост дизайн се съчетават добре с други декоративни елементи в стаята

 

Техническите иновации също играят важна роля в съвременните висулки. Например, повечето модели в днешно време са оборудвани с сензор за докосване. Това регулира яркостта, от сияйна до уютна до тъмна. Светлият цвят в стаята варира съответно от топло бяло до универсално бяло до бяло на дневна светлина. Освен това можете да управлявате дистанционно висящите светлини и да въведете желаната интензивност на светлината. Накратко, внимавайте за функцията за осветление на интелигентния дом и се възползвайте от опциите за включване и изключване на висящата ви светлина чрез вашия смартфон и за регулиране на яркостта.

Не бива да се подценява и цветовата гама на висулката и висящите лампи.

Висящи светлини две висулки с метална конструкция в синьо и лилаво

Допълнителен съвет: Избягвайте евентуално затрупване на кабели, тъй като това наистина изнервя. Когато инсталирате всяка висяща лампа, уверете се, че всички кабели остават скрити.

Позволете си да бъдете допълнително вдъхновени от нашите примери за картини!

Висящи лампи с подплатен абажур в бял красив дизайн

Златен блясък и полусферични форми придават повече изобилие на стаята.

Висулки със златист блясък, полусферични форми придават повече изобилие на стаята

 С кристално стъкло можете да постигнете много необичаен дизайн на лампата.

Висящи лампи Таванна лампа от кристално стъкло с необичаен дизайн

Висулки, изработени от кристално стъкло под формата на медузи с необичаен дизайн

Окачени лампи с прост дизайн цилиндрична форма

Окачени лампи с добре закръглена форма интересен модерен дизайн

Окачени лампи с необичаен дизайн, полусферични форми, изработени от бетон

Висящи светлини необичаен дизайн в бяло въже за окачване

Висящи светлини като бяла хартия сгънат фантастичен дизайн красив външен вид

Висящи светлини с дебела крушка с едро въже прост дизайн