Сукулентите са причудливи, здрави, но изкусително красиви, лесни за грижа и оцеляване. Ето как можете много кратко да характеризирате тези истински супремацисти. Тези конкретни растения идват от сухите райони на Африка, Азия и Австралия, но сега са добре разпространени по целия свят. Сукулентите са най-добрите водозадържащи растения. Името й също го подсказва. Името сукуленти идва от латинската дума „suculentus“, което означава „богат на сок“. Тези странни естествени същества обикновено имат дебели листа и стъбла, където съхраняват вода. Благодарение на това свойство, те могат да издържат на по -дълго време за сушене и ще ви простят, ако забравите да ги поливате. Сукулентите се адаптират перфектно към заобикалящата ги среда и бързо се превръщат в определено привличане на погледа у дома или на открито. Те могат да украсят вашите четири стени и да се противопоставят на слънцето, вятъра и студа също толкова добре навън в градината. В две статии, една след друга, искаме да ви представим най -популярните сукуленти за закрито и открито и да ви дадем практически съвети за грижа.

 Ако нямате зелен палец, сукулентите са идеалните стайни растения и за вас

сукуленти за закрито разкрасяват дома

Важни съвети за грижи за сукуленти за закрито

Може би работите от вкъщи и искате истинско зелено привличане на очите на бюрото си. Тогава сте ударили биковото око със сукуленти за закрито! Те процъфтяват в малки керамични или пластмасови саксии не само до вашия компютър, но и на всяко слънчево място у дома.

Топлите слънчеви лъчи са полезни за тях и насърчават растежа им. Южният или западният перваз на прозореца би бил идеалното място за тях. Те не се отказват на горещи места, защото изпарението на влагата е сведено до минимум с тези растения. Поливайте веднъж на всеки две до три седмици, когато горният слой на субстрата е сух. Можете да наторявате веднъж на всеки четири седмици, което е напълно достатъчно. Можете също така лесно да успеете в размножаването на сукуленти. Поставете листна розетка или отделни листа в пясъчен субстрат и изчакайте. Повечето видове сукуленти се вкореняват бързо.

Сукулентите са истински оцелели – те се справят добре без специални грижи от ваша страна

Отглеждане на сочни домакински у дома

Внимание! Някои сукулентни видове образуват тръни, които използват, за да отблъснат хищници. Има и отровни растения, които трябва да се държат далеч от малки деца и домашни любимци, ако е възможно!

Кое сочно растение е вашето любимо за дома?

видове сукуленти за домашния терариум за декорация на дома

Най -популярните сукуленти за закрито

Някои сукуленти всъщност са атрактивни стайни растения за отглеждане у дома. Без да изискват много поддръжка, те украсяват интериора и често привличат вниманието на всички. Особено, когато създавате терариум, красивата здравина на тези стайни растения идва на своето. Можете да научите повече за тази дизайнерска идея тук. Сега изброяваме най -популярните сукуленти за закрито:

Къщачка (Sempervivum)

Почивките са много популярни и разпространени в цялата страна. Това сочно растение расте добре в стаята, но и на балкона и в градината. Той е изключително лесен за грижи и оцелява. Латинското му име също показва: Sempervivum означава „винаги жив“ на немски. Нищо не може да убие домакинята. Красивите им розетки от листа съхраняват вода и могат да издържат на дълги периоди на суша. Нежните розови цветя на това сочно растение, които се появяват през юли и август и радват очите ни, са особено очарователни.

Най -популярният суккулент на закрито и на открито – почистване на дома

сочна домашна почивка в саксия за цветя за дома

Flaming Käthchen (Kalanchoe)

Каланхое или националният Flaming Käthchen завладя сърцата и домовете на германците и в момента е най -популярното стайно растение. Flaming Käthchen е неизискващ и лесен за грижи, растението може да се справи с малко вода. Но го поливайте веднъж седмично и торете този вид сукуленти от април до август и той ще ви благодари за това. Каланхое ви показва малките си, цветни цветя от февруари и има дълъг период на цъфтеж. В зависимост от сорта, цветята му са оцветени в бяло, жълто, розово, оранжево или червено и винаги са истински привличащи погледа в стаята.

