Как да проектирате малка спалня с наклонени тавани?

Проектирането на спалнята е деликатна, но много приятна тема, защото тук се намира вашата частна зона, където само вие и няколко избрани можете да имате достъп. Кой не мечтае за огромна спалня с легло с балдахин, гардероб и всички гарнитури? Или съблекалнята би била още по-добра? След това съблекалня … защото вашата стая е вашата стая!

Нека се върнем бавно към реалността и да разгледаме набързо: Малък апартамент, висок наем и всичко това в стара сграда. Наели сте красив, нов апартамент под покрива и ви предстои да измислите изцяло ново обзавеждане в спалнята или да го проектирате. От седмица размишлявате какви шкафове биха могли да вървят с тези наклонени стени, камо ли да намерите шкафове за наклонените тавани. Искате ли тази малка стая да бъде вашата спалня? Но да!

Проектирането на малка спалня може да бъде наистина полезно 

Проектирайте малка спалня7

Без страх! Отново трябва да работим тук в редакцията и днес просто искаме да се занимаваме с темата как да проектираме малка спалня. Обичаме предизвикателствата и винаги можем да помогнем с креативни решения. Днес също имаме доброто намерение да предадем възможности и идеи и много се надяваме, че нашите читатели ще продължат да бъдат доволни от нашия принос.

Да предположим, че наистина стоите пред празната стая, която току -що беше боядисана в бяло. Единствените други неща, които виждате в стаята, са прозорците, наклонените тавани, а също и добрият паркет, с който е поставен подът. Проектирането на наклонената стая е малко трудно, ако не виждате по -голямата картина. Но ако търсите предизвикателство, имате работа с едно от най -големите в областта на интериорния дизайн.

Проектирайте малка спалня7

Едно нещо трябваше да ви стане ясно – в тази стая едва ли ще можете да влезете в гигантския гардероб на баба, изработен от масивно дърво. Тази спалня изисква мебели, създадени за нейните маси. И какво искаме или трябва да започнем??

Водещ принцип при проектирането на малки помещения е оптималното използване на пространството. Тук е важно да се възприемат по -сериозно вертикалните пространства, а също и малките ниши зад вратите.

При правилното планиране наклонените тавани могат да бъдат особено очарователни 

проектирайте малка спалня

Помислете за вградени гардероби с плъзгащи се врати, легла с място за съхранение и индивидуално проектирани рафтове за вашите книги или DVD дискове! Огледалните повърхности и светещите обекти биха могли оптично да увеличат стаята, ако са насочени правилно.

Със сигурност имате малко място зад вратата, където може да се създаде перфектната библиотека. Дори ако това е само 25 или 30 см дължина, можете да компенсирате използването на рафта в дълбочината и височината на помещението. Всеки път, когато затворите вратата на спалнята си и се огледате, ще забележите умело проектиран ъгъл зад вратата, който е просто готин.

След това помислете как точно искате да бъде вашият гардероб. За това имате нужда от най -дълбоката точка в стаята. Също така е предимство, ако в близост няма прозорец и също няма склонове. Бих искал да препоръчам гардероб с плъзгащи се врати, чиито фронтове са огледални. Както казах, това създава илюзията за по -голяма стая и предлага шкаф и огледало в едно. Можете също да използвате пространството над шкафа до тавана за съхранение. Куфарите, движещите се кутии или дори повече отделения за шапки, аксесоари или коледна украса могат да бъдат подредени там и съхранени разумно.

Проектирайте малка спалня3

Леглото в спалнята може и трябва да заема най -важното място, в зависимост от това какво позволява пространството. Ако е възможно, поставете го в средата с хубавата опция да можете да гледате през прозореца от леглото. При успешно позициониране можете да наблюдавате изгрева на сутринта, без да се налага да ставате. Това би било наистина хубаво! Но нека се придържаме към обзавеждането на стаите!

Точно както при гардероба, не можете да си позволите много голямо легло с декорации или обемисти елементи. Леглата, които имат допълнително място за съхранение, са най -добрите. Незабележимите чекмеджета под леглото са истински чудо-оръжия за решаване на проблема с липсата на място. Странно, отдавна не сте виждали нищо от тези на мебелните пазари, но в интернет дори можете да откриете много повече от просто легла и дори да намерите подходящо решение за вашия наклонен покрив (и) заедно с интериора дизайнери.

Огледалните повърхности визуално увеличават стаята 

Проектирайте малка спалня5

Всичко останало, от което се нуждаете или трябва да помислите за спалнята си, може да бъде поръчано тук. Добра новина за ловците на изгодни цени: с редовно намалени стоки можете да си купите наистина добри артикули на ниски цени. На уебсайта ще намерите лампи, нощни шкафове, решетъчни рамки, матраци, решетъчни рамки и дори луксозни пружинни легла.

Може да се каже, че малката спалня вече е доста пълна с леглото и гардероба, но изчакайте и вижте, защото още не сме приключили.

Мисълта за мебели, спестяващи място, не беше грешна и сега трябва да помислите за придобиване на светлина. Най-добрата дневна светлина трябва да пада върху гардероба с огледалото отпред. Потърсете предмети, които ще отразяват светлината и по този начин ще направят стаята по -светла. Няколко малки източника на светлина, разпределени в стаята, осветяват различни малки зони, което означава, че стаята може да се възприеме отново като малко по -просторна. Би било добре, ако винаги можете да закрепите светлините на различни места. Гъвкавите LED светлини са идеални тук.

Дизайнът на стаята може да бъде успешен и чрез цветови контрасти

дизайн малка спалня 5

Непрякото осветление създава много по-приятна атмосфера в спалнята 

Топлата и мека светлина на матова нощна лампа изпълва спалнята ви с приветлива атмосфера. Вместо висяща лампа, можете да вземете пералня за стая. Това струва малко повече, но интензитетът на светлината е регулируем и получавате голям избор от светлинни настроения.

Спестяващи пространство решения от професионалистите в тази област

Проектирайте малка спалня2

Малката спалня по никакъв начин не означава, че трябва да се откажете от лукса 

Проектирайте малка спалня6

Мястото за съхранение под леглото спестява място и печели повече място 

Проектирайте малка спалня3

Позволете си да мечтаете и да сбъднете мечтата!

Проектирайте малка спалня9