Коледната звезда е най -популярното зимно цвете и все още се нарича коледна звезда, адвентна звезда или звезда. Без значение как точно го наричате, коледната звезда несъмнено е специално явление в растителния свят. Това красиво зимно цъфтене впечатлява с наситени цветове и елегантни форми. Листата му в долната част са наситено зелени и над тях стърчат атрактивни червени прицветници. Коледната звезда радва очите и душата, особено по време на Адвент. Но ако се грижите правилно за вашата звезда, можете да запазите кървавочервените й листа за дълго време. В предишна статия вече ви дадохме важни съвети за грижа за това. Днес бихме искали да продължим темата. По -долу разглеждаме други аспекти на грижата за това красиво зимно растение и споделяме интересни факти за Коледната звезда. Тъй като сме на мнение, че това също може да ви заинтересува. Придържайте се към него и получете допълнителна информация за коледната звезда.

Червените прицветници на коледната звезда винаги привличат вниманието.

Коледна звезда червени прицветници много привличащи вниманието символ на Коледа

  • Защо коледната звезда има яркочервени листа??

Коледното дърво е южноамериканска екзотика. При естествени условия кървавочервените му прицветници привличат вниманието и привличат насекоми и пчели. Това ще улесни размножаването. В дивата природа привлекателното растение получава светлина за около 12 часа на ден.

Условията на осветление също са критична точка за отглежданите екземпляри. Ако коледната звезда е изложена на естествена или изкуствена светлина за повече от 12 часа, красивите й листа скоро ще отпаднат. Цветярите твърдят, че коледната звезда трябва да се оставя на тъмно всеки ден, за около 13 часа. Поради постоянната тъмнина в зелените листа се развива процес, при който прицветниците стават червени. От това трябва да се заключи, че растението също харесва тъмнината. Това е жизненоважно за коледната звезда и също решаващо за естествената му красота и кървавочервените прицветници.

Светещо червено и наситено зелено образуват класическата цветова комбинация за листата на коледната звезда.

Коледна звезда червени прицветници зелени листа под класическата цветова комбинация

  • Възможни са и други цветове на прицветниците

Всички знаем класическата комбинация от цветове на коледната звезда – дълбоко зелени листа отдолу и яркочервени листа отгоре. Тъй като растението се отглежда от средата на миналия век, има и други възможни цветови вариации. Например светлорозовите листа също са много популярни. Някои купувачи дори предпочитат екземпляри с жълтеникаво-оранжеви прицветници. Те изглеждат много деликатни в бял или кремав цвят, защото и двата цвята контрастират силно с буйните зелени листа на растението. Коледа с жълто-сьомгови или канелени оцветители може да се намери и в цветните магазини. Както можете да видите, има нещо, което да отговаря на всеки вкус и стил.

Коледната звезда с прицветници в деликатен цвят е също толкова красива, колкото класическата и става все по -популярна.

Двуцветни или петнисти звезди също бяха открити през последните години.

В цветните магазини можете да намерите двуцветна коледна звезда или с петнисти листа

  • Отровна ли е коледната звезда?

Това е въпросът, който вълнува всички собственици на домашни любимци. Кучетата, котките и птиците често са привлечени от атрактивните листа на коледната звезда. Те дори искат да хапят красивото растение. За съжаление листата на коледната звезда са отровни и могат да причинят повръщане, треперене и мускулни крампи при вашите домашни любимци. В много тежки случаи дори може да се появи диария и бъбречна недостатъчност. Такива реакции могат да възникнат и при малки деца, ако са изяли листата или стъблата на коледна звезда. След това най -малките трябва незабавно да бъдат отведени до спешния лекар. Добрата новина обаче е, че само дивата форма на коледната звезда, която расте в Мексико, е токсична. Култивираните стайни растения могат да бъдат описани като нетоксични. Бъдете предупредени обаче и дръжте малките си деца и домашните си любимци далеч от атрактивната коледна звезда.

 Тази коледна звезда с млечно-бели прицветници завладява с естествената си красота.

Коледната звезда млечно бели прицветници много естествена красота

Коледна звезда мляко бели прицветници много естествена красота

Но с прицветници в розово, това е истинско привличане на очите!

Коледните звездни прицветници в розово са истинско привличане на погледа

 Съперник с бледожълти прицветници!

Коледните звезди светложълти прицветници привличат вниманието на всички

 Пазете обаче малките си деца и домашните любимци далеч от това изобилие от зеленина!

Коледна звезда, нежни розови прицветници, но листата са леко отровни

Коледна звезда, нежни розови прицветници, но листата са леко отровни

Можете да се любувате на това море от цветове в цветните магазини, но само за кратко и веднъж годишно, по време на Адвент!

Коледна звезда много растения в различни цветове море от цветове в цветарския магазин за Коледа