Сега има безброй начини да създадете творчески своите четири стени. Дори оптичните илюзии са включени и осигуряват това определено нещо.

Какво всъщност представляват оптичните илюзии?

Оптична илюзия са очарователни, защото противоречат на интуицията. Те придават вид на магия и мистични тайни, но всъщност обяснението се крие единствено във функционирането на окото и мозъка. Трезвата физика, която също играе ключова роля в развитието на визуални средства като очила, е в основата на специалните визуални ефекти.

изображения с оптични илюзии

Начинът, по който те работят в детайли, обаче е много различен. Те могат да бъдат разделени в различни категории: Някои оптични илюзии симулират движещо се изображение, въпреки че всички елементи в действителност са твърди и неподвижни. Други илюзии предполагат различно съдържание на изображението в мозъка, в зависимост от перспективата; това се отнася както за формите, така и за цветовете. Пропорциите и размерите също могат да изиграят зрението, например примерите от blickcheck.de шоу, оптичните илюзии обхващат изумителен диапазон. От илюзията за движение до илюзията на стрелата на Мюлер-Лиерер всеки възможен феномен е на склад.

дизайн на стена с оптична илюзия

Жива тенденция: оптична илюзия на стената

Затова не е изненадващо, че оптичните илюзии отдавна са намерили своето място в декора на дома. Те са особено подходящи за креативен дизайн на стени, тъй като са директно в полезрението като плакати или картини и придават на стаята жив характер. Едва ли е възможно да се избегне ефекта на оптична илюзия; ефектите на плакатите са гарантирани.

Но точно поради този силен ефект, декорацията от този тип трябва да се използва само на подходящи места. Оптичните илюзии например не са подходящи за спалнята, тъй като се предполага, че това е място за почивка и релакс; очевидно движещите се картини по стената ефективно предотвратяват това. на Разрушителни фактори в спалнята в крайна сметка започнете много по -рано, например със силни цветове като яркочервено или с неоново осветление.

В оживените стаи те правят всичко по -добре за това. Те внасят творчески елемент в играта и осигуряват индивидуален жив характер, който е насочен към всички поколения. Благодарение на големия избор от онлайн продукти, парите не са критичен фактор при пазаруване: Има подходящи продукти във всички размери и ценови диапазони, както и във всички стилове и дизайн, така че домът да може да бъде надграден със специалните елементи.

оптични илюзии за дома

Изображение: © istock.com/DRB5657

изображение като прозорец за оптична илюзия  декорация с оптични илюзии