Да, много хора са луди по сукулентите! И не без основателна причина. Тези дебелолистни растения са най-добрите професионалисти по оцеляване сред градинските и стайните цветя. Градинарите и любителите на цветята са любители на това, първо, защото са изключително лесни за грижи, и второ, защото могат да процъфтяват навсякъде. И ние ценим още една плюс точка на “дебелите листа” – те са чудесно подходящи като декорация за къщата и градината! Те привличат погледа и внасят свежа, зелена нотка в четирите ви стени. В мини градината или навън на открито те винаги изглеждат интересно и своеобразно. Ако в момента търсите начин да завършите визуално вашия дом или градина, просто прочетете нататък! Тук ще намерите прости и лесно осъществими идеи как умело да поставите сукулентите!

Комбинирайте различни видове в един контейнер

сукуленти като мини градина за декорация в модерния апартамент

Сукулентите и техните полезни свойства

Преди да продължим с нашите идеи за декорация с водосъхраняващите растения, искаме да подчертаем още веднъж най-добрите аспекти на тези лесни за грижа растения. Сукулентите могат да съхраняват достатъчно вода в дебелите си листа, така че да могат да преживеят дълги периоди на суша. Ако нямате време или желаете да поливате растенията, тогава сукулентите са точно за вас.

Освен това те не изискват много почва и процъфтяват добре в малки контейнери или стъклени буркани. Чувстват се като у дома си върху клони от дървета или между корените на дърветата. Сукулентите растат доста бавно в сравнение с други градински растения, но те са устойчиви и дълготрайни. Те също така показват неограничено разнообразие от форми, които могат само да се възхищават. Неговите вечнозелени дебели листа блестят на слънце и лесно привличат вниманието на всички.

Креативни идеи за необичайна декорация

сукулентите пленяват окото

 Сукулентите като декорация у дома

Подарете на гостите си топло посрещане и закачете на входната врата самостоятелно изработен венец от устойчиви на суша растения! Този DIY проект е лесен за пресъздаване, ако имате добри ръчни умения и достатъчно въображение.

Направете необикновен декоративен венец

Сукулентите сами правят страхотен декоративен венец

Можете да засадите сочни видове в различни контейнери и да ги поставите на светлината на прожекторите. Хубавото на тези дебелолистни растения е, че те не изискват много почва и се справят с малко светлина и вода. Подредете ги в чаши, вече неизползваеми порцеланови чаши или чайници и създайте страхотно привличане на погледа у дома. Малка вертикална градина, направена от тези устойчиви на суша растения, също е чудесна идея. Оставете творчеството си да играе и внесете свежест и естествена красота в четирите си стени!

Нека селският чар на вашия дом се разгърне!

Комбинирайте сукуленти с клони за прекрасна декорация на маса

Декорация на сукуленти в градината

Трудно е да се каже дали идеите за декориране със сукуленти за закрито или на открито са по -многобройни! Тези съвети за декорация и опции за дизайн просто не искат да свършат! Дебелите му листа изглеждат омагьосани между бели камъни и чакъл в умело озеленена алпинеума. Или в сянката на високо дърво, в непосредствена близост до ствола на дървото или между други устойчиви на суша растения – можете сами да изберете най -доброто място за вашите „дебели листа“. Повечето сукулентни видове не искат да се излагат на яркото лятно слънце, затова предпочитат доста сенчесто място. В допълнение, те могат да се комбинират перфектно с дърво и метал и това обикновено води до очарователна външна декорация.

Идеите за декорация и опциите за дизайн със сукуленти не искат да свършат

сукуленти и палети за елегантна декорация на градината

Превъртете надолу и се насладете на уникалните идеи за декорация със сукуленти в нашата галерия с изображения! Получете насърчение за нови творения и се насладете на естествената красота на сукулентите във вашата градина и у дома!

сукуленти в идеите за декорация на градина с камъни

градински идеи със сукуленти за елегантен градински вид

градински идеи с сукуленти креативна градинска декорация с растения

градински идеи сукуленти в задния двор

идеи за градина прекрасни идеи за декорация със сукуленти

идеи за градина идеи за декорация със сукуленти

сукулентите в градината са красиви акценти

сукулентите в градината осигуряват оживен градински дизайн

Сукулентите в саксии за цветя са красиви декорации

сукулентите в цветни саксии са истински привличащи погледа

сукуленти в окачени светлини за декорация на градината

сочна декорация за дома красив терариум

сукулентите са елегантна декорация за закрито и открито

сукулентите са прекрасни декорации за вътре и отвън

сукулентите и свещите правят красив външен вид

украсяват апартаменти необичайни деко идеи за градината

декорирайте идеи за деко апартамент за външна употреба

украсете идеи за декорация на апартаменти за градината със сукуленти

украсете идеи за декор на апартаменти за кухнята с растения

украсете апартамента украсете перваза на прозореца с растения

украсете апартамент diy deco със сукуленти

украсете апартамента с растения

украсете апартамента красиви идеи за деко с растения

украсяват апартамент сочно растение изглежда прекрасно в стара кутия