През лятото времето в Германия е хубаво и топло, така че дори и най -удобният дом изглежда прекалено стегнат за нас. Всички предпочитаме да останем навън на чист въздух. Особено след дългия период на заключване, градината се оказва предпочитаното място на открито. Там ще намерите желаното спокойствие, близост с природата и великолепни цветя. И ако имате зелен палец, на разположение са многобройни опции, за да направите вашата външна зона красива, привлекателна и романтична. И какво може да внесе по -чиста романтика в градината от прекрасните градински цветя? Наистина има романтични цветя за градината и балкона, които ни изненадват със своите форми, цветове и аромати при всяка гледка. С това всеки хоби градинар би могъл да създаде мечтана атмосфера навън и да превърне собствената си градина в популярно място за наслада и забавление. Бихме искали да ви разкрием след малко кои са най -романтичните цветя за градината и балкона.

Романтичните цветя придават повече цвят на градината.

романтични цветя красиви цветни цветя страхотен привличащ погледа отвън

Миришат прекрасно и създават добро настроение.

романтичните цветя от розови божури в градината създават добро настроение

Романтичните цветя носят със себе си нещо идилично

Искате ли да направите градината си идилично място, където да намерите най -добрия релакс? След това изберете романтични цветя, които можете да отглеждате в градинското легло, но и в саксии или вани на балкона или терасата. По -долу ще намерите нашите 5 абсолютни фаворита сред най -романтичните градински цветя. Щастливи сме също да дадем кратки съвети за поддръжка за него. Но в този момент бихме искали да оправдаем избора си на цветя. Защо считаме романтичните цветя за абсолютно задължителни в градината? Отговорът на това е прост: първо, тези цветя се открояват поради необичайните си, почти въображаеми цъфтежи. Това са истински творения на природата и могат да предизвикат само възхищение у всеки зрител.

Едва ли има нещо по -романтично от цветни градински цветя с деликатен аромат?

романтични цветя деликатни сини цветя много зелено в бялата саксия на терасата средиземноморски привкус

 Романтичните цветя излъчват омагьосващи аромати в градината.

романтични цветя красивите розови рози в градината имат омагьосващ аромат

 

Второ, романтичните цветя винаги ни изненадват с цветовете си. Те варират от снежнобяло до розово и различни нюанси на червено до лилаво и синьо. Всеки път, когато видим или погледнем тези красиви градински цветя, те предизвикват много радост у нас. Без съмнение те създават добро настроение и улесняват ежедневието ни. Да, в градината можете да облекчите стреса на ежедневието и да се насладите на истинска релаксация. С романтични цветя можете да превърнете външното си пространство в идилично място, където да се обгърнете с красиви цветове и великолепни цветове. И когато усетите прекрасния аромат на вашите градински растения, вашата идилия отвън е абсолютно пълна! Ароматите на цветята омагьосват сетивата ни, можете да се насладите на красотата на природата и просто да оставите ума си да се скита!

Може ли да има нещо по -романтично от красиво ухаещите рози?

романтични цветя розови катерещи рози на оградата красива гледка много аромат в градината

Ето нашите 5 любими сред най -романтичните цветя за градината и балкона

 1) Розите са вечният символ на любовта

Розите се считат за най -романтичните цветя от древни времена. В древна Гърция розата дори е наричана „кралицата на всички цветя“. Точно както в миналото, розите очароват малки и големи със своята естествена елегантност и деликатен аромат. Розата винаги е била смятана за вечен символ на любовта и често се подарява на близки по различни поводи. Цветната символика на розите също е интересна, защото в тях са закодирани някои тайни. Освен това има толкова много различни видове рози, които могат да бъдат малко объркващи. Rosa damascena например е един от най -старите сортове рози, Световноизвестното розово масло все още се извлича от листата на тях днес. Английските рози са най -красивите, според мнението на експертите. Те се предлагат като храсти или катерещи растения и са популярни като романтични цветя в градината или в саксии на балкона. Всяка декорация на стаята с рози също е уникална!

 Без съмнение розите излъчват много романтика.

романтични цветя бели и розови нарязани рози излъчват много романтика

 Те са популярни романтични цветя за закрито и на открито.

романтични цветя красиви рози с различни цветове червени розови жълти бели нарязани рози

 

На нашия уебсайт ще намерите многобройни статии за кралицата на цветята и нейните грижи. Можете също така да разберете от нас кога трябва да отглеждате, поливате, наторявате и режете розите. В прикаченото видео обаче накратко са представени най -важните съвети за грижа за великолепни рози.

