уютен домашен топъл атмосферен цвят

Проектирайте уютен дом, без да харчите пари

Не е толкова трудно, колкото си мислите, да украсите къщата или апартамента си и да вдишате глътка свеж въздух. Тук ще намерите ценни съвети как можете да придадете на дома си повече вкус и свежест, без да харчите пари. Със сигурност ще се изненадате колко инструменти са около вас и събират само праха.

Това множество малки съкровища просто чака да бъде използвано. Първи стъпки!

Пренаредете мебелите си

Няма нищо по -лесно от това. Удивително е колко различно изглежда стаята след нещо подобно. Преместете фотьойлите, дивана, скрина и може би масичката за кафе някъде другаде.

По този начин можете дори да направите стаята си по -широка

уютен дом с лъскави фенери на свещи и кожени кресла

Извадете старите кутии за боя от мазето

Със сигурност ще има някои от добрите, наполовина пълни кутии с боя някъде във вашата къща. Дори ако цветът не е достатъчен за боядисване на цяла стена, все пак можете да добавите няколко свежи акцента. Таванът и старите мебели са също толкова подходящи за това.

Елегантен акцент на тавана

уютен домашен нисък елегантен диван и масичка за кафе

Използвайте отново стария текстил с шарки

Извадете цветните тъкани от шкафовете и ги използвайте като възглавници, завивки или възглавници за столове. Можете да създадете шикозен пачуърк или да поставите най -оригиналния текстил в рамка и да го закачите като стена.

Разнообразие от цветове и шарки

уютен дом с бродерия и шарки

Освежете възглавници, чаршафи и завеси

Придайте на вашите тъкани предмети повече свежест и нов облик. С панделки или топчета възглавниците изглеждат съвсем различно, а цветните ивици по ръба на завесата придават на обзавеждането повече елегантност и весел вид.

Страхотно в тюркоаз

уютен домашен тюркоаз и златен блясък

Изложете своите съкровища

Независимо дали сте страстен колекционер или просто имате ценни произведения на изкуството, изложете тези съкровища. Не ги оставяйте в тъмното на гардеробите или сандъците си. Накрая покажете вашите чинии за бижута, изработени от фин порцелан, старите си снимки, вашите винтидж буркани и свещници!

Солидна елегантност

уютна домашна бяла керамична стенна плоча

Огледалце огледалце на стената …

Поставете огледала с големи размери в стаята си. По този начин получавате оптична ширина и дневната светлина се засилва. Можете просто да облегнете големи, тежки огледала към стената или камината.

Нео-барокът се среща с модерното

уютен домашен необароков кристален полилей

Използвайте камината си по нов начин

Ако вашата камина не изпълнява конвенционалната си функция, възползвайте се от нея и я препроектирайте. Обикновено камината е естествена фокусна точка в стаята и затова е много подходяща за оригинална декорация. Можете да боядисате вътрешността в ярък цвят, да поставите няколко произведения на изкуството, растения или свещи в различни размери.

Романтично със стил

уютни свещи за домашен стълб в камината

Извадете фотографските кутии от под леглото

Издухайте праха от старите си снимки и ги закачете с гордост в хола, кухнята или коридора. Можете също така да ги поставите на маси, камини и скринове.

Черно -бели спомени

уютен носталгичен дом с черно -бели снимки и свещи

Поканете природата в дома си

Внесете късче природа в стаите си – прясно нарязани цветя, клони, естествени камъни или борови шишарки, всичко е позволено. Дори децата ще се зарадват. Можете да поставите камъните на земята и шишарките на групи върху плоски чинии.

Естествена свежест

уютна домашна овална вградена библиотека

Украсете с плодове

Плодовете са естествени аксесоари с уникален визуален и текстурен ефект. В зависимост от сезона, поставете цитрусови плодове, ябълки, круши или тикви и дюли в стъклени купи или в големи прозрачни контейнери и оставете ежедневието ви да стане по -цветно и плодово.

Вкусно цветно

уютни домашни елегантни очила, пълни с екстри