За нас всяка отделна стая у дома е също толкова важна и не бива да се подценява. Ето защо обръщаме достатъчно внимание на коридора и неговия дизайн. Много хора обаче не споделят това мнение и смятат, че коридорът изобщо не е важен, той не допринася нищо за цялостния дизайн на вашите четири стени, вие прекарвате само кратко време там, поради което не е нужно да губите много време, пари и усилия при проектирането на коридори. Далеч от това, казваме, и искаме да аргументираме тази позиция в следващите редове. В тази статия ви показваме в текст и изображения типични грешки, които се допускат при проектирането на коридора и важни аспекти не се вземат предвид. След това има непрактичен коридор, където има повече бъркотия от обувки и якета, но ред и хармония липсват. Надяваме се, че в края на статията ще промените мнението си за това на пръв поглед незначително пространство.

Щом влезете в коридора, тук всички се чувстват като у дома си.

Коридор създава ред и хармония дървен под зелен завод

  • Грешка №1 при проектирането на коридора: това е просто проходна стая!

Със сигурност много хора виждат коридора като просто проходно помещение и не могат правилно да определят неговите функции. Това обаче води до груби грешки в дизайна на коридора. Ние сме на мнение, че коридорът е визитната картичка на целия апартамент, така че трябва да бъде проектиран като част от цялостната концепция за обзавеждане.

Обърнете внимание на всеки малък детайл, от пода до тавана, не забравяйте вратите и помислете основно за осветлението и декорацията в тази, в повечето случаи малка, стая. Ярък и добре проектиран коридор ще направи страхотно първо впечатление на вашите гости и може да говори много за вашия стил и вкус. Накратко, коридорът изразява вашата индивидуалност и точно поради тази причина трябва правилно да планирате и осъществите неговия дизайн.

Изберете ярки цветове за дизайна на коридора, които отразяват светлината и създават привлекателна входна зона!

Дизайн на коридор ярки цветове килим

  • Грешка # 2 в дизайна на коридора: мебели в малко пространство? Не благодаря!

Следващата типична грешка се отнася до използването на подходящи мебели в коридора. Някои собственици смятат, че коридорът им е твърде тесен, ограничен, има трудни ъгли, които са трудни за използване. Това може да е вярно, но не трябва да ви обезкуражава да търсите умни решения за проектиране на вашия коридор. Нашият съвет би бил: първо измерете коридора, независимо дали е малък или просторен, и съставете план как трябва да изглежда. Имате ли нужда от пейка там или нямате място за нея?

Просто проектирана пейка също се вписва в минималистичния коридор.

Проектирайте коридора - проста пейка, минималистичен дизайн на стаята, много бетоново сиво

 Вградената гардеробна ви предлага много място за съхранение в коридора.

Проектирайте коридора - вградена гардеробна много място за съхранение

Какво ще кажете за гардероб, където можете да закачите всичките си палта и якета и те ще изчезнат от погледа? Шкафът за обувки е задължителен във всеки коридор, така че не искаме да обясняваме допълнително неговата необходимост. Но трябва да осигурите място за чантите, чадърите и ключовете, така че коридорът да изглежда наистина добре проектиран и винаги да изглежда спретнат. Логичното заключение е: планирайте достатъчно място за съхранение и използвайте всеки ъгъл за това. Съгласен ли си?

 Опитайте се да направите коридора възможно най -прост, но привлекателен.

Проектирайте коридорите възможно най-просто, но привлекателни бели стени, обикновена пейка с декоративни възглавници

  • Грешка # 3: Осветлението и декорацията се подценяват при проектирането на коридори

Всеки, който подценява осветлението и декорацията в коридора или ги смята за тривиални, прави груба грешка. Въпреки че светлината, както и подходящата декорация са силни визуални елементи на дизайна и могат или да направят стаята уютна и привлекателна, или да я накарат да изглежда тъмна и отблъскваща. В тази връзка най -добре би било да имате достатъчно естествена светлина в коридора. Тя може да навлезе в стаята през прозорец или стъклена врата и да я направи по -ярка. Ако разчитате на пастелни нюанси в дизайна на стената, получавате наистина привлекателен коридор. С достатъчно светлина можете също да експериментирате с по -тъмни цветове на стените и да постигнете WOW ефект.

Визуална илюзия: белите стени правят тесния коридор да изглежда по -широк.

Дизайн на коридор бели стени визуална илюзия коридорът изглежда по -широк

Много дневна светлина и правилната декорация правят коридора много уютен

Коридорите правят много дневна светлина много удобна

Но ако нямате достатъчно или дори нямате дневна светлина в коридора, трябва да помислите за ефективно осветление на стаята. Стенните лампи и прожекторите са идеалното решение тук, защото не заемат никаква площ и осигуряват насочена светлина в коридора. Със сигурност ще намерите други опции за правилното осветление на коридора, но едно е абсолютно сигурно: Не трябва да напускате коридора на тъмно, това прави лошо впечатление и със сигурност няма да ви хареса след време.

Коридор в черно и без дневна светлина? Да, този дизайн на коридора е предназначен за смелите.

Дизайн на коридор черни стени осветление на стаята с червен акцент стенопис

 Използвайте насочено осветление в коридора и поставете определени обекти в светлината на прожекторите

Проектирайте коридори, насочено осветление и поставете определени обекти в светлината на прожекторите

Последният аспект на дизайна на коридора, който искаме да разгледаме днес, е декорацията. Няколко снимки от семейна ваканция или пикник на открито със сигурност ще ви вкарат в положително настроение всеки път, когато напуснете къщата сутрин. Но ако искате да покажете много от спомените си, тогава създайте фотостена, тя често ще ви дърпа под магията си и ще събужда дълбоки чувства у вас. Въпреки че в повечето случаи коридорът е малко пространство, той предлага многобройни възможности по отношение на декорацията си. Ако имате достатъчно място, зелените стайни растения ще са точно там и ще разпространят свеж усет в атмосферата. Не забравяйте обаче да ги изберете правилно, тъй като там може да няма достатъчно дневна светлина. За щастие можете да изберете онези лесни за грижа стайни растения, които никога няма да умрат и ще се справят с малко светлина. Зеленото например винаги е добре дошло в коридора.

 Проектирането на фотостена в коридора винаги е чудесна идея!

Дизайн коридор създаде фото стена страхотна идея

Надяваме се, че нашите съвети и трикове ще ви помогнат да проектирате уютен и привлекателен коридор и да избегнете типични грешки. Редакционният екип на Freshideen ви пожелава това!

Колко важно е за вас осветлението в коридора?

Дизайн на коридора - интересна идея за осветление на стаята

 Дневна светлина или изкуствено осветление? Ти решаваш!

Дизайн на коридор тясно тесно пространство дневна светлина изкуствено осветление

Коридорът се вписва идеално в цялостната концепция за обзавеждане на апартамента.

Коридорът създава тясно пространство като част от цялостната концепция за обзавеждане на апартамента

 Бялото прави тесния коридор да изглежда по -широк.

Дизайн на коридора Дизайн на бели стени в бели сиви черни акценти

Дизайн на коридор бял дизайн в бели сиви черни акценти

Два примера за дизайн на коридора в тъмни цветове

Дизайн на коридор в тъмни цветове, търсещ WOW ефект

 Проектирайте коридора, търсейки WOW ефект

Можете да експериментирате с геометрични форми в коридора

Проектирайте коридора и експериментирайте с геометрични форми

Проектирайте коридора с геометрични форми

Дизайн на коридор с идеи за геометрични фигури