 Flaming Käthchen винаги изглежда очарователен

сукуленти за закрито Flaming Käthchen

Парично дърво (Crassula ovata)

Паричното дърво е едно от растенията с дебели листа, които внасят зелена нотка в къщата. Този вид сукулент все още е известен под имената пени, слоново дърво или нефритов храст. Първоначално идва от Африка и, както всички сочни видове, съхранява вода в зелените си, овални листа. Паричното дърво расте под формата на храст или дърво и може да достигне височина над метър. Този вътрешен сочен се нуждае от слънчево място, но не обича пряка слънчева светлина. Най-добре е да поставите вашето парично дърво на перваза на прозореца, обърнат на юг, където яркото слънце е засенчено от завеса. Поливайте умерено, за да не изгният корените. Препоръчват се и течни торове за стайни растения, но само през топлите месеци.

Лесен за грижи и ефективен – дървото на парите!

вътрешни сукуленти Парично дърво в бяла саксия

Коноп от лък (Сансевиерия)

Конопът от лък е известен и под името Sensevieria. В немскоговорящите страни растението все още се нарича растение с език на свекърва или касапин. Този вид сукулент е роден в Африка и Азия, но е вкъщи в Европа от 18 век. Това е най-атрактивният сочен за закрито, защото образува дълги, езиковидни зелено-жълтеникави оцветени листа, които излъчват много екзотика. Лъковият коноп предпочита слънчеви места, където температурата не пада под 15 Gard C. Това е лесно за грижа растение, което се нуждае от малко вода. Sensevieria може да издържи дълго сухи периоди. Той също така подобрява вътрешния климат и има положителен ефект върху нашето благосъстояние.

Лък коноп – декоративен привличащ погледите във вашия дом

сочен вид лък коноп красиво и стилно стайно растение

Алое вера

Алое вера е добре познато и широко разпространено у нас. Този вид сукулент произхожда от Арабския полуостров. Образува дебели, тревисто-зелени листа, оградени с малки бодли. Но най -интересното е лечебните свойства на алое вера, което се нарича аптечка на перваза на прозореца. Листата на сукулентното растение се използват за извличане на сок, който се използва в козметичната индустрия и се счита за лекарствен продукт. Като гел можете да нанесете няколко капки и да успокоите възпалението на кожата. Алое вера помага срещу слънчеви изгаряния и изгаряния. Лечебното растение има слабително действие и против запек.

Сочното лечебно растение, което всеки трябва да има у дома

Сукуленти Алое Вера в модерния апартамент

В нашия кратък преглед ви запознахме с 5 популярни сукуленти за закрито. За съжаление не можем да представим в една статия всички вечнозелени стайни растения, които принадлежат към голямото сочно семейство. Тук искаме да споменем само няколко, например агавите, маймунските люлки, вида Haworthia и атрактивните живи камъни, които ни впечатляват със своите странни цветя.

 Сочният род Haworthia съдържа около 160 известни досега вида

Сукулентни видове Haworthia род, украсяващи идеи за дома

 Сенсевиерията е истинска екзотика в дома

Сукулентни видове коноп от стрелба с лък в апартамента

Агавите внасят средиземноморски усет във вашия дом

Видове сукуленти в контейнери за растения за декорация на дома

 Живи камъни – тези сукуленти приличат на камъчета

видове сукуленти, които могат да се използват и като декорация в апартамента в терариуми

 Алое Вера – полезното вечнозелено стайно растение, което лекува

Сукуленти алое вера и много книги

Паричното дърво е символ на просперитет и късмет

Видове сукуленти като декорация на дома Парично дърво в банята

В хола или в офиса дървото на парите расте добре с малко грижи и усилия

Сочните листа от дървесни пари подбират подходящи стайни растения

Сукулентите имат поразителна красота

сукуленти видове сукуленти, които могат да се отглеждат на закрито