2) Хортензиите очароват със своите великолепни цветя

 

В допълнение към розите, красивите хортензии са и типични романтични цветя за градината и балкона. Това лято те определено са в центъра на вниманието ни. Със своите сферични цветя в бяло, розово, лилаво или синьо, тези цветя добавят приятен акцент в градината. Но знаете ли, че цветът на хортензиите зависи от рН на градинската почва? Да, хортензиите процъфтяват във влажна почва с рН между 5 и 6. Но ако имате кисела почва с рН под 5, вашите хортензии ще станат сини. Грешките в грижите за тези романтични цветя могат да попречат на хортензиите да цъфтят изобщо. Разберете как да накарате вашите хортензии да цъфтят отново тук !

 Тук можете да се насладите на истинско море от цветя с пъстри хортензии.

романтични цветя много хортензии в саксии истинско море от цветя в различни цветове

 Сините хортензии са истинско привличане на окото в откритата зона.

романтични цветя сини хортензии привличащи погледа в градината привличат вниманието на всички

 Те също изглеждат добре във вазата.

романтични цветя хортензии във вазата като декорация за маса

3) анемона

 

Анемоната на короната (Anemone coronaria) е много популярна сред нас и също е един от списъка ни с най -романтичните цветя за градината и балкона. Това всъщност е луковично растение, което цъфти навън от средата на април до края на юни. Има и други разновидности на анемони, които украсяват градината с нежните си цветя до късна есен. Техните ярки нюанси (червено, бяло, розово, лилаво и синьо) привличат пчели и други насекоми през цялото лято. Тези романтични цветя са лесни за грижи, те обичат топло и слънчево. При добри градински условия те очароват собственика на градината с пъстрите си цветя, без да изискват много усилия или специални грижи.

Анемоните са магнит за пчели и други насекоми.

романтични цветя анемона деликатен син цвят за пчели и насекоми

Това красиво цвете има точното име – воднисто сърце.

романтични цветя поливащи сърце малки розови сърца висящи сълзи блещукат като малки перли

 Това е чудесно доказателство за творческата сила на природата, нали?!

романтични цветя кървящи сърце малки розови цветчета във формата на сърце висящи върху него сълзообразни перли

 4) кървене на сърцето

Това е, което наричаме най -деликатното градинско цвете, което създава романтика и малко драма в откритата зона. Цветовете на това цвете приличат на малки сърца в розово или бяло. От него висят малки перли, които приличат на сълзи. Оттук и името – отделящо или пламтящо сърце (Lamprocapnos spectabilis). В тази страна това романтично цвете се нарича още “Herzerlstock”. Това е многогодишно, лесно за грижа градинско растение с височина около 80 см и ширина 60 см. Изберете сенчесто и защитено място за това многогодишно растение и засадете грудката през пролетта. Едва след като корените му наистина са се закрепили, цветето ни показва красивите си цветове. Така че бъдете търпеливи! Също така, бъдете предупредени, че кървящото сърце съдържа изохинолинови алкалоиди. Те са заседнали в сока, но могат да причинят дразнене на кожата.

 Романтика в синьо!

романтични цветя романтика в сини нежни цветя делфиниум

Делфиниумът веднага се забелязва във всяка градина със своите цветни метлички.

романтични цветя делфиниум в градината подчертават красиви цветни метлички в синьо и бяло

 5) делфиниум

Делфиниумът (delphinium) е добре познат и популярен градински храст, който ни впечатлява всяко лято с великолепните сини метлички. За много германци цветето е символ на романтизма, след като поетът Новалис описа толкова чувствително „синьото цвете“ в книгата си „Хайнрих фон Офтердинген“, публикувана през 1802 г. Цветята на това градинско цвете блестят в сини и лилави тонове лесно ни пренасят в един приказен свят или ни напомнят за нашето детство в провинцията. Ако искате да добавите повече цвят към вашата градина, не забравяйте да засадите чучулига. Това са красиви романтични цветя, които ще привлекат вниманието на всички. Тук обаче се препоръчва повишено внимание! Тези градински красавици са отровни! По-добре дръжте децата далеч от него!

Това са някои от романтичните цветя, които сме подбрали за градината и балкона. Открихте ли и вие своя любим сред тях?

 Заобиколете се навън с романтични градински цветя!

романтични цветя малък кът за сядане на открито много бели саксийни растения навсякъде приятна атмосфера

 И се насладете на цветовете на природата!

романтични цветя красиви розови градински цветя изложение на цветя в градината

 Синьото успокоява душата!

романтичните цветя от синьо оцветени хортензии в градината имат успокояващ ефект